پشتپرده کمبود روغن در بازار ایران / قیمتگذاری دستوری و چالشهای ارزی از عوامل اصلی کمبود روغن در بازار هستند
کمبود نفت در بازار ایران به دلیل مشکلاتی از قبیل عدم قطعیت در قیمت گذاری ، نوسانات قیمت جهانی و مشکلات ارز است. مقامات جهاد وزارت کشاورزی اقدامات کوتاه مدت را برای مقابله با این مشکل اعلام کرده اند. به منظور جلوگیری از بحران های مشابه در آینده ، همکاری بیشتر با دولت و بخش خصوصی و از بین بردن قیمت های دستوری ضروری است.
در چند ماه گذشته ، کاهش عرضه نفت عرضه در بازار باعث نگرانی در مورد وضعیت این محصولات اساسی شده است. علیرغم ölinventar کافی در انبارها ، واردکنندگان به دلیل مشکلاتی از قبیل عدم قطعیت در قیمت گذاری ، افزایش مالیات ایجاد ارزش و کارهای گمرک ، از ارائه محصول خودداری می کنند.
به عنوان اکبر فتاتی ، معاون وزیر برنامه ریزی و اقتصاد وزارت کشاورزی ، ایلنا گفت که نفت خوراکی در اردوگاه ها موجود است. با این حال ، واردکنندگان هنوز هم به دلیل مشکلات مختلف ، از جمله قیمت گذاری و مشکلات مالیاتی ارزش افزوده ، محصول را به بازار عرضه می کنند.
مشکلاتی از قبیل نوسانات قیمت جهانی ، ثبت نام سفارش و واگذاری ارز نیز باعث ایجاد بحران در بازار نفت شده است. در این میان ، دستورالعمل های فعلی و مشکلات اقتصادی هنوز تأثیر قابل توجهی در روند تحویل این محصولات اساسی دارند.
عواملی که در بحران بازار نقش دارند چیست؟
Alireza Sharifi ، دبیر شرکت روغن نباتی ، در مورد علت عدم وجود نفت در بازار در مصاحبه با اخبار تجاری وی توضیح داد: این کمبود مبتنی بر تعدادی از عوامل تصادفی از جمله تصادف رمضان با تعطیلات نوروز ، تعمیرات جدی در کارخانه ها ، نوسانات جهانی در قیمت نفت خام ، مختل کردن روند ثبت سفارش و گسترش روش برای تخصیص ارزها است. این عوامل به طور موقت بر تأمین روغن تأثیر گذاشته است. انتظار می رود این مشکل در هفته های آینده حل شود.
افزایش نرخ ارز علت اصلی قاچاق نفت / تولید دو میلیون تن در سال است
اتحادیه صنفی در مورد اقدامات برای کنترل وضعیت بازار گفت: در سال دوم ، مانند سال دوم ، دو میلیون تن نفت ایجاد شد. شاید افزایش نرخ ارز انگیزه قاچاق را افزایش دهد ، اما ۱ آروردین یک ماه بود که وزارت کشاورزی تخصیص برش های صادر شده را پرداخت کرد ، به طوری که سقف کارخانه ها برای حذف روغن خام از آداب و رسوم و مقررات ثبت نام در خارج از کشور باز شد. به امید بازار در هفته های آینده برای تثبیت قبل از ، یک حاکم وجود داشت که بازگشت.
صفولا سهامدار در ایران بود و در حال حاضر فقط سهامداران را تغییر می دهد
دبیر انجمن صنایع نفتی گیاهی در مورد تأثیرات عزیمت صفولا به روز بر وضعیت فعلی بازار نفت توضیح داد: این شرایط به دلیل عزیمت صفولا از ایران ایجاد نشده است ، زیرا صفولا سهامدار در ایران بود و تنها سهامدار تغییر یافت.
هر نمایندگی گران قیمت غیرقانونی است
شریفی گفت که اثرات کمبود نفت بر قیمت بازار: از آنجا که نرخ مصرف کننده روی محصول چاپ شده است ، تمام مغازه های گران قیمت غیرقانونی هستند و دستگاه های نظارت دائماً قیمت ها را بررسی می کنند.
ثبات طی پنج تا شش هفته آینده به بازار باز خواهد گشت
فعال اتحادیه در مورد دوره دقیق ثبات بازار نفت گفت: در چنین شرایطی پیش بینی بسیار دشوار است. با این حال ، انتظار می رود بحران نفت طی پنج تا شش هفته آینده از بین برود.
دولت و بخش خصوصی باید با هم همکاری کنند
دبیر انجمن صنایع نفتی ایران اظهار داشت که عوامل مختلفی وجود دارد که در زمان های مختلف در بازار دخالت می کند. برای جلوگیری از چنین رویدادهایی ، دولت و بخش خصوصی باید با یکدیگر همکاری کنند. روند واگذاری ارز و بوروکراسی اداری نیز باید کوتاه تر باشد.
وی ادامه داد: علاوه بر این ، ثبت سفارش باید در زمان خوب باز شود. با این حال ، راه حل اصلی برای این کار از بین بردن ارز و کنترل بازار ارجح از طریق عرضه و تقاضا است.
به دلیل مشکلات در روند ثبت سفارش و ارزهای بازار.
امیر یوسفی ، عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران ، در مورد علت کمبود نفت در بازار در مصاحبه با اخبار تجاری وی توضیح داد: به دلیل مشکلات موجود در روند ثبت سفارش ، ترخیص کالا از گمرک و واگذاری ارز برای واردات نفت ، این کشور فقدان این کمک های اساسی را به حالت تعلیق درآورد. واردکنندگان با چالش هایی مانند ابهامات و تأخیرها در حفظ ارز روبرو شدند.
بیش از ۵ ٪ از مصرف نفت کشور توسط واردات تحویل داده می شود
وی افزود: از آنجا که بیش از ۵ ٪ از مصرف نفت کشور توسط واردات تحویل داده می شود ، این مشکلات زنجیره ای پیشنهاد بازار را مختل کرده است. اکنون بخشی از روغن وارداتی در بنادر وجود دارد ، اما روند فاصله هنوز کند است.
اختلال نرخ ارز عامل اصلی عامل ثابت کارم اساسی است
Yousefi در مورد علت آزاد شدن روغن گفت: تبادل منحنی و افزایش تورم همراه با افزایش هزینه های فعلی ، شرایطی ایجاد کرده است که دولت نمی تواند قیمت مواد اولیه را ثابت نگه دارد. در چند ماه گذشته ، هزینه هایی مانند دستمزد ، انرژی و غیره به طور قابل توجهی رشد کرده و قیمت تولید و واردات را افزایش داده است. با این حال ، قیمت گذاری گرامری هنوز در دسترس است ، و شکاف بین قیمت مصوب و هزینه های واقعی به شدت بر سودآوری تولید کنندگان و واردکنندگان تأثیر گذاشته است.
وی افزود: دولت باید در زمینه وضعیت فعلی تصمیمات لازم را اتخاذ کند و تولید کنندگان و واردکنندگان را از عدم اطمینان دور کند. “
یکی از اعضای صنعت مواد غذایی اتاق بازرگانی ایران در مورد چالش هایی که هنگام تأمین ارز واردات نفت بوجود آمده است: در صورت ثبت سفارش ، ارز باید در زمان مناسب تهیه شود. دولت در سالهای اخیر عدم تأمین اعتبار را به حالت تعلیق درآورد و به همین دلیل ارز که توسط بسیاری از واردکنندگان و کارخانه ها لازم است ، در زمان خوبی ارائه نشده است. در چنین شرایطی ، بسیاری از مجتمع های تولیدی به ترتیب و ثبت نام نهایی مشکل داشتند.
دولت باید به موقع ارز نفتی عمل کند
فعال بخش خصوصی پیامدهای این شرایط را در بازار نفت توضیح داد: وقتی تقاضا در بازار افزایش می یابد و پیشنهاد کاهش می یابد ، این شرایط باعث خلاء و نارضایتی در بازار می شود. از طرف دیگر ، نفت کالاهای ضروری و وارداتی است ، به طوری که دولت همیشه مجبور است پول این کالا را در زمان مناسب تحویل دهد.
Yousefi اظهار داشت که برخی از کالاها مانند نفت نفت اساسی هستند. بنابراین ، دولت باید پیشنهاد این کالاها را به گونه ای اولویت بندی کند که هیچ نارضایتی وجود نداشته باشد و کمبود کمبود در مغازه ها و بازارها وجود ندارد.
براساس این گزارش ، فقدان روغن پخت و پز در بازار ایران بر اساس تعدادی از مشکلات اقتصادی ، رویه های پیچیده اداری و چالش های وارداتی به یک بحران تبدیل شده است. علاوه بر این مشکلات ، عواملی مانند نوسانات قیمت جهانی و اختلالات در فرآیند واگذاری ارز نیز وضع موجود را گرم می کند.
در حالی که مقامات وزارت کشاورزی اقدامات کوتاه مدت را برای مقابله با این مشکلات اعلام کرده اند ، برخی از کارشناسان و فعالان صنعت نفت حاکی از نیاز به اقدامات اساسی هستند. این مشکلات نه تنها تأثیرات اقتصادی بر مصرف کنندگان و تولید کنندگان دارد بلکه می تواند در آینده بحران های مشابهی ایجاد کند.
برای جلوگیری از چنین بحران ها ، به نظر می رسد که دولت و بخش خصوصی باید بیشتر کار کنند تا روند واردات و تخصیص پولی را تسهیل کنند و قیمت های دستوری را از بین ببرند. تا زمانی که دولت و وزارت کشاورزی این مشکلات را برطرف نکنند ، این هنوز هم امکان پذیر است.
اطلاعات بیشتر در مورد گزارش یا احتکار را بخوانید؟ اخبار تجاری را ببینید.