شکر تلختر از همیشه شد/ عبور قیمت شکر از 65 هزار تومان! – افق میهن
نوسانات قیمت قند به یکی از اصلی ترین چالش های بازار مواد اولیه تبدیل شده است. چالشی که باعث نگرانی تأمین کنندگان و مصرف کنندگان شد. مشکلات تأمین و تغییرات ارزی عامل اصلی نوسان قیمت قند است.
براساس Business News ، بازار قند در چند ماه گذشته نوسان داشته است. روند صعودی قیمت این کالاهای اساسی که سال گذشته آغاز شده است ، شدت یافته و فشار بیشتری به مصرف کنندگان در چند ماه گذشته وارد کرده است.
با افزایش قیمت کارخانه و خرده فروشی ، روند توزیع و مشکلات عرضه خود را پیچیده تر کرده است. وضعیت فعلی بازار قند نشانه ای از ناکارآمدی سیاست ارزی و ضعف ساختاری در سیستم توزیع مواد اولیه است.
قیمت قند موجود در بازار به ۶۵۰۰۰ دلار رسیده است
قیمت قند در چند ماه گذشته نوسان داشته است. نظرسنجی ها نشان می دهد که سال گذشته شکر در محدوده قیمت ۴۰۰۰ تومن به ۴۰۰۰ تومان معامله شد ، اما اکنون قیمت آن با ۲ تا ۵ درصد به ۴۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان افزایش یافته است.
سال گذشته ، شکر در کارخانه با قیمت ۳۶۰۰۰ تومانس فروخته شد. اما اکنون قیمت آن ۷۰ درصد افزایش یافته و به ۵۷۰۰۰ تومان رسیده است.
جایگزینی ارز NIMA توسط ارز توافق شده دلیل اصلی اختلال در ترازنامه بازار است
در چند روز گذشته ، شکر به یکی از کالاهای چالش برانگیز تبدیل شده است. دلایل مختلفی برای افزایش قیمت این محصول استراتژیک وجود دارد ، از جمله پیشنهاد محدود این محصول در بازار ، مشکلات فروش ، عدم وضوح قیمت جدید.
علاوه بر این ، یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمت قند در وضعیت فعلی ، تغییر در سیاست ارز است. تغییر واردات واردات و محدودیت ها در این زمینه به عاملی برای اختلال در ترازنامه بازار تبدیل شده است.
همانطور که رضا کاراگری ، رئیس اتحادیه بانکداری مواد غذایی ، سال گذشته گفت که ارز نیمای جایگزین این توافق نامه شد. از طرف دیگر ، سیستم بازار قند ندارد ، بنابراین بازار در آشفتگی است. با توجه به این واقعیت که عرضه قند هنوز راه حل جدیدی ندارد ، خرده فروشان موجودی خود را بدون فاکتور و غیررسمی منتشر می کنند.
قیمت شکر از کجا شروع شد؟
در ساخت در سال ۱۴۰۳ ، قیمت قند ۵۱ درصد افزایش یافت. دلیل این افزایش ، کاهش در منطقه کشت بود.
پس از شروع سیستم بازار ، اتحادیه بانکداری مواد غذایی در این سیستم به عنوان محور اصلی توزیع کالاها مشاهده نشد. از طرف دیگر ، اتحادیه به روش قبلی خود ادامه داد که دلیل توزیع ناشناخته قند بود. در نتیجه ، شکر با قیمت متفاوتی نسبت به سایر منابع تحویل داده شد.
واردات قند از حد یک میلیون تن عبور کرده است
ایران بخشی از قند خود را از طریق واردات ارائه می دهد. براساس آمار گمرکی ایران ، مرز یک میلیون تن در سال ۱۴۰۳ عبور کرده و به یک میلیون و ۹۶،۰۰۰ تن رسیده است.
نوسانات قیمت قند تأثیر منفی بر بسیاری از شرکت ها دارد. با توجه به رشد نرخ قند ، افزایش هزینه های تولید و رشد حمل و نقل ، بسیاری از واحدهای تولیدی بسته شدند. افزایش قیمت قند همچنین بر قیمت شیرینی ، شکلات ، بستنی و غیره تأثیر می گذارد.
چند ارز عامل اصلی اجاره و فساد است
مطالعات نشان می دهد که سیستم چند نفره ارز مبنای اجاره ، فساد و تلاطم بازار به جای بررسی قیمت ها بود. اهمیت ارجح برای واردات شکر نیز از این قاعده مستثنی نبود ، که مصرف کنندگان نهایی حداقل از این دستورالعمل بهره مند می شوند.
با از بین بردن ارز ترجیحی و تغییر مبنای واردات به توافق ، وضعیت انتظار می رفت. با این حال ، در عمل ، افزایش هزینه های واردات ، عدم وجود سیستم های توزیع مؤثر و بی ثباتی قیمت گذاری در بازار.
تا زمانی که دستورالعمل مبادله ارز ادامه یابد ، ثبات بازار امکان پذیر نیست. تک رنگ یکی از اصلی ترین الزامات برای کاهش اجاره ، معاملات شفاف و بازگشت صلح به بازارهایی مانند شکر است.
برای اطلاعات بیشتر ، به تشدید نوسانات قیمت قند در اخبار تجاری مراجعه کنید.