صادرات ۷۰۰ میلیون دلاری “فخوز” در سال جاری، اما به شرط!/ فولاد خوزستان در شرایط سخت صادرات انجام داده است
معاون رئیس جمهور برای فروش و تجارت شرکت فولاد خوزستان:
معاون رئیس جمهور برای فروش و تجارت در استیل استیل در حاشیه نمایشگاه نمایشگاه ایران بر اهمیت شرکت فولاد در شرکت فولاد خوزستان ، عملکرد صادرات شرکت فولاد خوزستان و چالش های زیرساخت و اهمیت صنعت فولاد در اقتصاد اقتصاد کشور تأکید کرد.
گزارش بورس اوراق بهاداررضا واکیلی ، معاون مدیر فروش و تجارت شرکت فولاد خوزستان ، گفت که برنامه ریزی ۵ میلیون تن فولاد در دهه ۱۹۸۰ آغاز شد. در چشم انداز ، این تعداد به ظرفیت ۲ میلیون تن رسیده است ، که قبلاً رخ داده است ، اما ضعف در زیرساخت ها ، بهره برداری واقعی امسال ، حدود ۵ میلیون تن بود.
معاون فروش فولاد خوزستان همچنین در مورد اهمیت صادرات غیر نفتی اظهار نظر شد: در سال ، تعداد کل صادرات غیر تیل در کشور ۵ میلیارد دلار آمریکا بود که از این تعداد ۲ دلار و ۵ میلیون دلار به صنعت فولاد باز می گردد. فولاد خوزستان به تنهایی بیش از ۲ میلیون تن صادرات از ۱ تا ۲ سال صادر کرد که به ۳ میلیارد دلار آمریکا رسیده است.
وی توضیح داد که علی رغم محدودیت های انرژی ، سال گذشته فولاد خوزستان حدود ۶۰۰۰ تن صادرات انجام داد که منجر به ۵ میلیون دلار آمریکا شد. فروش اسفنج آهن نیز در پایان سال آغاز شد و سال گذشته به ۶۰۰۰ تن رسید.
واکیلی گفت: “برنامه ریزی برای تولید بدون زیرساخت هایی مانند برق و گاز امکان پذیر نخواهد بود.” فولاد خوزستان همچنین در زمینه نیروگاه های خورشیدی و هیبریدی قدم برداشته است.
این مقام همچنین گفت که حاشیه سود پایین در صنعت فولاد نتیجه این مشکلات است. صنعت فولاد در حال حاضر با حاشیه سود ۵ تا ۵ درصد کار می کند که بیشتر آنها به دلیل افزایش هزینه ها به ویژه در زمینه انرژی است.
وکیل ، که به ضریب شرکت پایین تر از میانگین جهانی اشاره دارد ، افزود: “ضریب شرکت پایین تر از میانگین جهانی نتیجه عدم سرمایه گذاری در زمینه انرژی است.” در حالی که میانگین ظرفیت فولاد در سراسر جهان بیش از ۵ ٪ است ، ایران هنوز به این سطح نرسیده است ، و بخش اعظم آن از محدودیت های برق و گاز عقب مانده است.
معاون فروش و بازرگانی فولاد خوزستان ادامه داد: اگر برای سال دوم با محدودیت گاز و برق روبرو نشویم ، معادل ۱.۵ میلیون دلار آمریکا در حدود ۵ میلیون دلار داریم.
وی گفت: علاوه بر صادرات فولاد خوزستان در نه کشور ، ما سعی می کنیم صادرات به بازار آفریقای شمالی را گسترش دهیم. با توجه به مجاورت بندر و وجود زیرساخت های ریلی ، فولاد خوزستان هزینه های صادراتی کم دارد و این مزیت هنوز در بازارهای جهانی موجود است.
به گفته واکیلی ، توسعه صفحات و برگهای گسترده برای متنوع سازی محصولات نهایی یکی از اقدامات شرکت فولاد خوزستان است که در دو سال آینده نشان داده خواهد شد.
یک وکیل با تأکید بر لزوم حاکمیت برای حمایت از صنعت فولاد گفت: “تحریم ها و محدودیت ها مانع از صادرات ما نشد.” تجربه نشان داده است که فولاد خوزستان در سخت ترین شرایط صادرات بیشتر را صادر می کند و نقش مهمی در تأمین ارز کشور ایفا می کند.