چک تمامالکترونیک؛ راهکار نهایی برای کاهش دعاوی و تخلفات بانکی
به گفته بازار ، مهدی عبدال مالکی ، معاون رئیس ماجلیس ، که مربوط به چالش های اجرای قانون چک است ، نیاز به اصلاحات و حرکت همه چک های الکترونیکی دارد و گفت: “امیدوارم این کنفرانس به نتایج منجر شود و ما می توانیم از استادان دستورالعمل های مربوط به مرجع قانونی بهره مند شویم.”
عبدال ملکی گفت که هدف قانونگذار ایجاد ماهیت جدید چک نیست. مهمترین چالش بحث در مورد مجدد مجدد بود. تا افراد بتوانند بدون سقف چک دریافت کنند و چک های غیر ضروری را صادر کنند.
وی افزود: مشکلاتی از قبیل چک های مفقود شده ، شکایات بیشماری در نقاط مختلف کشور و پیچیدگی زنجیره چک از جمله مشکلاتی بود که قانون جدید سعی در حل آن داشت. استفاده از فناوری های جدید و فن آوری های اطلاعاتی در قانون جدید گام مهمی برای جلوگیری از این مشکلات بود.
با توجه به چالش های جدیدی که از طرف مقامات اجرای قانون بوجود می آید ، معاون پارلمان گفت: “بررسی نیمه الکترونیکی ، وضعیتی که نه کاملاً کاغذ است و نه چالش های الکترونیکی.” اگر بانکها و نهادهای مربوطه مشارکت قوی تری در روند اصلاحات داشته باشند ، این مشکلات کاهش می یابد.
وی تأکید کرد: چالش هایی مانند عدم ثبت چک در سیستم ، اختلاف بین قوانین تجارت و قانون چک و همچنین مشکلات مربوط به استقلال امضاها و شواهد سند چک از جمله مواردی است که باید در اصلاحات آینده در نظر گرفته شود.
عبدال ملکی خاطرنشان کرد: انتقال به همه چک های ساحرکنی چقدر مهم است: “اگر چک هایی که در خارج از سیستم ثبت نشده اند در تعریف چک تراز نشده اند و کل فرآیند در سیستم انجام می شود ، بسیاری از چالش های فعلی حل می شود.”
در پایان ، وی گفت: “با توجه به حدود ۵ سال قانون چک و تغییرات بیشمار آن ، ما به یک به روزرسانی جامع برای این قانون نیاز داریم.” برای حل بسیاری از مشکلات قانونی و جنایی ، باید با فن آوری های جدید نمایشگاه چک های غیر مالی را رد کنیم.