پشت پرده لغو مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟
امروز شنبه اردیبهشت دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده قرار بود در رم ، پایتخت ایتالیا برگزار شود. اما هفته گذشته اعلام شد که دور چهارم مذاکرات به تعویق افتاد. روایت رسمی دلیل تعویق منتشر نشده است و مشخص نیست که آیا مذاکرات کاملاً لغو شده است یا پس از استراحت ادامه خواهد یافت. قرار بود جمعه باشد ، اردیبهشت جلسه دیپلمات های ایرانی و اروپایی در رم نیز برگزار شد. توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که هفته گذشته ، پس از مذاکرات در مسقط ، وزیر امور خارجه عمان بدر آل -بوزیدی اعلام کرد که “مذاکرات هفته آینده با یک جلسه سطح بالا دیگر که برای سوم ماه مه (امروز) برنامه ریزی شده است ، ادامه خواهد یافت.”
مذاکرات ایران -که در سه هفته گذشته با واسطه وزیر امور خارجه عمان به طور غیرمستقیم برگزار شده است ، از دور سوم به مذاکرات تخصصی رسیده است. مذاکرات متخصص قرار بود به طور جداگانه برگزار شود ، اما در نهایت تصمیم گرفت که همزمان با مذاکرات غیرمستقیم دو تیم ، دو تیم را در عمان برگزار کنیم. آخرین دور مذاکرات ایران -us در عمان چهار ساعت طول کشید.
مذاکرات از سر گرفته شد
عبدالرسزا فراهراد ، سفیر سابق ایران در نروژ و مجارستان ، در مصاحبه ای با این روزنامه گفت: “با توجه به اختلافاتی که در داخل کاخ سفید و دولت ترامپ به وجود آمده و برکنار مایک مالتز از پست مشاور امنیت ملی ، فکر می کنم سفر آقای ویتفافا به اروپا در آنجا بود. مکان بسیار مهم در کاخ سفید.
استاد ژئوپلیتیکی گفت: “من فکر می کنم مشاوره های سیاسی در این دور از مذاکرات برای طرف آمریکایی بسیار مهم بوده است.” سیاست های آمریکایی در حال تغییر است. با سخنان روبیو در مورد موضوع غنی سازی و بازرسی از سایت های ایرانی طی دو روز گذشته ، به نظر می رسد که سیاست های آنها از دوره قبلی مذاکرات تغییر کرده است. وقتی فرد در این موقعیت موضوع را مطرح می کند ، به معنای آن است و باید در نظر گرفته شود. “طرف ایرانی باید این مواضع را جدی بگیرد و مشاوره های لازم را داشته باشد.”
Tehran Times: گروس مقصر است
روزنامه انگلیسی -زبان تهران تایمز – وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی – در گزارشی از نقش منفی رافائل گروسی ، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشت. آژانس خبری Deutsche Welle به نقل از این روزنامه گفت: “روزنامه Tehran Times بریتانیایی به نقل از منابع آگاهانه خود می گوید که رافائل گروسی ، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی ، تحت فشار Troika اروپایی (آلمان ، فرانسه و انگلستان) ، اظهاراتی را به اظهارات آفریزانده ای از ایرن و ایالات متحده تحمیل کرده است. با ارائه اطلاعات و گزارش های گمراه کننده به طرف آمریکایی ، این روزنامه در تلاش است تا اظهارات ایران در مورد وضعیت فعالیت های مسالمت آمیز با واقعیت مطابقت داشته باشد. و می تواند روزی بتواند آنها را کنار هم قرار دهد.
ایالات متحده و اسرائیل در تلاشند تا به هر طریقی از دسترسی جمهوری اسلامی به سلاح های هسته ای جلوگیری کنند.
این هشدار باعث شده است که ایالات متحده ، اسرائیل و کشورهای منطقه بسیار نگران باشند. ایالات متحده و اسرائیل در تلاشند تا به هر طریقی از دسترسی جمهوری اسلامی به سلاح های هسته ای جلوگیری کنند. ایالات متحده اعلام کرده است که در حال حاضر مذاکرات و دیپلماسی را ترجیح می دهد و مذاکرات هسته ای با ایران را آغاز کرده است. “دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا بارها تهدید كرده است كه در صورت عدم موفقیت مذاكرات هسته ای ، گزینه حمله نظامی به ایران هنوز روی میز است.”
درخواست طرف آمریکایی بود
علی اكالی زارچ ، سفیر سابق ایران در آلبانی گفت: “به تعویق انداختن دور سوم مذاكرات یا دوره جدید مذاكرات كه در رم برگزار می شود ، منجر به اظهارات مختلفی شده است.” اما آنچه مشخص است به تعویق انداختن توافق طرفین است و به طرف آمریکایی برمی گردد. با توجه به تغییر در کاخ سفید و بحث در مورد انتخابات آقای ویتاکاف در یک مسئولیت جدید ، این احتمالاً مهمترین عامل در تأخیر در مذاکرات بوده است. “درخواست طرف ایالات متحده باید انجام شود تا مذاکرات در فرصت دیگری انجام شود.”
به تعویق انداختن مشاوره بیشتر
مجید محمد شریفی ، استادیار روابط بین الملل در دانشگاه خارزمی ، به دنیای اقتصاد گفت: “به نظر می رسد که مهمترین دلیل مذاکرات ایالات متحده این است که آنها هنوز می خواهند در مورد مسائل فنی بحث کنند و به یک نتیجه کلی برسند. به عبارت دیگر ، ممکن است گفته شود که پیشنهادات ایران هنوز پذیرفته نشده است و مبادله ای هنوز به اشتراک نرسیده است.
سیروس احمدی ، دیپلمات سابق ایرانی در نیویورک ، به همین روزنامه گفت: “این تعویق مذاکرات نمی تواند تأثیر منفی بر آینده مذاکرات داشته باشد ، اما امروز آمریکایی ها فرصت بیشتری برای تصمیم گیری در مورد جزئیات دارند. ویتاکاف یک بار گفت که وی غنی سازی ۳.۹ درصد در ایران را پذیرفته است و این روز بازگشت و مخالفت خود را با هرگونه غنی سازی در ایران اعلام کرد.
به نظر می رسد که این نوسانات در سیستم ترامپ ، که تصمیمات فوری و شخصی است ، تا حدودی طبیعی است ، زیرا در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ ، ما همچنین دیدیم که تصمیمات مشمول یک روند تصمیم گیری منطقی نیستند. “در نتیجه ، چنین تضادها و درگیری ها طبیعی است.”
بیانیه وزارت امور خارجه
وزارت امور خارجه دیروز بیانیه رسمی را برای اعتراض به تشدید تحریم های ایالات متحده صادر کرد. در این بیانیه آمده است: “نامه رئیس جمهور آمریكا به رهبر عالی انقلاب اسلامی و آمادگی را برای انتخاب مسیر دیپلماسی برای حل بحران غیر ضروری و مصنوعی ایجاد شده توسط برنامه هسته ای مسالمت آمیز ایران اعلام كرد ، جمهوری اسلامی ایران وارد رویکرد خیرخواهانه به اقتدار ملی و اعتماد شد.
در طول سه دور گفتگو ، مذاکره کنندگان جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر یک چارچوب خاص مبتنی بر رویکردهای اصولی ایران مطابق با قوانین بین المللی در مورد استفاده مسالمت آمیز از انرژی هسته ای و خاتمه تحریم های ظالمانه ، نگرش ها و خواسته های تلاش های واقعی و جدی ملت ایران را توضیح داده است.
جمهوری اسلامی ایران ، ضمن تأکید بر تعهد به دوره دیپلماسی و اعلام آمادگی برای ادامه مذاکرات ، هیچ رویکرد و و مبتنی بر فشار ندارد – همه بر خلاف اصول منشور و فشار بین المللی سازمان ملل متحد و با هدف ضربه زدن به منافع ملی ایران و تضعیف حقوق بشر از همگام سازی های ایرانیا – در این رابطه – در این مورد ، اوج گیری از این امر ، در این رابطه ، از این نظر که از این امر آشکارا است ، از این نظر که از این امر آشکارا است ، از این نظر که از این امر برخوردار است و به آرامی از حقوق بشر در ترکیبات ایرانیا – در این رابطه ، آشکارا در این رابطه ، از این نظر که از این امر برخوردار است ، از این نظر که از این امر برخوردار است و از این رو به تدوین می پردازد و این امر را تحت تأثیر قرار می دهد. در مورد شرکای تجاری و اقتصادی ایران ، و آن را نشانه دیگری از عدالت ملت ایران به دلیل سوء ظن و سوء ظن دیپلماسی ایالات متحده می داند. ادامه این رفتارهای غیرقانونی هیچ تغییری در قوانین بین المللی ایران ایجاد نخواهد کرد. “بدون شک آزمایش شیوه ها و تکنیک های ناموفق چیزی جز تکرار همان شکست های گران قیمت نخواهد داشت.” اگرچه دیپلماسی به رفتار آمریکایی ها اعتراض کرده است ، اما هیچ گونه صحبت از به تعویق انداختن مذاکرات و اتصال این مسائل نبوده است.