معمای جهش مصرف برق؛ ۵ علت احتمالی بررسی شد | آمارهای رسمی چه میگویند؟
رسیدن به برق به اوج تاریخی اردیبهشت ۱۴۰۴۰ یک وضعیت خبری پیش از کشور وجود دارد. البته در اردیبهشت سال گذشته ، مصرف برق تا ۶۰۰۰ مگاوات بود. مهمترین دلایلی که احتمالاً باعث شده تا برق به این نقطه برسد شامل “تأثیر افزایش دمای هوا” ، “استخراج رامسر” ، “اثر شوک دلار” ، “اثر فرسودگی شبکه” و “تأثیر صنایع برای ماه های آینده” است.
Fatemeh Kirkchi و Fatemeh Salehi در دنیای اقتصاد نوشتند: در حالی که بهار هنوز نیمی نرسیده است ، مصرف برق ایران به ۶۰۰۰ مگاوات خیره کننده شده است. موضوعی که تغییر در روند طولانی مدت مصرف برق در کشور و تشدید افزایش را بیان می کند. بسیاری از ناظران با کمال تعجب از دلایل افزایش مصرف برق ۶۰۰۰ مگاوات می پرسند. اوج مصرف برق در تاریخ ۵ ماه مه با حدود ۲۰۰۰ مگاوات ، با گرمای زودرس منجر به عبور مصرف برق ۶۰۰۰ مگاوات شد. البته در اردیبهشت سال گذشته ، حجم مصرف برق به ۶۰۰۰ مگاوات رسید. اما رشد ۶۰۰۰ مگاوات موضوع قابل هضم نیست.
مصاحبه با کارشناسان و کارشناسان نشان می دهد که ترکیبی از عوامل ممکن است در اجلاس تاریخی خود در اجلاس تاریخی خود ، که یک ماه است ، برق به اجلاس تاریخی آن منجر شود. فشار داستان به ترتیب علت احتمالی داستان است ، به ترتیب “افزایش دمای هوا” ، “استخراج رامسر” ، “شوک دلار” ، “فرسودگی شبکه” و “ترس از طبیعت در ماه های آینده”. این بدان معنی است که افزایش مصرف برق ایران ۶۰۰۰ مگاوات مصرف برق ترکیبی از گرمای زودرس ، وابستگی به سیستم های خنک کننده با تأثیر کم ، ترس از شدت تولید و زیرساخت های فرسایش است. همچنین ، تمایل به افزایش تغییرات تولید به دلیل کاهش قیمت ارز و تأثیر آن بر قیمت مواد اولیه ، صنایع را به سه جذابیت و انبارداری محصول برای فروش در ماه های آینده سوق داده و مصرف برق را افزایش داده است. البته در بین تمام دلایل ، گرمای هوا علت است.
هاشیم اورای ، یک متخصص صنعت برق و گرمایش زودرس هوا ، گفت: “این مصرف احتمالاً به بخش خانه برگشته است.” سال گذشته ، بیش از ۶۰۰۰ مگاوات بار خنک کننده ، که نیمی از مصرف کشور است و متأسفانه این افزایش مربوط به بخش خانه است و متأسفانه ، زیرا این حجم از مصرف به بخش غیرفعال اختصاص یافته است ، اقتصاد اختصاص داده شده است. این بدان معنی است که کارخانه ها از این برق و انرژی برای تولید استفاده نمی کنند. “
افزایش یک زمان ۶۰۰۰ مگاوات مصرف برق باعث تغییر در این تغییر شده است. چرا چنین سابقه ای اتفاق افتاده است و به معنای آن گزارش حاضر بوده است.
اولین احتمال ؛ تأثیر گرما بر مصرف برق
بررسی دقیق تر دلایل جهش خیره کننده مصرف برق نشان می دهد که حداقل دمای هوا از سال گذشته از ۲ به ۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است. به عنوان مثال ، دمای هوای تهران در ۹ ماه مه به حداقل ۲ درجه سانتیگراد و حداقل ۲ درجه رسید. در حالی که دمای هوا در اول ماه مه حداقل ۲ درجه و حداقل ۲ درجه بود. بنابراین ممکن است بخشی از افزایش مصرف برق به دلیل دمای هوا باشد. اما افزایش بی سابقه در اوج ۶۰۰۰ -Megawatt از مصرف برق ایران در سال ۶ نمی تواند به این داستان نسبت داده شود.
امکان دوم ؛ زیرساخت های فرسوده
علاوه بر گرما ، بی حوصلگی مزمن نیز در این افزایش نقش داشته است. ظرفیت عملی تولید برق ایران حدود ۶۰۰۰ مگاوات است. در حالی که اوج مصرف در تابستان به بیش از ۵۰۰۰ مگاوات رسیده است. شبکه توزیع فرسوده توانایی پاسخگویی به این تقاضا را محدود کرده است ، هدر رفتن ۲ تا ۶ مگاوات برق در انتقال و تأخیر در توسعه نیروگاه ها.
امکان سوم ؛ شوک دلار
تجزیه و تحلیل متفاوت از صنعت نشان می دهد که افزایش مصرف برق ، نه در تاریخ ۹ ماه مه ، از ۵ آوریل آغاز شده است و روند دیگری را به شبکه نیروگاه تحمیل کرده است. مذاکرات برای توافق هسته ای نیز تقریباً از این زمان آغاز شده و تأثیر عمیقی بر دلار داشته است. موضوعی که قیمت مواد اولیه و رشد صنایع برای تولید را در ابتدای سال کاهش می دهد. از آنجا که انتظارات تورمی یک پای ثابت از اقتصاد ایران است و این تأثیر عمیقی بر قیمت محصولات صنعتی و محصولات مصرفی دارد ، صنایع پس از شوک و کاهش قیمت به رشد و پر کردن انبارها حرکت کرده اند. مسئله ای که اگر معتبر باشد ، قطعاً بر رشد تقاضای برق تأثیر خواهد گذاشت. مصاحبه با برخی از صنعتگران نشان می دهد که بخشی از صنایع غذایی ، بخشی از صنعت فولاد و همچنین برخی از صنایع مصرف کننده اتفاق افتاده است. البته این دلیل رشد مصرف برق است ، در وضعیت عدم اطمینان است و به راحتی قابل اثبات نیست.
احتمال چهارم ؛ ترس از نافرمانی بیشتر
این چیزی است که بسیار محتمل است. صنایع با این فرض که در خرداد، تیر وت مرداد گرما به قله رسید. احتمالاً از فروردین آنها به سمت افزایش تغییرات صنعتی حرکت کرده اند ، که باعث افزایش مصرف برق و علت مصرف برق در ۵ ماه مه می شود. به اوج بارهای روزانه در دو هفته اول نگاه کنید اردیبهشت به نظر می رسد که مصرف برق فراتر از ۶۰۰۰ مگاوات خواهد بود. عددی که فقط یک بار در اردیبهشت ۱۳۴۰ تجربه شد. به نظر می رسد که تلاش برای ذخیره کالاها برای تحویل سفارشات و ترس از خاموش کردن کارخانه ها نتیجه قطع برق است.
پنجمین امکان ؛ رامسر
همیشه یک پا از داستان بی ادب و سکوت مسئله استخراج رامسر است که از نظر مهم بر مصرف برق تأثیر می گذارد. در یک گزارش رسمی در اواخر دولت دوازدهم ، وزارت انرژی از تأثیر استخراج رامسر بر مصرف برق تا ۵ مگاوات خبر داد ، که این یک رقم مهم است.
داستان عجیب برق در اوج
دیروز ، آژانس خبری Tasnim گزارشی را منتشر کرد که ادعا می کند ۵ ٪ افزایش مصرف برق در وسط اردیبهشت بوده است ادعایی که به نظر می رسد مطابق با واقعیت های موجود در صنعت برق کشور است ، خیلی برعکس نیست. تاسنیم در گزارش خود گفت: “همانطور که آمار مدیریت شبکه برق ایران نشان می دهد ، ما شاهد افزایش ۶۰۰۰ -megawatt در روز -روز اوج روز در مقایسه با همان روز سال گذشته بودیم که در اواسط بهار بی سابقه است.” این به معنای افزایش ۵ درصدی مصرف برق است. “دیروز عصر Thought Thought Country Enternation ، Says Aternate of Tavaniry of Tavaniry of Tavaniry of Tavaniry of Thavanier. 6000 مگاوات.
مطالعات توسط دنیای اقتصاد و مصاحبه با کارشناسان برق نشان می دهد که افزایش ۵ درصدی مصرف برق تنها در صورتی امکان پذیر است که صنایع بزرگ و جدید با توجه به ناتوانی برق ، در یک دوره کوتاه وارد مدار شوند که در مدت زمان کوتاهی از این مسئله خارج شده اند. کارشناسان و فعالان صنعت همچنین با شک و تردید به این داستان نگاه می کنند که افزایش تولید صنایع بزرگ سیمان ، فولاد و پتروشیمی را نمی توان به افزایش ۵ ٪ تا ۵ ٪ در مصرف برق نسبت داد. از آنجا که این صنایع در حال حاضر با دو شیفت کار می کنند و به دلیل محدودیت هایی مانند کمبود نیروی کار و مواد اولیه امکان افزایش سه شیفت امکان پذیر نیست. از طرف دیگر ، فعالان صنعتی از ظرفیت محدود تولید برق در کشور آگاه هستند و می دانند که زیرساخت های این کشور قادر به تهیه چنین حجمی از افزایش مصرف نیستند.
آمار رسمی چه می گوید؟
مقایسه ۵ ٪ افزایش مصرف برق با آمار رسمی منتشر شده توسط سخنگوی صنعت برق ، تضاد روشنی را نشان می دهد. مصطفی رجابی مشهادی در تاریخ ۱ مه ۲۰۰۹ ، در گزارشی که توسط خبرگزاری Tavanir منتشر شد ، از افزایش ۳.۵ درصدی تقاضای برق خبر داد و اعلام کرد که مصرف برق از حدود ۶۰۰۰ مگاوات در سال گذشته به حدود ۶۰۰۰ مگاوات در ۶ ماه مه افزایش یافته است. در گزارش دیگری که در تاریخ ۹ مه منتشر شد ، رجابی مشهادی از افزایش ۶۰۰۰ مگاوات در مصرف برق خبر داد و اعلام کرده است که حداکثر اوج بار در آن است اردیبهشت به ۶۰۰۰ مگاوات رسیده است که در مقایسه با سال قبل ۴۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است. وی تقاضا در تقاضا را در بهار بی سابقه توصیف کرد ، اما در هر گزارش رسمی ، هیچ اشاره ای به افزایش ۵ درصدی مصرف برق وجود ندارد.
آیا رشد ۵ ٪ در واقعی نیست؟
در مصاحبه ای با اقتصاد جهانی ، کارشناس صنعت برق در مصاحبه ای با اقتصاد جهانی گفت که نیروگاه های این کشور در حدود ۲ ٪ راندمان کار می کنند و توانایی افزایش تولید برق را به افزایش ۵ درصدی مصرف ندارند. علاوه بر این ، روند افزایش مصرف برق که در آمار رسمی مشاهده می شود ، تدریجی است.
به گفته این متخصص ، وضعیت فعلی مصرف برق در کشور نگران کننده است ، اما ارائه آمارهای غیرواقعی و اغراق آمیز نه تنها به حل مسئله کمک نمی کند ، بلکه می تواند منجر به افکار عمومی و نگرانی های غیر ضروری در جامعه شود. مسلم این است که صنعت برق کشور هنوز با چالش های جدی روبرو است و افزایش مصرف برق در اواسط بهار خطری برای تابستان است ، که نیاز به توجه و برنامه ریزی دقیق مقامات و همکاری های عموم مردم در مدیریت انرژی دارد.