ارزهای دیجیتال

مهم‌ترین بندرهای تجاری ایران کدام‌اند؟/ سهم 53 درصدی بندر شهید رجایی از تجارت دریایی

تجارت دریایی یکی از مهمترین راه های برقراری ارتباط با جهان است و بنادر نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند. در همین راستا ، مقابله با مهمترین بنادر کشور لازم است.

بنادر ایران بزرگراه های مهم تجارت دریایی هستند و طبق اخبار تجاری ، ترکیبی مانند دروازه های اصلی ورود و خروج کالاها و خدمات ، اقتصاد این کشور با بازارهای جهانی.

گروههایی مانند شهید رجائی ، بوشر ، انزالی ، چاباهار و غیره نه تنها مسیرهای صادرات و واردات را آسانتر می کنند ، بلکه در صورت اشتغال ، سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت های منطقه ای نیز آسان می شوند.

اهمیت بنادر ایران به حدی زیاد است که امنیت باید مهمترین مشکل مقامات باشد ، اما بعد از ظهر شنبه ، اما بعد از ظهر شنبه اردیبهشت ۲ ، یک انفجار در حوض شهید رجائی در بندر عباس ظاهر شد. موضوعی که در مورد امنیت بنادر ایران شک و تردید ایجاد کرده است.

این بنادر کلید اصلی بزرگراه تجارت و زندگی افرادی است که در این راستا نقش دارند.

با توجه به اهمیت بنادر ایران برای تسهیل در تجارت دریایی ، لازم است مهمترین بنادر کشور ، تاریخ و حجم آنها از تجارت خود را برطرف کنیم.

نمونه کارها

نمودارهای زیر درصد نسبت هر پورت را در کل بارگذاری و بارگذاری در ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نشان می دهد.

1111 AK7250

براساس داده های بنادر و سازمان دریایی کشور ، ۸۲ ٪ از شهید رجای -هافنس در ۱۴۰۲ از ۲ میلیون ۵۹۳،۰۰۰ کانتینر بودند.

همچنین بندر Lengeh با ۶.۶ درصد ، امام Khomeinihafen و Chabahar با ۲.۶ درصد ، بوشر با ۲.۲ ٪ و بندر Khorramshahr با یک درصد.

داده های بنادر ایران و سازمان دریایی نشان دهنده بخش بالای تجارت دریایی تجارت ایران در شهید رجائی است. این بدان معنی است که فاجعه انفجار در بندر شهید رجائی ابعاد گسترده ای را تحت الشعاع قرار داده و عواقب آنها بعداً مشخص می شود.

بندر شهید رجائی ؛ بزرگترین بندر تجاری ایران

بندر شهید رجائی در بندر عباس بزرگترین بندر کانتینر این کشور با ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن است. این بدان معنی است که بخش بزرگی از تجارت بین المللی ایران از طریق این بندر صورت می گیرد.

این هتل در غرب بندر عباس و شمال خیابان هورموز واقع شده است و تقریباً نیمی از تجارت ایران توسط این بندر است. بندر شهید رجائی نقش مهمی در ترکیب ایران با بازارهای جهانی دارد.

ساخت این مجتمع در مرکز استان هورموزگان یکی از مصوبات شورای عالی اقتصادی در اواخر دهه ۱۹۸۰ بود و سرانجام ساخت شهبندار یا رجائی مهم بود.

پس از انقلاب و در سال ۱۳۵۹ ، محمد علی رجایی ، نخست وزیر ایران ، خواستار ساخت بندر و سرانجام نام این بندر در بندر شهید رجائی در سال ۱۳۶۲ شد.

براساس داده های بنادر ایران و سازمان دریایی ، تجارت دریایی ایران توسط ۲۳ بندر در سال ۱۴۰۲ انجام شد ، در حالی که بندر شهید رجائی ۵۳ درصد از ۱۵۷ میلیون تن و اتهام ۱۵۷ میلیون تن را بارگیری کرد.

هافن از امام خمینی ؛ دومین بندر بزرگ ایران

بندر امام خمینی یکی دیگر از بزرگترین بنادر محرومیت ایران در استان خوزستان در نزدیکی محسه است.

این کشور بیش از ۵ میلیون تن کالا در سال دارد و در رابطه با تغییر بار به عنوان دومین بندر بزرگ بندر ایران شناخته می شود. براساس آخرین داده های بنادر ایران و سازمان دریایی ، بندر امام خمینی با ۳۰ ٪ سهم مقام دوم در تجارت دریایی این کشور را می گیرد.

بندر شاپور یا امام خمینی در سال ششم تحت ساخت راه آهن ملی ساخته شده است. پس از انقلاب و در سال ۶ ، نام این بندر با تأیید هیئت مدیره در امام خمینی تغییر یافت.

بندر بوشر ؛ ظرفیت ۴ میلیون در سال بود

بندر بوشر به عنوان دیگری از بنادر تجاری ایران شناخته می شود. بندر با ظرفیت تخلیه و شارژ حدود چهار میلیون تن در هر سال نقش مهمی در صادرات و واردات دارد.

در سال ۱۴۰۲ ، این بندر چهار میلیون و ۸۵۹،۰۰۰ تن را بارگیری و دعوت کرد و از نظر حجم کالاها در تجارت دریایی مقام سوم را به دست آورد.

این بندر ۲۵۰۰ ساله همیشه به عنوان یکی از مهمترین مراکز تجاری ایران شناخته می شود. دوره تجاری بندر بوشهر از ناصر الدین شاه ، نیمه دوم قرن نوزدهم آمده است. در آن زمان بوشر به یکی از مهمترین بنادر تجاری ایران تبدیل شده بود.

پس از سال ۵۷ ، این بندر یکی از مهمترین بنادر کشور باقی ماند ، اما نقش وی در تجارت خارجی در مقایسه با بنادر بزرگتر مانند بندر عباس یا شهید رجائی کاهش یافت.

ساخت و ساز امیرآباد -ششمین دولت

بندر امیرآباد یک بندر تجاری و صنعتی در شمال معالجه شهر در استان مازندارا است. این بندر بالاترین بندر کشور در سال ۱۴۰۲ ، بزرگترین بندر ایران پس از بندر انزالی و چهارمین بندر بزرگ ایران است.

در سال ۱۴۰۲ ، این بندر چهار میلیون و ۷۰۷ تن را دعوت کرد و آن را به بخش بزرگی از تجارت دریایی دعوت کرد.

بندر امیرآباد سهم عمده ای در تجارت خارجی ایران دارد و به دلیل موقعیت خود می تواند به بازارهای کشورهای میانه یا اروپایی آسیایی دسترسی داشته باشد.

فعالیت این مجموعه بزرگ و مدرن بندر در سال دوم و زمان دولت ششم آغاز شد. این توسط مجمع مشاوره اسلامی به عنوان یک منطقه ویژه اقتصادی تأیید شد.

بندر چاباهار ؛ تنها بندر کاشته نشده ایران

بندر چاباهار یکی دیگر از مهمترین بنادر بنادر ایران در جنوب ایران در نزدیکی خلیج عمان است. بندر چاباهار تنها بندر اقیانوسی و نه محلی ایران برای تسهیل تجارت هند ، پاکستان ، افغانستان و سایر کشورها است.

بندر چاباهار با ظرفیت تخلیه و شارژ ۴ میلیون و ۷۰،۰۰۰ تن در سال ۱۴۰۲ با توجه به تجارت دریایی پنجم بود.

شهر چاباهار تنها بندر اقیانوسی ایران است که در آن دو اسکله به ظرفیت ۸.۵ میلیون تن در سال مجهز شده بودند که در آن کشتی ها می توانند در حوضچه در حوض ریخته شوند ، اما تنها نیمی از این ظرفیت استفاده شده است.

برنامه گسترده Chabahar Hafen در سال چهارم آغاز شد. پس از انقلاب ، عملیات بندر پس از چند سال وقفه از سر گرفته شد و در سال سوم و در دولت سوم به بهره برداری رسید. لازم به ذکر است که تکمیل این پروژه تا سالهای بعد به طول انجامید و هنوز کاملاً توسعه نیافته است.

Hafen of Lenge ؛ موقعیت استراتژیک به دلیل نزدیکی به خیابان هورموز

بندر لنج یکی از شهرهای غربی استان هورموزگان و بنادر مهم در جنوب ایران است. نزدیکی به خیابان هورموز و آبهای بین المللی این بندر را به عنوان یک بندر تجارت در عرصه ملی و بین المللی تبدیل کرد.

این بندر با ارتباطات دریایی و رونق تجاری در زمان سلطنت کریم خان زند بود. بندر لنگ در قرن نوزدهم شکوفا شد و مرکز فعالیت های حمل و نقل در گلف فارسی بود. پس از انقلاب و به دلیل جنگ ، بندر در مقایسه با سایر بنادر مانند بندر رجائی ، رکود نسبی داشت.

بندر Lengeh با ظرفیت ، ۳ میلیون و ۴۱۷ تن در دهه ۱۴۰۲ تسکین یافته و بارگیری می شود ، جایگاه ششم در تجارت دریایی را به دست آورد.

بندر Khorramshahr ؛ بندری که از زمان جنگ کاملاً بازسازی نشده است

بندر Khorramshahr یکی از مهمترین بنادر جنوبی ایران در استان خوزستان است. این بندر سابقه طولانی در تجارت دریایی دارد. ساخت و بهره برداری از اسکله های ویژه برای پذیرش کشتی ها در یک پایگاه دریایی در بندر Khorramshahr در اوایل سال ۱۳۰۰ میلادی آغاز شد.

در سال ۱۹۷۶ ، چهار میلیون تن در سراسر بندر وارد شد. پس از انقلاب به دلیل جنگ ، بندر خسارات زیادی را مشاهده کرد که هنوز کاملاً بازسازی نشده بود.

بندر Khorramshahr با توجه به حمل و نقل کالا مقام چهارم را در کشور دارد. این بندر با ظرفیت ، ۲ میلیون ۷۹۰،۰۰۰ تن نیز در سال ۱۴۰۲ مرخص و بارگیری شد ، با توجه به تجارت دریایی جایگاه هفتم را به دست آورد.

بندر انزالی ؛ یکی از قدیمی ترین بنادر در ایران شمالی

آنزالی هافن یکی از قدیمی ترین و مهمترین بنادر در ایران شمالی است. به دلیل موقعیت استراتژیک ، بندر دریای خزر تجارت دریایی را ارائه می دهد و به روسیه ، آذربایجان ، قزاقستان و ترکمنستان وارد و صادر می شود.

با تأسیس Anzali -freistezone در سال ۲۰۰۵ و در هشتمین دولت ، تجارت تسریع شد ، اما به دلیل تحریم های متعدد و توسعه نیافته زیرساخت ها ، ظرفیت تجاری منطقه کمتر از همیشه بود.

این بندر با ظرفیت تخلیه و بارگیری یک میلیون و ۹۶۹ تن در سال ۱۴۰۲ با توجه به تجارت دریایی جایگاه هشتم را به خود اختصاص داد.

بندر شهید بهانار ؛ ظرفیت تجاری هشت میلیون تا یک میلیون تن بود

بندر شهید باهنار در جنوب ایران در نزدیکی بندر عباس واقع شده است. ساخت این بندر در سال ۱۳۴۶ آغاز شد و قبل از انقلاب ، سورو سورو یا حوض جدید نامیده شد.

پس از انقلاب در سال ۱۳۶۳ و زمان دولت سیزدهم ؛ با تأیید هیئت مدیره ، نام این بندر عباس قدیمی به بندر شهید بهنار تغییر یافته است.

در دهه ۱۹۵۰ و ۶۰ ، شهید باهنار هافن بعد از بندر Khorramshahr فعال ترین و بزرگترین بندر تجاری در کشور بود و فعالیت سالانه آن به هشت میلیون تن رسیده بود ، اما اکنون فعالیت سالانه بندر کمتر از دو میلیون تن است.

این بندر با ظرفیت تخلیه و بارگیری یک میلیون و ۸۶۹ هزار تن در دهه ۱۴۰۲ جایگاه نهم را در رابطه با تجارت دریایی گرفت.

بندر نوشهر ؛ آماده سازی بندر آنزالی

بندر نوشر در شهر نوشهر در استان مازندران و دریای خزر واقع شده است.

بندر نوشهر نقش مهمی در حمل و نقل ایفا می کند و نقش خود را به عنوان یک پورتال آزالی در کاسپین Seehandel حفظ کرده است. نهادهای بندر محدودتر از آنزالی هستند ، اما هنوز هم در رابطه با حجم تجارت مقام دهم را نشان می دهند.

ساخت بندر نوشهر در سال دوم آغاز شد و در سال ۶ به بهره برداری رسید. این بندر بر اساس سطح تخلیه و بارگیری کالاها در سال ۱۴۰۲ به عنوان سومین بندر بزرگ ایران شمالی شناخته شد.

در سال ۱۴۰۲ همچنین در رابطه با تجارت دریایی با ظرفیت ۱ میلیون و ۱۳۶،۰۰۰ تن در مکان ۱۰ قرار داشت.

برای مطالعه بیشتر ، گزارش مربوط به بندر شهید رجا را در اخبار تجاری بخوانید تا در ادامه بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا