طلا و ارز

دلیل گرانی حبوبات؛ حذف ارز ترجیحی یا ممنوعیت واردات؟ /چرا قیمت‌ها تا این حد نجومی شده است؟

ایران یکی از مهمترین تولید کنندگان لوبیا در جهان است. در حقیقت ، حبوبات یک برداشت استراتژیک برای کشاورزان جنایتکار و کشورهای در حال توسعه است که کشت آن به متنوع سازی محصولات کشاورزی ، بهبود درآمد کشاورزان و افزایش مقاومت در برابر تغییرات آب و هوا کمک می کند. بنابراین ، برخی از مناطق کشور ، مانند Azarshahr ، Moghaq ، Lorestan ، Kermanshah و Fars نقش مهمی در تولید این محصولات دارند.

چه اتفاقی در بازار لوبیا کشور افتاد و چرا قیمت ها چنان نجومی شدند؟

طبق آمار ، مصرف سرانه لوبیا در کشور در هر نفر حدود ۵ کیلوگرم است. بنابراین ، نیاز سالانه کشور به لوبیا حدود ۶۰۰۰ تن تخمین زده می شود که از این تعداد ۳۰ تا ۳۵ درصد با محصولات وارداتی تحویل داده می شود. در حقیقت ، هر سال باید ۲ تا ۶۰۰۰ واردات در این منطقه وجود داشته باشد تا بازار لوبیا مشکلی نداشته باشد.

آمار نشان می دهد که ۲۰۰۰ لوبیا قرمز ، ۲۰۰۰ لوبیا نخود و ۲۰۰۰ لوبیا در شش ماه اول سال گذشته وارد کشور شده اند. با این حال ، به نظر می رسد که این مبلغ به نیاز کشور پاسخ نمی دهد ، زیرا به دلیل تولید کم در سال گذشته به دلیل شرایط آب و هوایی ، باید به کشور وارد شود.

محدودیت واردات منجر به گرانش لوبیا شد

رئیس اتحادیه بانکی مواد غذایی تهران در مصاحبه ای با ایران گفت: “به تازگی لوبیا ۲۸۰،۰۰۰ تومن در بنکارد ارائه شده است ، اما اکنون این محصول برای ۳۱۰،۰۰۰ تومن برای مغازه داران و مشتریان ارائه شده است.” “در حقیقت ، این مبلغ ۱۵ ٪ توسط فروشندگان اضافه می شود و به پایان مصرف کننده می رسد.”

رضا کاراگری گفت دلیل اصلی این افزایش قیمت مرز واردات است و تأکید شده است: “کاهش واردات به سرعت عرضه و تقاضا را در بازار افزایش نمی دهد و قیمت این محصولات افزایش یافته است.

ارز ترجیحی حذف شد

دبیر انجمن لوبیا ایران در مصاحبه ای با ایران گفت: “واردات حبوبات دیگر به ارز ارجح (۲۸.۵۰۰ تومن) نیست و واردات این محصولات به ۷۰،۰۰۰ تومانس وارد می شود.” “این منجر به افزایش قابل توجهی در قیمت این محصولات شده است.”

عبدی افخاری افزود: “در حال حاضر حدود ۱۱،۰۰۰ تن لوبیا به دلیل مالیات ارزش ایجاد در گمرک است که باید با توجه به وضعیت فعلی مشکلات خود را حل کند تا این محصولات سریعتر حذف و به بازار عرضه شوند.”

وی تأکید کرد: “با وجود این آبان ما بارها و بارها اعلام کرده ایم که تعداد لوبیا در کشور (به ویژه لوبیای نخود) به مصرف واکنش نشان نداد ، اما وزارتخانه اهمیتی نمی داد. آنها تا زمستان ثبت نام کردند ، در حالی که این سفارشات به دلیل مشکلات به موقع نبودند. به همین دلیل ، بازار در حال حاضر با کمبود لوبیا ، به ویژه لوبیا روبرو است.

“با توجه به این واقعیت که مقامات هشدارهای فعالان را در این کلاس نادیده گرفتند ، انجمن لوبیا ایرانی در تاریخ ۶ ماه مه نامه ای را به وزارت کشاورزی ارسال کرد که در صورت انجام برخی اقدامات به موقع ، این شرایط ایجاد نشده بود.”

نگاهی به میزان حبوبات

براساس آمار گمرک ، نرخ واردات چهار محصول (نخود ، مرغ ، نخود ، نخود و لوبیای قرمز) در سال گذشته ۹۵ میلیون ۲۷۴ هزار ۹۱۵ کیلوگرم (بیش از ۹۵،۰۰۰ تن) بود که ۱۱۳ میلیون دلار ۵۲۶،۰۰۰ دلار و ۷۴ هزینه داشت.

براساس آمار این مرکز در سال گذشته ، ۱۲ میلیون ۲۶۰ هزار ۷۰۸ کیلوگرم لوبیا نخود از ۷ کشور به ارزش ۱۸،۶۸۵ دلار و ۲۰ دلار. این آمار نشان می دهد که بزرگترین واردات این محصول از امارات متحده عربی ۷ میلیون ۵۲۷،۰۰۰ ۸۷۹ کیلوگرم بود. علاوه بر این ، این محصول همچنین از کشورهایی مانند اتیوپی ، ازبکستان ، افغانستان ، تورکی ، فدراسیون روسیه و هنگ کنگ وارد شده است.

در دوازده ماه گذشته سال گذشته ، ۱۰ میلیون ۷۰۹،۰۰۰ ۶۰۷ کیلوگرم لوبیای قرمز ۷ اتیوپی ، قرقیزستان ، ترکیه ، فدراسیون روسیه ، افغانستان ، امارات متحده عربی و قزاقستان با ۶ میلیون هزار ۹۳۲ کیلوگرم. در حقیقت ، این مقدار واردات از VAE 9،۷۵۶.۹۳۹ دلار هزینه دارد.

با توجه به این واقعیت که تولید داخلی Cotyledon مورد نیاز است ، کمترین واردات مربوط به این محصول است که تنها ۴۰۰۰۰۰ دلار آمریکا از فدراسیون روسیه به ارزش ۳۰۶.۸۹۱ دلار به ارزش ۳۰۶.۸۹۱ دلار است.

در این دسته از محصولات ، بیشترین محصولات وارداتی از هشت کشور ، آلمان ، ترکیه ، عراق ، فدراسیون روسیه ، کانادا ، هند و هنگ کنگ وارد می شوند. به بالاترین واردات از امارات متحده عربی. براساس آمار گمرک در دوازده ماه گذشته ، ما ۷۱ میلیون ۹۹۷ هزار ۷۰۹ کیلوگرم با مبلغ ۷۸ میلیون دلار ۱۶۹،۰۰۰ و ۲۰۸ واردات نخود داشتیم که از این تعداد ۴۱ میلیون ۴۷۸ هزار ۲۳۳ کیلوگرم با قیمت ۴ میلیون دلار و ۱۷۷ دلار از امارات متحده عربی تضمین شده است.

منبع: ایران زیتونگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا