اقتصاد جهان

سازمان ملل: ایران در شاخص توسعه انسانی 2 پله صعود کرد

برنامه توسعه سازمان ملل آخرین گزارش در مورد تعدادی از گزارشات مربوط به توسعه انسانی را منتشر کرده است که در آن آمار و اطلاعات مربوط به شاخص های توسعه انسانی ۱۹۳ کشور از جمله ایران ارائه شده است.

*۲ -رژیم ایران در رتبه بندی توسعه انسانی در جهان

گزارش در مورد توسعه انسانی سال ۲۰۲۵ بر اساس آمار و اطلاعات از سال ۲۰۲۳ نشان می دهد که رتبه ایران در بین کشورهای توسعه انسانی با وجود تحریم های غیرقانونی در ایالات متحده ، دو مرحله را بهبود بخشیده است. در حالی که ایران در سال ۲۰۲۲ جایگاه ۷۷ را در رتبه توسعه انسانی به دست آورد ، در سال ۲۰۲۳ به ۷۵ نفر افزایش یافت.

بر این اساس ، ایران گامی به گروه کشورهایی با توسعه انسانی بالا است. براساس گزارش سازمان ملل متحد ، کشورهایی در سراسر جهان در رابطه با توسعه انسانی به چهار گروه تقسیم می شوند ، از جمله کشورهای توسعه انسانی ، از جمله ۷۴ کشور ، کشورهایی با توسعه انسانی بالا ، از جمله ۵۰ کشور ، کشورهای معتدل توسعه انسانی ، از جمله ۴۳ کشور و کشورهایی با توسعه انسانی پایین که ۲۶ کشور در آن تعلق دارند. ایران تنها یک قدم از آخرین کشور در گروه اول ، این گروه با توسعه انسانی بسیار بالا است.

*ایران در توسعه انسانی غلبه می کند

براساس این گزارش ، توسعه انسانی ایران بیش از ۱۱۸ کشور جهان است. چین یکی از این کشورها است. ایران در رتبه توسعه بشر در سال ۲۰۲۳ به دومین اقتصاد بزرگ جهان رسیده است. چین که در سال ۲۰۲۲ در سال ۲۰۲۲ جایگاه ۷۴ را به دست آورد ، در سال ۲۰۲۳ ۷۸ مقام و پایین تر از ایران به دست آورد.

جزیره Wint Saint که در سال ۲۰۲۲ بالاتر از ایران بود ، در گزارش جدید سازمان ملل متحد ۷۶ کاهش یافته است.

برخی دیگر از کشورها که شاخص توسعه انسانی را پایین تر از ایران طبقه بندی کرده اند ، تایلند ، برزیل ، اوکراین ، مصر ، اردن ، لبنان ، تونس ، اندونزی ، عراق و هند هستند.

*ایسلند به رتبه ۱ توسعه جهانی انسانی رسید

گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد ایسلند را به عنوان بزرگترین کشور توسعه یافته در منطقه بشر در سراسر جهان معرفی کرده است. نمره در شاخص توسعه انسانی ۰.۹۷۲ است. نروژ و سوئیس مقام دوم و سوم را دارند. ردیف های چهارم تا دهم به دانمارک ، آلمان ، سوئد ، استرالیا ، هنگ کنگ ، هلند و بلژیک رسیده است.

در رتبه نهایی رتبه جهانی ، سودان جنوبی در شاخص توسعه انسانی نمره ۰.۳۸۸ دارد.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا