اخبار اقتصاد ایران

نصب پنل خورشیدی در ترکیه و پاکستان بیش از ۲۰ برابر ایران!

کل ظرفیت نصب شده انرژی تجدید پذیر ۱۷۰۰ مگاوات است

بحران برق در ایران تشدید شده و کاهش برق زودتر آغاز شده است. رئیس جمهور بر استفاده از پانل های خورشیدی در دفاتر تأکید کرده است ، اما کارشناسان چالش های عملیاتی آن را مطرح کرده و ساخت نیروگاه های خورشیدی را پیشنهاد کرده اند.

طبق گفته The Diarmirza ، چالش برق در کشور به اوج خود رسیده است. داده های شرکت مدیریت برق می گوید که مصرف برق ایران در پیک سوابق جدیدی را تعیین کرده است که باعث قطع برق از پایان آن شده است خرداد و اوایل ژوئیه تا آغاز اردیبهشت حرکت
در این میان ، موجی از عدم اطمینان در تصمیم گیری در صنعت برق بسیار مشهود است. در آخرین اظهارات مقامات دولتی ، رئیس جمهور ما Massoud Mediian در چند روز گذشته ، با تأکید بر اینکه “همه ادارات باید به پانل های خورشیدی مجهز شوند” ، گفت: “در تابستان ، دفاتر به دفاتر داده نمی شوند مگر اینکه از پنل خورشیدی استفاده کنند.” علاوه بر بررسی وضعیت ایران در تولید انرژی خورشیدی در جهان و منطقه ، “دانشمندان” نیز به متخصصان انرژی رسیده اند تا احتمال تحقق این دستور را بررسی کنند.
داده ها نشان می دهد که ظرفیت انرژی خورشیدی جهان در حال حاضر حدود ۲ میلیون مگاوات است ، تعدادی از تنها ۲ هزار مگاوات در سال که در پنج سال گذشته در جهان دو برابر شده است. در طول سال ۲ از کل ظرفیت برق خورشیدی ، ۲ ٪ در چین و سهم ایران تنها ۱ نصب شده است. این ۲ ٪ است. مطالعات نشان می دهد که استفاده از بالکن خورشیدی و کوله پشتی در سراسر جهان در اکثر کشورها رایج است. اما بخش عمده ای از تولید انرژی خورشیدی مربوط به نیروگاه های کوچک در مقیاس است. کارشناسان می گویند نصب پانل های خورشیدی چالش هایی برای دفاتر دارد. اول ، بهتر است بالکن ها و پانل های پشتی را فقط به افراد غیردولتی و دولت نصب کنید تا منابع خود را برای نیروگاه های خورشیدی خرج کنند. ثانیا ، برای حضور در بخش خصوصی ، سیاست های قیمت دولت باید اصلاح و انگیزه کافی برای سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه باشد.

نصب ۲۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی در چین!

چندی پیش ، شورای برق چین گزارشی از تجزیه و تحلیل و پیش بینی تأمین و تقاضای برق ملی منتشر کرد. در پایان سال ، کل ظرفیت تولید برق چین به ۱.۲ میلیارد کیلووات ساعت رسیده است که این افزایش ۴.۹ درصد در مقایسه با سال قبل است.
براساس این گزارش ، ظرفیت نصب شده تولید برق جدید به ۱.۵ میلیارد کیلووات ساعت رسیده است که اولین بار از ظرفیت برق حرارتی نصب شده فراتر رفته است. در سال ۲ ، کل سرمایه گذاری در برق در سراسر چین حدود ۱.۵ تریلیون یوان بود که این افزایش ۴.۹ درصد در مقایسه با سال قبل است. سرمایه گذاری در تولید برق نیز ۲.۵ ٪ از سرمایه گذاری در منابع انرژی را تشکیل می دهد. این گزارش نشان می دهد که در طول سال ، کل ظرفیت نصب شده انرژی باد متصل به شبکه ۶۰۰۰ مگاوات و تولید انرژی خورشیدی متصل به شبکه برق ۴۰۰۰ مگاوات بوده است که در مقایسه با سال ۲ ، حدود ۴.۹ درصد است. به عبارت دیگر ، ظرفیت تجمعی باد و تولید برق خورشیدی سال گذشته به ۱.۲ میلیارد کیلوگرم کیلوگرم رسیده است.

بر این اساس ، چینی ها با ظرفیت ۴۰۰۰ مگاوات در رتبه اول در جهان قرار گرفتند. پس از آن ، ایالات متحده با مسافت بسیار طولانی و با نصب حدود ۲۰۰۰ مگاوات در رده دوم قرار دارد. هند حدود ۳۰۰۰ مگاوات و آلمان حدود ۴۰۰۰ مگاوات است. ژاپن با حدود ۲،۰۰۰ مگاوات ، برزیل با ۴۰۰۰ مگاوات ، استرالیا با حدود ۲۰۰۰ مگاوات ، ایتالیا با ۶۰۰۰ مگاوات ، اسپانیا با ۶۰۰۰ مگاوات و کره جنوبی با ۴.۷۰۰۰ مگاوات در کنار نصب انرژی خورشیدی قرار دارد.

در میان همسایگان ایران ، ترکیه با نصب ۱۸۰۰ مگاوات در رتبه ۲ در جهان قرار گرفته است ، اما در ماه های اخیر به حدود ۶۰۰۰ مگاوات رسیده است که موقعیت خود را به روز کرده و به ۲ سالگی رسیده است. سال به ۲ سالگی در رتبه ۱ و ۲ با ۱.۵۰۰۰ megawatts با ۲.۸۰۰۰ مگاوات در رتبه ۱ با ۲.۸۰۰۰ مگاوات قرار گرفته است. روسیه با ۲،۰۰۰ مگاوات ، با ۲ هزار مگاوات ، قطر با ۳.۷،۰۰۰ مگاوات در داخل و ایران با ۲ مگاوات در جهان در رتبه ۲ قرار گرفت.

برق خورشیدی Türkiye 5 بار ایران!

طبق اعلام شرکت عملیات بازار انرژی (EPiAş) در سال ۲ ، ظرفیت کل تولید برق Türkiye به ۲۸۰۰ مگاوات رسیده است که در مقایسه با سال گذشته ۶ مگاوات افزایش یافته است. این گزارش نشان می دهد که یک جهش بزرگ در ظرفیت انرژی خورشیدی در سالهای ۱ و ۲ رخ داده است. در طول سال ، کل ظرفیت انرژی خورشیدی ترکی ، از جمله نیروگاه های دارای مجوز و غیر ضروری ، ۵ ٪ از ۴.۹۰۰۰ مگاوات به ۱.۲،۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است. ظرفیت انرژی باد Türkiye نیز از ۱.۲۰۰۰ مگاوات به ۱.۲۰۰۰ مگاوات در سال افزایش یافته است.

براساس آخرین گزارش ها ، نرخ انرژی خورشیدی ترکیه تا اول آوریل به ۱۸۰۰ مگاوات رسیده است و میزان برق با تورم نصب شده به ۱۸۰۰ مگاوات رسیده است. داده ها نشان می دهد که تا آوریل امسال ، کل ظرفیت انرژی تجدید پذیر Türkiye به ۶۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است که این یک رکورد از نوع است. این داده ها نشان می دهد که با توجه به ظرفیت انرژی خورشیدی ۲ مگاوات ایران ، ظرفیت انرژی خورشیدی نصب شده در Türkiye 5 برابر از ایران امسال است.

رکورد انرژی خورشیدی پاکستانی

یکی از مهمترین تجربیات در بین همسایگان ایران ، تجربه الکتریکی پاکستان است. صرف نظر از اینکه پاکستان در یک جنگ ویرانگر درگیر است یا همه چیز کنترل می شود ، پاکستان در سال ۶ با وارد کردن ۶۰۰۰ مگاوات پنل خورشیدی به کشورهای پیشرو در خورشیدی در زمینه انرژی خورشیدی پیوست. براساس اعلام اتاق بازرگانی چین ، پاکستان حدود ۶۰۰۰ مگاوات ماژول چینی را بین ۱ تا ۲ سال وارد کرده است که از این تعداد ۲۰۰۰ مگاوات ۲ ساله است.

براساس آخرین گزارش برنامه سیستم های انرژی آژانس انرژی زا فتوولتائیک (IEA-PVPS) ، اگرچه ظرفیت تجمعی پاکستان در پایان سال به ۲ مگاوات رسیده است ، اما با واردات ۵ GW به پنجمین وارد کننده بزرگ جهان تبدیل شد.

براساس گزارش ها ، بخش عمده ای از رشد پاکستان در بخش انرژی خورشیدی مربوط به پانل های سقف است. در اوایل سال ، رئیس جمهور انجمن انرژی خورشیدی پاکستان می گوید افزایش شدید قیمت انرژی مردم را ترغیب کرده است تا وابستگی خود را به شبکه برق دولت کاهش دهند و آنها به عنوان راهی برای تولید برق به انرژی خورشیدی سقف تبدیل شده اند. آمار همچنین نشان می دهد که تقاضای پاکستان برای برق از شبکه دولتی در مقایسه با سال قبل حدود ۲ درصد کاهش یافته است.

ایجاد پنل خورشیدی امروز نیست!

هاشم اوری ، استاد مهندسی برق در دانشگاه شریف ، در مصاحبه با محققان ، با اشاره به دستور رئیس جمهور برای قطع دفاتر استفاده از پنل خورشیدی ، گفت که این در شرایط فعلی عملیاتی نیست. به نظر می رسد که تصمیم اخیر دولت مبنی بر ایجاد ادارات دولتی برای نصب پانل های خورشیدی نزدیک به صفر است. این یک عمل عملیاتی ، فنی و حتی عملیاتی عملیاتی نیست ، اما انجام این کار در دراز مدت امکان پذیر است.

ایجاد نیروگاه خورشیدی ، طولانی اما مطمئناً!

وی در ادامه به روشهای جایگزین اشاره کرد و گفت: “سیاست گذاری صحیح باید مبتنی بر اقتصاد اقتصاد علم باشد.” وی ادامه داد: “مشکل اصلی مدیریت است ، نه فنی.” “به جای صدور سفارشات ناگهانی ، گروه های کاری تخصصی برای بررسی ابعاد اقتصادی ، اجرایی و فنی پروژه ایجاد می شوند.” “ما اکنون دو واحد تولید انرژی خورشیدی در کشور داریم ؛ البته ظرفیت آنها در مقایسه با نیاز کشور بسیار کم است و با این وجود قابل گسترش است.”

ضرورت برای تنظیم نقشه راه برای رسیدن به فناوری پانل خورشیدی

استاد دانشگاه در پایان اظهار داشت: “با ایجاد یک نقشه راه چاه ، دولت می توانست با مذاکرات دولت با چین مانند سایر کشورهای آسیایی غربی ، تجارت دو لگد در برابر برق خورشیدی داشته باشد. این امر در سالهای آینده شدت می یابد ، در غیر این صورت از این سوال خارج می شود.”

دفاتر توانایی ایجاد پانل های خورشیدی را ندارند

Arash Shojaee ، دبیر انجمن انرژی تجدید پذیر ، در مصاحبه با محققان در مورد توجیه فنی و اقتصادی اظهارات اخیر رئیس جمهور در مورد استفاده از همه دستگاه ها برای استفاده از انرژی خورشیدی گفت: “این از نظر فنی عملی نیست.” به عنوان یک قاعده ، ادارات ما ، به ویژه در تهران ، سقف کافی ندارند که می خواهند نیروگاه خورشیدی را نصب کنند که پاسخگوی مصرف آنها باشد. “ساختمان یک وزارتخانه چندین طبقه با سقف است و امکان فنی وجود ندارد.”

ظرفیت کل انرژی تجدید پذیر ۱ مگاوات است

وی افزود: “اکنون ، حدود پنج سال پس از آن دوره ، نه تنها تجربه تجربه ای را تجربه نکرده است ، بلکه همان الگوهای دوباره تکرار می شود. فقط طرحی وجود دارد که ادارات دولتی برای تأمین مصرف انرژی خود از طریق تابلوهای خورشیدی در تابستان امسال لازم است ؛ در حالی که ظرفیت انرژی تجدید پذیر در کشور تا پایان اسفند این ۲ تنها حدود ۲ مگاوات است و طبق گزارش ها اخیراً به ۲ مگاوات رسیده است. با این حال ، مصرف برق بخش دولتی (از جمله ادارات و سازمان های دولتی) سهم قابل توجهی از کل مصرف کشور را تشکیل می دهد. اجرای چنین سیاستی ، با چند ماه ، بیشتر شبیه شوخی است که زیرساخت ها ، اعتبار بانکی ، فرآیندهای مناقصه و انتخاب پیمانکار و غیره بیشتر شبیه شوخی هستند. در حقیقت ، بی اعتنایی به شرایط اجرایی و ارائه هدف گذاری غیرواقعی نه تنها به حل بحران انرژی کمک نمی کند بلکه باعث بی اعتمادی عمومی می شود. “

دولت به جای آن تأمین می کند

“مسئله اصلی این است که دولت همچنان به جای تکیه بر راه حل های طرف تقاضا ، به راه حل ها می رود ؛ این جایی است که ریشه بحران انرژی در ضعف بهره وری است ، به خصوص در ساختمانهای دولتی. به عنوان مثال ، به جای نیازهای نصب پانل خورشیدی بلافاصله ، می تواند از ابزارهای بازار انرژی مانند برق یا پانل های سبز استفاده کند تا از PONELANES PLANES استفاده کند. همچنین تولید کنندگان برق تجدید پذیر را به سرمایه گذاری بیشتر تشویق می کنند ، باید گفت که پیوند سیاست های برق با غیر واقعی و بدون پیوست اجرایی فقط به بحران پیچیده تر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا