سازمان بورس اسیر محافظهکاری/ اصلاح دامنه نوسان در گرو کاهش نگرانیهای سیاسی
رشد فروش این شرکت همچنان ادامه دارد ، اما سودآوری هنوز کم است.
Mehdi Delbari ، مدیرعامل Portfolio HIVA ، عملکرد ۶ ماهه بازار سرمایه را بررسی کرد و با استناد به افزایش شاخص کلی ۵ ٪ و کاهش NIMA و شکاف دلار رایگان. این تأکید می کند که تأثیر مؤلفه های سیاسی بر جنبش های بازار بیش از عوامل اساسی و تداوم نرخ بهره و تجارت اصلاحات است که برای آینده آینده ضروری است. وی همچنین از محافظه کاری بورس اوراق بهادار به دلیل افزایش منطقه نوسانات انتقاد کرد.
مهدی دلباری مدیرعامل نمونه کارها HIVA در گفتگو با بورس اوراق بهادار وی در شش ماه گذشته وضعیت بازار سرمایه را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و گفت: “بازار در شش ماه گذشته به عملکرد قابل قبولی رسیده است و شاخص کلی حدود ۲ ٪ رشد داشته است.” در همین مدت ، جایزه دلار از NIMA حدود ۲ درصد و دلار رایگان ۲ درصد افزایش یافت که این نشانگر کاهش شکاف بین این دو است. نکته این است که رشد شاخص فراتر از رشد نرخ ارز بود.
وی گفت: “متأسفانه نرخ بهره به طور قابل توجهی تغییر نکرده است ، که هنوز یکی از خطرات بازار است.” هنگام تجزیه و تحلیل عواملی که بر آخرین رشد بازار تأثیر می گذارد ، به نظر می رسد ترکیبی از مؤلفه های سیاسی و اساسی شرکت ها درگیر شده است ، اما وزن سیاسی و خوش بینی برای مذاکرات بدون شک بیشتر است.
دلبری تأکید کرد: ادامه ثبات در متغیرهای بزرگ ، از جمله نرخ بهره و نتایج مذاکرات سیاسی ، می تواند مسیر بازار سرمایه را شفاف تر و قابل پیش بینی در ماه های آینده کند.
بیشتر بخوانید: حذف پلی استایرن ۱.۵ دلار در بازار سهام
مدیرعامل پرتفوی HIVA ، که مربوط به وضعیت اساسی شرکت ماهورادین ماه جاری است فروردین سال گذشته ما ۵ درصد افزایش فروش شرکت را ثبت کردیم. همچنین پیش بینی می شود که رشد فروش در کل حدود ۲ درصد باشد.
وی گفت: “با این حال ، رشد فروش لزوماً به معنای رشد سودآوری نیست و برآوردها نشان می دهد که سود شرکت ها احتمالاً امسال نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی افزایش نمی یابد.” با این حال ، ارزش جایگزینی شرکت ها هنوز در سطح مورد نظر است و می تواند پشتیبانی از ارزیابی ارزش کلی بازار بازار باشد ، اگرچه این معیار در هنگام فروش و فروش سهام به طور مستقیم استفاده نمی شود.
دلبری اظهار داشت: با توجه به بهبود نسبی عوامل اساسی و ثبات نسبی در ماکرواریا ، آینده بازار می تواند خوش بین باشد و امیدوار باشد که این شرایط به تدریج به نفع سرمایه گذاران بهبود یابد.
مهدی دلبری از عملکرد بورس اوراق بهادار برای منطقه نوسانات انتقاد کرد: یکی از انتقادات امروزه بورس اوراق بهادار ، عدم رعایت استراتژی نوسان تدریجی است. به نظر می رسد بورس اوراق بهادار به دلیل نظارت و نگرانی در مورد پیامدهای سیاسی مذاکرات ، از این برنامه خارج شده است.
وی تأکید کرد: “این محافظه کاری منجر به کند شدن قیمت بازار شده و از طرف دیگر ، تعداد صف فروش در بازار را افزایش داده است که به یکی از مشکلات جدی در ساختار فعلی بازار سرمایه تبدیل شده است.”
Delbari با اشاره به ریشه های اصلی مشکلات بازار سرمایه ، تأکید کرد: به جای دستکاری مکرر قوانین تجاری ، تمرکز باید بر دستیابی به سود دائمی و بلند مدت برای شرکت ها باشد. به گفته وی ، حاشیه سود شرکت در چهار تا پنج سال گذشته کاهش یافته است و بازار سرمایه بیشترین رنج را متحمل شده است.
Delbari امیدوار به بهبود محیط سیاسی و تأثیرات آن بر سیاست بازار سرمایه بود. پس از بازگشت به حوزه سیاسی ، انتظار می رود بورس اوراق بهادار نوع شجاع تری از اصلاح ساختار تجارت ، از جمله افزایش نوسانات و اصلاح حجم اساسی را دنبال کند. وی تأکید کرد که وقتی شرکت ها می توانند به سودآوری پایدار و قابل تکرار دست یابند ، رشد متعادل و یک پیشرفت متعادل نیز می تواند ایجاد کند.
پایان