افزایش ناگهانی قیمت سیمان/ کارخانههای بتن در آستانه تعطیلی هستند – افق میهن
دبیر انجمن تولید کننده بتن گفت: “بازار سیمان در دسترس دلالان است و کارخانه های بتونی بر اساس کمبود قیمت سیمان هستند و بحران به صنعت ساخت و ساز می رسد.”
محمد رضا رئیسی ، دبیر انجمن تولید کننده بتن آماده ، امروز ، چهارشنبه ۲ اردیبهشت وی در یک کنفرانس مطبوعاتی که نسبت به وضعیت مهم صنعت بتن و تأثیرات آن بر صنعت ساخت و ساز کشور هشدار می دهد ، گفت: “این فاجعه مربوط به صنعت خاص مبتنی بر خواننده و صنعت ساخت و ساز در کشور است.” ما در حال حاضر در قلب این فاجعه قرار داریم و اگر به آن پرداخته نشود و راه حلی از طریق آن تصور نمی شود ، این بحران به یک فاجعه ملی تبدیل می شود.
با توجه به افزایش ناگهانی قیمت سیمان در چند هفته گذشته ، وی گفت: “این بحران در دو هفته گذشته در موضوع کمبود سیمان و افزایش قیمت های نجومی محکم شده است ؛ به گونه ای که تولید کنندگان بتن در ارائه سیمان مشکل دارند.
Raisi افزود: سیمان مهمترین ماده اولیه برای سیستم های تولید بتن است که مختص یک شهر یا استان خاص نیست ، بلکه برای یک مشکل ملی است. در گزارش های موجود در بازار ، قیمت سیمان ماه گذشته تقریباً دو برابر شد ، در حالی که ارزش واقعی آن به نصف کاهش یافته است. با این حال ، قیمت سیمان در بورس اوراق بهادار یک قیمت زمینی است و با نرخ حدود ۲ میلیون تومان و حتی بالاتر در بازار آزاد معامله می شود.
وی گفت: “این یک فاجعه بزرگ است.” با توجه به این واقعیت که زمان گرما هنوز شروع نشده است و بحران Strum گسترده نبود. با این حال ، به دلیل کمبود سیمان ، بسیاری از کارخانه ها از بسته شدن اجباری استفاده کرده اند و سطح تولید آنها به یک سوم یا چهارم از ظرفیت رسیده است. وقتی این روند ادامه یابد ، کارخانه های بیشتری بسته می شوند.
ریزی گفت: “به نظر من ، برخی از عوامل مهم در دستیابی به این وضعیت نقش داشتند.” یکی از آنها مشکل کمبود برق است ، اما دولت قدم برداشته است ، اما با وجود سهمیه برق در صنعت سیمان ، می توان از مواردی جلوگیری کرد.
وی گفت: “اولین رابطه خروج از ورود به خرید سیمان با کد مختلف سهام است.” برخی از کدهای بورس سهام چند ماه پیش سیمانی را با قیمت پایین خریداری کرده اند ، اما هنوز آن را از کارخانه خارج نکرده اند ، و اکنون آنها قصد دارند آن را در این شرایط بحرانی ترک کنند. در سال گذشته قانونی وجود داشت که خریداران مجبور بودند ۵ ٪ سیمان خریداری شده را طی یک هفته حذف کنند ، اما این قانون حذف شد و اکنون سیمانی که از خروج نبود ، در اردوگاه ها باقی مانده است.
ادامه RAISI: نسخه بعدی کدهای موجود در بورس اوراق بهادار است. مجوز کسب و کار یا مجوز تولید باید قبل از سال گذشته حفظ شود ، اما اکنون همه می توانند بدون تهیه مستندات خاص و خرید از طریق بورس و بدون دانستن اینکه آیا واقعاً در صنعت فعال است ، کد بورس را دریافت کرده و از طریق بورس خرید خریداری کنید. با از بین بردن این الزامات ، کارگزاران و نمایندگان سود خوبی می گیرند.
دبیر انجمن تولید کنندگان بتن آماده تأکید کرد: کارخانه های بتونی آماده که مصرف کننده واقعی سیمان هستند باید برای ارائه مواد اولیه به واسطه ها بروند و سیمان را با قیمت های غیرواقعی تهیه کنند. در حالی که امسال امسال به عنوان “سرمایه گذاری برای تولید” منصوب شد ، در واقع به یک سال سرمایه گذاری برای کارگزاران و کارگزاران تبدیل شده است که این یک مشکل اساسی است.
وی افزود: “نسبت خروج باید دوباره مورد استفاده قرار گیرد و اگر موجودی قبلی خریدار از آن خارج شود ، فقط می تواند خرید جدیدی بخرد.” سهام و کدهای نقش نیز باید با دقت بررسی شود و فقط افراد و مجموعه ها باید با مجوز تجاری و مجوز تولید منتقل شوند.
Raisi تأکید کرد: مهمترین راه حل در این شرایط اولویت بندی فروش سیمان به صنایع مرتبط مانند کارخانه های بتونی است. این مجموعه ها باید برای خرید اولویت داشته باشند و با توجه به نیازهای کم ، سیمان باقیمانده باید به سایر خریداران از جمله واسطه ارائه شود.
در پایان ، وی اظهار داشت که در صورت اجرای این موارد ، این امر می تواند تا حدی بررسی شود. با این حال ، اگر بحران سیمان هفته آینده درمان نشود ، صنعت ساخت و ساز به عنوان یکی از بزرگترین صنایع در کشور کاملاً بسته خواهد شد.
منبع: مهر