طلا و ارز

حذف ارز ترجیحی واردات گوشت چه تاثیری بر قیمت گوشت دارد؟ – افق میهن

اخیراً دولت تصمیم گرفت واردات گوشت قرمز را به ارز ترجیحی متوقف کند ، که این خبر خوبی برای مصرف کنندگان نخواهد بود. در حقیقت ، حذف گوشت از لیست مواد اولیه اولیه می تواند منجر به قیمت گوشت شود و این تأثیر در معیشت خانوارها دارد.

طبق آمارهای رسمی ، قیمت گوشت قرمز طی پنج سال گذشته دو برابر شده و به تدریج خرید کم و متوسط ​​این کالاهای اساسی را کاهش داده است. براساس نظرسنجی ها ، بازار سال گذشته ثبات قیمت نسبی بود ، هنگامی که سوابق واردات گوشت قرمز شکسته شد.

در سالهای اخیر ، واردات این محصول به صورت ارز ترجیحی در دستور کار قرار گرفته است ، که نشان می دهد در سال گذشته با واردات گوشت قرمز افزایش یافته است. اخیراً ، دولت تصمیم گرفته است تا واردات گوشت قرمز را به ارز ترجیحی متوقف کند ، که این خبر خوبی برای مصرف کنندگان نخواهد بود ، مگر اینکه تولید داخلی بتواند با قیمت مناسب به مردم برسد.

چرا گوشت قرمز از لیست ارز ترجیحی بیرون آمد؟

با نتیجه لیست مواد اولیه ضروری که در سال جاری ارز ارجح را دریافت می کنند و حذف یارانه برای ارزهای خارجی ، کل نیاز بازار با طیف وسیعی از گوشت ایرانی برآورده می شود. با این حال ، برای وزارت کشاورزی ، این تصمیم عواقبی برای امنیت غذایی این کشور خواهد داشت.

سازمان برنامه ریزی خانواده اخیراً تصمیم به حذف گوشت قرمز را از لیست مواد اولیه اولیه و از بین بردن ارز ارجح واردات اعلام کرده است. با این حساب ، بازار ایران که حدود ۱.۵ میلیون تن گوشت قرمز تخمین زده می شود ، باید امسال کاملاً به تولید داخلی وابسته باشد. سؤال این است که واردات گوشت چگونه بر قیمت این محصول تأثیر می گذارد و کدام سناریوها بدون واردات امکان پذیر است؟

گوشت قرمز یک میلیون تومان نیست

روز چهارشنبه ، Gholamreza Nouri Ghezeljeh به عنوان خبرنگار ، به عنوان خبرنگار ، یک خبرنگار را در مورد تخصیص ارز برای واردات گوشت قرمز و قیمت آن در حدود یک میلیون Tomans تقسیم کرد که قیمت گوشت یک میلیون نیست. این طور نیست. ما ۵ ٪ از گوشت کشور را به شکل ارز ترجیحی برای تنظیم بازار داشتیم و نه اینکه همه مردم بتوانند گوشت را به صورت ارز ترجیحی تولید کنند. این دلایل خاص خود را دارد.

وی افزود: “اول از همه ، هدف حمایت از تولید داخلی و قادر به تنظیم بازار در نقطه بعدی است و واردات کالا برای کشور مرز دارد زیرا ارز استفاده می کند.” بنابراین ، ما از سازمانهای گاو تشکیل شده ایم تا اقدامات لازم را برای تنظیم بازار از تولید داخلی و کاهش واردات تا حد امکان انجام دهیم. این سیاست کلی ما برای کاهش واردات در هر کجا که می توانیم ، با پشتیبانی از تولید داخلی و افزایش تولید داخلی.

نوری در مورد نظارت بر قیمت گفت: “برخی از کالاهایی که مشمول قیمت گذاری نیستند ، اما کالاهای قیمت باید از کسانی که ارز ترجیحی دارند استفاده کنند.” بخشی از ما همچنین یک شبکه فروش داشتیم و کسانی که هیچ کاری نداشتند قبل از ماه تا مارس این شبکه ها را ایجاد کنند. ما همزمان نقص ها را تکمیل می کنیم. کلیه مواد اولیه که به ارز ارجح وارد کشور می شوند باید با قیمت تأیید شده و در یک شبکه خاص توزیع شوند و نظارت آنها توسط همکاران و وزارت دارایی و با همکاری وزارت دادگستری و دولت انجام می شود.

واکنش بازار به گوشت وارداتی

براساس آمار گمرک ایران ، سال گذشته ۶۰۰۰ تن گوشت قرمز (گوسفند گوشت گوساله و گرم و یخ زده) به ارز ترجیحی (۲۰۰۰ دلار) وارد شده است که تخمین زده می شود حدود ۲ درصد از کل مصرف و ظرفیت صنعتی گوشت قرمز در کشور باشد.

در سالهای ۱ و ۲ ، طبق آمار گمرکی ، واردات گوشت قرمز نیز به ارز ترجیحی تولید می شود که مربوط به حدود ۲.۵ درصد از کشور در کشور و ۲۰۰۰ تن در هر سال است که تقریباً ۴.۷ درصد از نیازهای صنعتی و صنعتی کشور است.

مروری بر اطلاعات مرکز آمار با متوسط ​​قیمت مواد اولیه اساسی نشان می دهد که در سال ۶ ، با وجود واردات ۶۰۰۰ تن گوشت ، بازار در معرض پایان سال قرار گرفت.

در سال ششم ، علی رغم ۵ ٪ سطح گوشت در مقایسه با سال دوم و ثبت سفارش ، در ماه های مختلف شوک قیمت وجود نداشت ، اگرچه قیمت گوشت در بازار بود.

در این میان ، متوسط ​​قیمت گوشت سال نشان می دهد که همراه با افزایش واردات گوشت ۵ ٪ ، قیمت گوشت قرمز ، به ویژه گوشت گاو ، در مقایسه با سال دوم پایدار بود و حفظ گوشت قرمز در لیست مواد اولیه اساسی در حمایت از معیشت خانواده ها نقش داشته است.

سناریوها برای از بین بردن گوشت

در طی یک سفر اخیر رئیس جمهور جهاد وزارت زراعت شاهرزاد موشیری ، معاون وزیر بازرگانی جهاد وزارت زراعت از رئیس جمهور شکایت کرد که در مورد حذف گوشت سرخ از لیست موارد اساسی هشدار داده و از تأثیرات و پیامدهای این رویداد در ایمنی تغذیه ای کشور هشدار داده است.

نکته قابل توجه این است که حذف یارانه بند گوشت قرمز باید از فضای داخلی به بازار گوشت واکنش نشان دهد. در حالی که هزینه های تولید گوشت قرمز در کشور با بازارهای جهانی تفاوت قابل توجهی دارد و افزایش تقاضا می تواند منجر به ولتاژ قیمت بازار شود.

به عبارت دیگر ، حذف گوشت از لیست مواد اولیه اولیه می تواند مبنای افزایش قیمت گوشت باشد و این به طور مستقیم بر معیشت خانوارها تأثیر می گذارد.

در مقابل ، با توجه به فشار اقتصادی امسال ، هر افزایش در قیمت گوشت باعث کاهش خریدهای خانگی می شود و در واقع شتاب را کاهش می دهد. با این حال ، نتیجه چیزی بیش از تهدید برای امنیت غذایی در خانواده نیست.

منبع: همشهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا