پایان سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران؛ از رونق بازار نشر تا گفتگوهای فرهنگی و سیاسی
براساس آخرین آمار اعلام شده ، فروش بخش مجازی تا ۴ بعد از ظهر به ۲ میلیارد و ۵ میلیون تومان و فروش شخصی ۲ میلیارد تومانس رسیده است.
براساس اخبار تجاری ، نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی یکی از تیهران پس از ده روز فعالیت مداوم امروز ساعت ۹ بعد از ظهر. ساعت ۹:۰۰ بعد از ظهر. او به کار خود پایان داد. این زمان از نمایشگاه نه تنها زمینه ای برای ارائه کتاب بلکه یک گروه تعامل بین ناشران ، نویسندگان ، سیاستمداران ، هنرمندان و خوانندگان کتاب بود. علاوه بر رونمایی از آخرین آثار در زمینه ادبیات ، فکری و فناوری ، حضور جسورانه شخصیت های فرهنگی و سیاسی ، جلسات تخصصی و محبوبیت گسترده ، این رویداد یکی از مهمترین وقایع کشور را رقم زد.
ثبت در فروش و رشد صنعت انتشارات
براساس آخرین آمار اعلام شده ، فروش بخش مجازی به ۲ میلیارد و ۲ میلیون تومان و شخصاً به ۲ میلیارد تومن رسیده است. بنابراین ، گردش مالی کل این دو بخش ۲ میلیارد و ۲ میلیون تومان بود. در مجموع یک میلیون و ۶۰۰۰ نسخه از این کتاب فروخته شده است که مربوط به افزایش ۳.۵ درصد در سال گذشته است. با وجود چالش های اقتصادی ، این شور و شوق مخاطب را برای کتاب و خواندن نشان می دهد. فقط در دو روز ، بیش از ۶۰۰۰ جلد در فضای مجازی فروخته شد. در پایان تأکید شد که بیش از ۵ میلیون نفر در این مدت از این نمایشگاه بازدید کردند.
این آمار نه تنها نشان دهنده رونق در صنعت نشر در کشور است ، بلکه نشان می دهد که خرید کتاب همچنین در سبد فرهنگی خانواده های ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. افزایش فروش نسخه های الکترونیکی و تقاضای زیاد برای خریدهای آنلاین همچنین نشانگر تغییر الگوی خرید مخاطبان در سالهای اخیر است.
حضور چهره های برجسته سیاسی ، نظامی و فرهنگی
در طی ده روز نمایشگاه ، شخصیت های سیاسی ، فرهنگی و هنری فعال بودند و رویدادهای مختلفی را تشکیل می دادند. وزیر فرهنگ و رهبری اسلامی گفت: این نمایشگاه در روز افتتاحیه و در روزهای بعد با ناشران داخلی و خارجی در مورد فرصت های همکاری صحبت کرد. محمد جاواد زاریف در عصر اردیبهشت وی در مراسم امضای خاطرات خود در وضعیت تخمگذار اطلاعات ، با علاقه مندان ملاقات کرد. معاون اول رئیس جمهور محمد رضا فردا ۱. اردیبهشت جلسات تخصصی در مورد چالش های صنعت نشر وجود داشت و وزیر امور خارجه سید عباس اراكچی نسخه های جدیدی از “ایران تاشی” و “قدرت مذاکره” را در همان روز امضا کرد.
حضور چهره های فرهنگی نیز به این نمایشگاه اشتیاق ویژه ای داد. آدل فردووی با امضای ترجمه مارادونا ، صف طولانی را در غرفه انتشارات Cheshme ریخت. بهنوش طباطبایی و Narges Abyar در امضای رمان “سوشون” حضور پررنگی داشت و رضا کیانیان در مورد تأثیرات این دو هنر به همراه فریدون جرانی بحث کرد.
تمرکز ویژه بر کودکان و نوجوانان
در این دوره از نمایشگاه ، بیش از ۵۰۰۰ متر مربع به بخش کودکان و جوانان اختصاص داده شده است. داستان ها ، کارگاه های تصویرگری و قطعات خلاق به اتاق نمایشگاه شور و شوق متفاوتی بخشید. والدین برای انتخاب کتاب های مناسب با فرزندان خود در صف بودند و برنامه های جذاب آموزشی و سرگرمی برگزار می شد.
حضور ناشران بین المللی و مذاکرات فرهنگی متقاطع
در سالن بین المللی این نمایشگاه ۴ ناشر از ۵ کشور جهان وجود داشت. نمایندگان فرهنگی BRIX و عراق برای گسترش همکاری های مشترک انتشار ، مذاکرات را دنبال کرده اند و مبادله نظرات تحت نمایندگان این نشر تقویت شده است.
نمایشگاه نمایشگاه های گسترده در رسانه ها و محافل تخصصی
در ده روز گذشته ، رسانه ها طیف گسترده ای از مخاطبان و شخصیت های فرهنگی را با انتشار فعلی نشان داده اند. از کنفرانس های خبری در رابطه با آمار فروش گرفته تا گزارش های زنده در جلسات تخصصی ، رسانه ها نقش اساسی در تأمل در تحولات نمایشگاه داشتند.
فردا کتابفروشی مجازی پنج روز طول می کشد و کاربران می توانند کتاب را از طریق سیستم خریداری کنند. مقامات گفته اند که یارانه این کتاب پس از نمایشگاه در حساب کاربری باقی خواهد ماند و این امکان وجود دارد که خرید کتابفروشی در سراسر کشور ادامه یابد.
نمایشگاه کتاب تهران بار دیگر ثابت کرده است که نه تنها محل تهیه کتاب بلکه رابط سیاست ، هنر ، اقتصاد و زندگی روزمره نیز وجود دارد. این رویداد این رویداد را به یکی از مشهورترین رویدادهای فرهنگی کشور تبدیل کرد.
با پایان این زمان ، این نمایشگاه نگاهی جدید به مسیر آینده صنعت نشر خواهد داشت و فضای جدیدی را برای گسترش تعامل فرهنگی در داخل و خارج از کشور فراهم می کند.