محصول جدید سایپا چطور سر کارمان گذاشت؟+ تصاویر
شاسی سایپا ، که به عنوان SP5 نیز شناخته می شود ، نه تنها در دو ماه تولید انبوه را دیده است ، بلکه ابهامات جدی در مورد آینده آن نیز وجود داشته است.
شاسی سایپا ، که به عنوان SP0 نیز شناخته می شود ، بیش از یک سال است که از محافل خودرو استفاده می کند. پروژه ای که در سال ۶ رونمایی شد و قرار بود وارد بازار شود.
با این حال ، دو ماه بعد از سال ، در حالی که بازار خودرو در انتظار اولین بار برای اولین بار است که مبتنی بر SAIPA است ، هنوز هیچ SP0 وجود ندارد و راه اندازی رسمی آن وجود ندارد و ابهام در سرنوشت این شاسی جمع و جور ادامه دارد.
وعده های SP0 ؛ از پرده برداری تا اخبار سکوت
سایپا از سکوی جدید خود به نام SP0 در نمایشگاه صنعت خودرو رونمایی کرد. پروژه ای که قرار بود یک نقطه عطف در سبد محصولات خودروساز باشد و مسیر جدیدی را به بازار خودروهای شهری بگذارد.
طبق برنامه های مقامات SAIPA در آن زمان ، قرار بود سکوی SP0 پایه و اساس تولید دو اتومبیل باشد: یک هاچ بک جمع و جور شهری با یک رویکرد اقتصادی و یک طراحی مدرن با یک طراحی مدرن که واکنش های مثبتی داشت.
بسیاری تصور می کردند که این مدل با یک موتور ۱.۲ لیتری توربوشارژ و امکانات نسبتاً کاملی مانند گیربکس اتوماتیک ، سیستم تعلیق مستقل ، حلقه های آلومینیومی ۲ اینچی ، کیسه های هوا جانبی ، سیستم چندرسانه ای ، سنسور پارک به زودی وارد خیابان ها و علاقه مندان می شوند.
با این حال ، پس از دو سال انتظار ، هیچ خبری رسمی در مورد تولید یا زمان ماشین منتشر نشده است و بازار هنوز منتظر وعده های سایپا است.
حتی تصاویر رسمی از خطوط تولید خودرو در دسترس نیست و طبق برخی منابع داخلی ، پروژه SP0 در مرحله نمونه برداری به حالت تعلیق درآمده است و تاکنون برنامه یا اعلامیه رسمی خاصی برای ورود به مرحله تولید صنعتی وجود ندارد.
تأخیر در سایپا و SP0 آینده
تحلیلگران صنعت خودرو سه دلیل اصلی برای این تأخیر طولانی مدت دارند: اول ، مشکلات تهیه مؤلفه های کلیدی مانند ECU و سنسورها به دلیل تحریم های بین المللی که دسترسی محدود به فناوری های UP -to -date دارند.
دوم ، تغییر اولویت های سایپا به سایر پروژه ها ، از جمله توسعه نسخه الکتریکی هاوک ، که منابع مالی و فنی این شرکت را به خود جلب کرده است و سومین چالش های فنی در تست های ایمنی و مصرف سوخت که باعث شده نمونه های اولیه به طور کامل بر استانداردهای مورد نظر غلبه نکنند.
سایه سنگین این پروژه باعث شده است که متخصصان معتقدند که SP0 همچنین ممکن است سرنوشت سایر برنامه های تأخیر SAIPA مانند شاهین پلاس یا آریا را داشته باشد. مهمترین دلایل متوقف کردن یا به تعویق انداختن چنین پروژه هایی را می توان به مشکلات جدی در تأمین مؤلفه ها ، ایجاد تصمیم گیری در اولویت های تولید و چالش های فناوری نسبت داد. موضوعاتی که هنوز صنعت خودروسازی کشور را به ستوه آورده اند. با وجود همه وعده ها ، آینده شاسی سایپا بی پاسخ و در وضعیت عدم اطمینان بوده است.
یک متخصص صنعت خودرو می گوید: “SP0 از ابتدا یک پروژه بلندپروازانه بود.” “طراحی یک بستر جدید در وضعیت فعلی حتی برای خودروسازان باتجربه چالش برانگیز است.”
با این حال ، در حالی که برخی از منابع از لغو کامل پروژه خبر می دهند ، مقامات SAIPA ادعا می کنند که SP0 به برنامه ریزی مجدد نیاز دارد و ممکن است در سال ۶ مورد بحث قرار گیرد. اما تجربه گذشته نشان داده است که خریداران نباید به زودی منتظر ماشین باشند.