فریاد یک تولید کننده در گیلان: ۱۰ سال حسابمسدود، ۹۰ میلیارد بدهی برای یک وام ۱۰ میلیاردی!
مدیر مهتاب: مقامات صدای تولید کنندگان واقعی را می شنوند
طبق پایگاه داده اطلاعات Diarmirza ، برنامه “پاسخ” شبکه باران شب گذشته به پشتیبانی تولید اختصاص داده شد ، جایی که تیمور پورهیداری ، مدیر کل سممت گیلان رسما اعلام کرد که پنج واحد تولیدی متعلق به بانکها هستند.
در همین راستا ، محمد خووداپار ، مدیر کارخانه Gilan Moonlight ، از عدم حمایت از تولیدکنندگان در استان شکایت کرد و گفت: “ما در منطقه محروم از شافت نمونه بودیم اما در گیلان وقتی به دنبال بسته شدن هستیم ، هیچ حامی برای تولید کنندگان وجود ندارد و متأسفانه هیچ کس به تولید و صنعت توجه نمی کند.” با این حال ، رهبر عالی بارها بر لزوم حمایت از تولید کنندگان داخلی تأکید کرده است.
وی با اشاره به تاریخچه واحد تولید در منطقه محروم شافت ، گفت: “کارخانه مهتاب بیش از ۵ سال در این منطقه فعال بوده و به طور مستقیم برای ۲ تا ۵ نفر اشتغال ایجاد کرده است ، اما در سالهای اخیر ، با وجود همه سختی ها ، ما از ما حمایت نکرده ایم.”
Khodaparast افزود: “در سه سال گذشته ، ما فقط به طور متوسط فقط ۵ روز در ماه کار کرده ایم ، اما ۳ روز بیمه پرداخت کرده ایم.” در این شرایط ، اگر پرداخت ها به مدت یک ماه قطع شود ، ما با ده برابر جریمه روبرو خواهیم شد. چه کسی قرار است ما را بدست آورد؟ این وام که ده میلیارد تومانس بوده است و ما تاکنون بیش از ۵ میلیارد دلار پرداخت کرده ایم ، امروز به ۱ تا ۲ میلیارد تومان رسیده است.
وی گفت: “من از فرماندار محترم گیلان و مجمع استانی نمایندگان می خواهم كه صدای تولیدكنندگان واقعی را بشنوند.” آقای پورهداری بارها جلسه ای را برای حل مشکلات ما برگزار کرد ، با ده ها تصمیم تصویب در حمایت از تولید ، اما متأسفانه یکی از آنها اجرا نشده است.
وی افزود: “حسابهای کارخانه بیش از ۵ سال مسدود شده است و این مانع از ادامه فعالیت طبیعی ما شده است.” چگونه انتظار داشته باشیم که در چنین شرایطی بدهی پرداخت شود؟ بانک ها فقط به جای کمک فشار بیشتری وارد می کنند.
“اگر آنها حتی کارخانه را اشغال کنند ، آیا مشکل حل خواهد شد؟” آیا چنین رویکردی می تواند از تولید پشتیبانی کند؟ ما دو ورق از بانک دریافت کرده ایم. یکی از ادعای ۵ میلیارد دلار برای همان وام ده میلیارد تومانس ، که ۲ میلیارد نفر تسویه می شوند و در صورت فراموش شدن این جنایات ، به ۲ میلیارد کاهش می یابد ، در غیر این صورت ۲ میلیارد تومن باقی می ماند.
آنها نمی خواهند بدهی را بپردازند ، می خواهند بدهکار شوند
به گفته Diarmirza ، محمد Khodaparast ، مدیر کارخانه Gilan Moonlight ، از سیاست های بانکی علیه واحدهای تولید انتقاد کرد: “من یک تولید کننده واقعی هستم ؛ اما گویی که به دلیل تولید کننده هستم ، مجبور شدم با فشار ، محدودیت و موانع روبرو شوم. عملیات ما به مدت پنج سال آسیب دیده است و در حالی که می توانم بدهی خود را در طی دو ماه تسویه حساب کنم.
وی افزود: با فروش تجهیزات کارخانه ، حتی با ۵ ٪ از قیمت واقعی آنها می تواند برای کل بدهی پرداخت شود ، اما ما به دنبال بسته شدن نیستیم ، ما به دنبال ادامه تولید هستیم. ” ما بارها و بارها مکاتبه کردیم ، خواستیم که خواستار دریافت تسهیلات خرید دین برای صاف کردن بدهی های خود از طریق پیش فروش کالاها شویم ، اما بانک ها همکاری نکردند.
“بانک ها نمی خواهند ما بدهی خود را بپردازیم ؛ آنها می خواهند ما بدهکار بمانیم تا روز به روز بدهی را سنگین تر کنیم.
وی گفت: “ما بیش از ۵ واحد تولید داریم که تنها با ۲ ٪ از ظرفیت کار می کنند.” ما هنوز حتی قانون خاصی برای دادن جریمه بانکی برای واحدهای تولیدی نداریم.
دادستان مرکزی استانی گیلان: دیدگاه سیستم بانکی از تولید باید در استان اصلاح شود
مهدی فله مامیری ، دادستان استان مرکزی گیلان ، بر لزوم حمایت مؤثرتر برای واحدهای تولیدی ، به ویژه در مناطق پایین استان تأکید کرد و گفت که بسیاری از تولید کنندگان واقعی استان ، از جمله کارخانه مهتاب ، با وجود ظرفیت و ظرفیت کامل خود با چالش های جدی روبرو هستند.
وی اظهارات خدایان و پورهداری را تأیید کرد: “مذاکرات مقامات نگران بودند.” آقای Khodaparst ، مدیر کارخانه Moonlight ، توجه لازم را دارد و یک تولید کننده واقعی است و یک شرکت را در یکی از شهرهای محروم گیلان با تجهیزات مدرن راه اندازی کرده و با نیروی بومی پیشرفت می کند. ما دریافتیم که بیش از یک تریلیون دلار تجهیزات تجهیزات دارد اما به دلیل وام ۵ میلیارد دلاری مسدود شده است. این شرکت در حال صادرات است ، اما متأسفانه مجبور است محصولات خود را تولید و صادر کند و همان برچسب و محصولات برند خارجی وارد بازار کشور می شود. آیا شما باید این را بگویید؟ به عنوان دادستان ، وقتی دیدم ناراحت هستم و آرزو می کنم به ما می گفتم شخصاً در این برنامه باشیم.
فله مامیری افزود: “علیرغم صادرات -با محوریت ، این شرکت در سرمایه در گردش دچار مشکل است ؛ سرمایه ای که به خاطر وثیقه مسدود شده است ، عملاً از دسترس خارج است. این مواردی است که سیستم بانکی برای پاسخگویی و اصلاح دیدگاه و رویکرد خود نیاز دارد.
دادستان گیلان خاطرنشان کرد: ما بارها و بارها این واحدها را در جلسات دفتر مرکزی اقتصاد مقاومت با حضور مدیران کل و معاونان فرماندار بررسی کرده ایم و توانسته ایم برخی از شرکت ها را به چرخه تولید برگردانیم ، اما این مشکل هنوز وجود دارد و ما به تلاش های عملیاتی بیشتری توسط شبکه بانکداری استانی نیاز داریم.
وی با انتقاد از شرایط دوگانه در حمایت از واحدهای تولیدی ، گفت: “برخی از شرکت ها میلیاردها دلار امکانات دریافت کرده اند ، اما امروز آنها کارخانه را ترک کرده اند و از بین رفته اند.” در حالی که یک تولید کننده بومی و متعهد که تمام دارایی های خود را دارد بستگی به توسعه صنعتی دارد ، وی باید خانه ، کارخانه و زمین خود را برای دریافت امکانات تضمین کند و هنوز هم کار نمی کند. این تبعیض غیرقابل قبول است.
فله مامیری گفت: “ما انتظار داریم که آژانس های نظارتی تعیین کنند که چقدر از تسهیلات اختصاص یافته به تولید واقعاً در مسیر تولید هزینه شده است.” هنگامی که این اعتبارات به استان بازگردانده می شوند اما جذب نمی شوند ، دلایل باید به وضوح مورد بررسی قرار گیرد.
در پایان ، وی گفت: “ما انتظار داریم دکتر رجابی ، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک استان ، که فقط یک فرد اخلاقی و دلسوز است ، در این زمینه نقش فعال تری داشته باشد.” همانطور که رهبر عالی انقلاب گفته است ، ما در جنگ اقتصادی هستیم و باید از تولید کنندگان واقعی پشتیبانی کنیم ، نه در شعار بلکه در عمل. ما همچنین در کنار سیستم بانکی ایستاده ایم تا با متخلفین و در عین حال از تولید پشتیبانی کنیم.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک GUILAN: ما آماده حمایت از پروژه های پیشرانه صنعتی هستیم
به گفته Diarmirza ، احمد رضا راجابی ، رئیس شعبه های بانک ملی ایران در گیلان و وزیر کمیسیون هماهنگی بانک استانی ، برخی شکایات را در مورد چگونگی تعامل سیستم بانکی با واحدهای تولیدی ذکر کرد: این قانون روشن است و حتی قبل از آغاز این سال ، یک کمیته قضایی تشکیل شد.
وی با اشاره به اهمیت هماهنگی در بین سازمان های اجرایی ، افزود: “از روز اول حضور من در استان ، اولین جایی که من به هماهنگی اشاره کردم ، اداره کل صنعت ، معدن و تجارت گیلان است. من به آقای پورهیداری گفتم که ما کاملاً آماده هستیم تا هر واحد صنعتی را معرفی کنیم که می تواند از آن استفاده کند و از این طریق می تواند از آن استفاده کند و می تواند از آن استفاده کند و می تواند از آن استفاده کند و می تواند از آن استفاده کند و از این طریق می تواند از آن استفاده کند که می تواند از آن استفاده کند و از این طریق می تواند از این طریق مستندات مالی را پشتیبانی کند.
راجابی تأکید کرد: من یک خدمتکار عملیاتی هستم و تا به امروز ، اگر آقای پورهداری ، که سال گذشته ۵ ٪ از فروش خود را مستند کرده بود ، آن را به بانک ارائه داد. اما متأسفانه ، هیچ واحدی به طور رسمی به ما معرفی نشده است.
وی افزود: انتظار می رود که متولی این صنعت پروژه های پیشرانه و زیرساخت استان را به عنوان یک سیاست گذار شناسایی کند و پشتیبانی از این پروژه ها را با انسجام در شبکه بانکی تسهیل کند. ” این وظیفه فقط نباید به فرماندار داده شود تا مستقیماً وارد مدیر اجرایی شود.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک گیلان ، با بیان اینکه برخی از واحدها دارای مشکلات قانونی و مالکیت هستند ، گفت: “مهتاب نیز مانند اطاعت و عدم مالکیت مشخص نیست و باید در چارچوب جلسات تخصصی ، با حضور برخی از مقامات مانند دکتر چگینی” بررسی شود.
در پایان ، رجابی گفت: “ما آماده هستیم تا در قالب جلسات تخصصی با آژانس های مسئول ، راه حل هایی را برای بانک ملی گیلان بررسی کنیم.” اما این فرایند نیاز به هماهنگی مداوم ، انسجام و پیگیری توسط بخش اصلی تولید در استان دارد.
مدیر کل Semmat Gilan: Moonlight با وجود همه مشکلات شرکت می کند
به گفته Diarmirza ، Timur Pourhydari ، مدیر کل صنعت گیلان ، معدن و تجارت ، گفت: “با وجود همه مشکلات ، این واحد تولید همچنان با قدرت کار می کند و ما نباید اجازه دهیم چنین تولید کننده ای دلسرد شود.”
وی افزود: “هم حكم تسهیل و رفع موانع تولید و وضوح قضایی وجود دارد.” بنابراین ، اکنون نوبت آقای رجابی ، هماهنگ کننده بانکهای استان گیلان است تا به وضعیت این واحد تولید پاسخ دهد.
پورهداری بر توانایی های فنی مهتاب بابفت تأکید کرد: “این گیاه دارای ماشین آلات مدرن و تجهیزات انسان شناسی است که بسیاری از واحدهای تولیدی ما به آن اختصاص داده شده است. این حیف است که یک تولید کننده با این ظرفیت به دلیل مشکلات مالی و فشارهای بانکی بسته می شود.
وی گفت: “مدیر کارخانه بارها تصمیم گرفته است ماشین آلات تولیدی خود را بفروشد و از استان خارج شود تا بتواند برخی از مشکلات را برطرف کند.” تاسف است که صنعت استان به این مرحله برسد.
در پایان ، مدیر کل SEMIT Gilan تأکید کرد: “ما به عنوان یک متولی ، ما تمام تلاش خود را برای حفظ و پشتیبانی از واحدهای تولیدی انجام خواهیم داد و انتظار داریم سایر مؤسسات مسئول ، به ویژه شبکه بانکی استان ، در این مسیر جدی تر باشند.”