بازار سرمایه در مرز تثبیت/ امید به بازگشت تحرک در گرو افزایش نقدینگی
حرکت هماهنگ نمادهای بانکی شاخص بازار را افزایش داد.
علی فاجی ، متخصص در بازار سرمایه ، در مصاحبه ای با بورس اوراق بهادار که روز دوشنبه به تجارت می پردازد خرداد ۱ ، وضعیت بازار را تجزیه و تحلیل کرد. وی در مورد بازار گسترده برای نمادهای بانکی صحبت کرد و ارزش معاملات بیش از ۵ تریلیون دلار و برتری نسبی نمادهای بزرگ را در مقایسه با سهام کوچک تثبیت کرد. فاراگی بر لزوم عبور از حد ۶ تریلیون دلار آمریکا به منظور ایجاد یک رونق پایدار تأکید کرد و همچنین در مورد ادامه نمادهای کوچکتر در روزهای آینده هشدار داد.
علی فراکی کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس اوراق بهادارمن وضعیت بازار سرمایه را در روز دوشنبه ۵ ژوئن بررسی کردم. بخش قابل توجهی از نمادها معاملات مثبت را تجربه کرده و با یک روند صعودی به پایان رسید. در برخی از صنایع ، از جمله خودرو و تقسیم بندی ، فلزات و سیمان ، نمادهایی با شرایط متعادل یا منفی نیز یافت می شود.
وی گفت: در بین گروه های مختلف ، بازار متمرکز بر نمادهای بانکی بود. نمادهایی که عمدتاً با خرید صف ها و تکمیل روز معاملاتی آنها روبرو بودند. این نشانگر افزایش علاقه سرمایه گذاران و تقاضای جدی بازار برای سهام گروه است.
فاراگی همچنین به وضعیت بازار ترکیبی در صنایع دیگر اشاره کرد و افزود که با وجود برخی نوسانات ، ترکیب نمادهای مثبت و منفی در بخش های مختلف قابل تشخیص است ، اما حرکت منسجم تر و قوی تر در گروه بانکی شاخص قابل توجهی از جهت گیری بازار است.
علی فاجی ، کارشناس بازار سرمایه روز دوشنبه حجم و ارزش تجارت را بررسی کرد و گفت که ارزش معاملات در مقایسه با چند روز گذشته ، به ویژه هفته گذشته کاهش یافته است ، اما بیش از ۶ تریلیون دلار آمریکا باقی مانده است که می تواند تحت شرایط فعلی بازار به عنوان یک قدرت تلقی شود.
وی به مقایسه بین وضعیت فعلی و سالهای گذشته اشاره کرد: در بعضی از مواقع بازار زیر ارزش تجارت زیر ۶ تریلیون دلار آمریکا و حتی کمتر از ۶ تریلیون دلار آمریکا بود ، اما خوشبختانه این ادغام اکنون بیش از ۶ تریلیون تومران حفظ شده است.
بیشتر بخوانید: سایه سنگین محدودیت برق در بازار سرمایه
با این حال ، فاراد تأکید کرد که ارزش معاملات باید به بیش از ۵ تریلیون دلار برسد تا در مورد یک فرآیند پایدار و پر جنب و جوش صحبت کند تا بتواند وضعیت بازار را بطور چشمگیر و پایدار بهبود بخشد. کارشناس بازار سرمایه همچنین در مورد شاخص های بازار خاطرنشان کرد: امروزه بیشتر شاخص ها روند مثبتی داشتند ، اما شاخص عملکرد کلی بهتر از همان شاخص ثبت شد. این نشان می دهد که نمادهای بزرگتر و نشانگر وضعیت ارزان تری را تجربه کرده اند. در مقابل ، نمادهای کوچکتر تقاضا بودند ، گرچه ارزان قیمت ، کمتر ، که کمتر از آنها خواسته می شد.
به گفته فاراگی ، این روند می تواند در روزهای آینده ادامه یابد و ما همچنان شاهد شکاف عملکردی بین نمادهای بزرگ و کوچک در بازار خواهیم بود. علی فاجی روز دوشنبه وضعیت تجارت را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و به عملکرد شاخص های مختلف بازار اشاره کرد: اکثر شاخص ها فقط نوسانات محدودی داشتند ، اما یک بررسی دقیق تر نشان می دهد که نمادهای کوچکتر به دلیل اثرات شناور خود عملکرد ضعیف تری نسبت به نمادهای بزرگتر داشتند.
وی ادامه داد: “در حالی که ما به سمت تولید کنندگان بزرگتر و شاخص حرکت می کنیم ، شرایط بهبود می یابد ، اگرچه استثنائاتی از منطقه منفی در بین نمادهای بزرگ وجود دارد.” با این حال ، به طور کلی ، می توان گفت که امروزه نمادهای بزرگتر وضعیت ارزان تری را تجربه کرده اند.
فاجی همچنین به روند فروش واقعی سرانه در بازار اشاره کرد و گفت: “امروز ما شاهد رقابت نزدیک بین گردش مالی سر حرفه ای و فروش بودیم.” اگرچه گردش سرانه فروش واقعی تفاوت کمی داشت ، اما این دو متغیر در ابتدای بازار شکاف ایجاد کردند و به تدریج نزدیک شدند.
وی افزود: “در نهایت ، مقیاس ها به نفع فروش باقی مانده اند ، که این نشان دهنده قدرت فروش در تجارت امروز است ، اگرچه تفاوت معنی دار نبود و تعادل نسبی بین تقاضا و پیشنهاد واقعی مشاهده شد.”
پایان