اخبار بورس

واکنش منفعلانه سازمان بورس به شوک‌های سیاسی

اعلامیه های شبانه قاتل سرمایه در بورس اوراق بهادار است.

در طول شاخص کل سهام در روز ششم خرداد با رشد بیش از ۵۰۰۰ واحد ، متخصص بازار سرمایه بهنز اکبرپور در مصاحبه با بورس اوراق بهادار از دستورالعمل های غیر شفاف و اعلان های شبانه انتقاد کرد: رشد عددی شاخص ها نمی تواند نشانه بازگشت اعتماد باشد. از آنجا که آمار دقیق حاکی از کاهش شدید مشارکت واقعی و نسخه سرمایه از بازار است. وی همچنین سال ۲ را برای خواستار صنعت سهام سالانه توصیف کرد و به اختلالات انرژی و افزایش غیر ضروری در هزینه های تولید اشاره کرد.

بهنز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس اوراق بهادار به عملکرد شاخص ها در ششمین روز روز اشاره دارد خرداد ۲ ، گفت: شاخص کلی بورس اوراق بهادار امروز به حدود ۲،۰۰۰ واحد در محدوده ۱ میلیون و ۶۰۰۰ واحد افزایش یافته است. همین شاخص همچنین با افزایش حدود ۵۰۰۰ واحد ، سطح ۶۰۰۰ واحد را لمس کرد.

وی افزود: ارزش تجارت میکرو مارکت در حدود ۱.۵ بوده و افزود: “در طول تجارت امروز ، ما شاهد ورود ۲ میلیارد تومان با نقدینگی واقعی در سهام ، حقوق و صندوق های سهام بودیم ؛ چیز مثبتی که می تواند تا حدی فضای ذهنی بازار را بهبود بخشد.

اکبرپور همچنین به وضعیت کلی نمادها در پایان معاملات اشاره کرد و گفت که حدود ۲ ٪ از نمادهای بازار با وضعیت منفی معاملات خود با مثبت و ۲ درصد به پایان رسید.

کارشناس بازار سرمایه از عملکرد تصمیم گیرندگان تصمیمات سیاسی انتقاد کرد: متأسفانه مقامات در چند هفته گذشته پناهندگان سرمایه را فراهم کرده اند و به جای تثبیت و بازگرداندن اعتماد به بازار ، بی اعتمادی را تشویق کرده اند. در این میان ، اظهارات مثبت کارمندان دولت خارجی ، به ویژه دونالد ترامپ ، توانستند امید را در مراحل مختلف به بازار برگردانند و روند مثبتی ایجاد کنند.

اکبرپور تأکید کرد: ادامه این روند ناپایدار توسط مقامات خانوار می تواند یک مانع جدی برای بازده سرمایه و ثبات طولانی مدت بازار باشد.

بهنز اکبرپور ، کارشناس بازار سرمایه ، به تنش های اخیر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در چند هفته گذشته خبری در مورد برق در صنعت سیمان و فولاد منتشر شده است که طی چند روز تولید تا ۵ ٪ تولید شده است. حتی تعدادی از شرکت ها به طور رسمی این موضوع را در سیستم Kodal اعلام کرده اند.

وی افزود: “در حالی که بازار سازگار با تأثیرات منفی این محدودیت ها و به نظر می رسد شرایط را بهبود می بخشد ، ما اعلام جدیدی از دبیرخانه راهنمای عالی ایجاد کرده ایم ، که در آن شرکت های تابعه سایپاس تدل متوقف شد.” این تصمیم شوک جدیدی را به بازار آورد که منجر به عزیمت ۱.۵ نقدینگی روز یکشنبه شد.


بیشتر بخوانید: از معاملات صندوق تحت فشار/ مثانه منفی در صندوق اهرم استفاده کنید


اکبرپور افزود: “اگرچه این خبر پس از پایان روز یکشنبه توسط برخی منابع رد شد ، اما تأثیرات روانی آنها هنوز هم در بازار به بازار عرضه می شود ، به ویژه در گروه خودرو ، و هیچ بهبودی مشخص در تجارت این گروه وجود ندارد.”

وی از واکنش سیاستمداران بازار سرمایه انتقاد کرد و گفت: “افسران سهام و در گذشته فقط چند توییت و مصاحبه در مواجهه با چنین تصمیمات ناگهانی بودند.” این رفتار نشان می دهد که سیاست کلی سازمان یک رویکرد منفعل برای پیام های خارجی و ماکرورالیزیک دارد.

در پایان ، اکبرپور تأکید کرد: “تمرکز فعلی تصمیم سیاسی -سازندگان این است که تعداد پیشنهادات اولیه را افزایش داده و ظاهر مثبت را در شاخص کلی حفظ کنند ، حتی اگر این امر از بازار با قیمت بی اعتمادی و بازده نقدینگی از بازار پایان یابد.”

بهناز اکبرپور با موضوع بازگشت در بازار و به روشی که ناظر بازار در آخرین گروه خودرو در معرض دید قرار گرفت: به دلیل شرایط مبهم و تکان دهنده در روز یکشنبه ، انتظار می رفت که ناظر بازار نمادهای خودرو را به طور موقت بسته نگه دارد ، اما نمادهای بازار را حفظ نمی کند.

اکبرپور همچنین به اظهارات اخیر رئیس بورس اوراق بهادار برای “بازگشت اعتماد به بازار سرمایه” پاسخ داد و گفت که آمار واقعی بازار چنین ادعاهایی را تأیید نمی کند. بررسی تعداد بورس های سهام فعال و روند ارتکاب نقدینگی و خروجی ، به ویژه توسط واقع گرایان ، تداوم عدم اعتماد بین شرکت کنندگان در بازار را نشان می دهد.

وی افزود: به عنوان مثال ، در ابتدای ماه ، تعداد کدهای خریدار واقعی در بازار به بیش از ۶۰۰۰ کد رسیده است ، اما این تعداد در چند روز گذشته کاهش یافته و زیر ۶۰۰۰ کاهش یافته است.

کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: با وجود تمرکز مقامات در بهبود اوضاع ، فشار فروش هنوز هم زیاد است و بازار برای بازگشت به بازار نیاز به اقدامات عملی ، شفافیت مؤثر و ثبات طراحی سیاسی دارد.

بهناز اکبرپور با تأثیرات منفی رشد هزینه بر عملکرد شرکتهای تولید کننده در سال دوم برخورد کرد و دریافت: یکی از چالش های جدی که بر اساس شرکت ها امسال تأثیر داشته است ، رشد شدید و هزینه های عملیاتی است. با این حال ، درآمد فروش این شرکت ها با افزایش هزینه ها مطابقت نداشته است.

اکبرپور ، که به آمار منتشر شده در گزارش های فصلی شرکت ها اشاره دارد ، افزود: “صورتهای مالی مالی زمستانی زمستان نشان می دهد که سود ناخالص این شرکت ها در زمستان به حدود ۴.۹ درصد کاهش یافته است. با این حال ، این شاخص در فصل بهار ، تابستان و پاییز ۲.۳ ٪ و ۴.۹ درصد بود.

وی متوجه شد که حتی با افزایش نرخ ارز NIMA یا دوره تغییر زمستان ، که برخی از هزینه ها را جبران می کند ، هزینه هزینه ها ، به ویژه بخش انرژی ، به حدی زیاد بود که اثرات مثبت نرخ ارز نمی تواند با هزینه ها مقابله کند. در نتیجه ، کاهش ملموس حاشیه سود در زمستان رخ داده است.

افزایش شدید هزینه های انرژی به عنوان یکی از دلایل اصلی این کاهش نیاز به توجه جدی و بررسی دستورالعمل های محافظتی تجارت پردازش دارد. از آنجا که ادامه این فرایند می تواند سودآوری شرکت ها را بیشتر زیر سوال ببرد و بر تصمیم سرمایه گذاران تأثیر منفی بگذارد.

اکبرپور همچنین به شرایط مبهم صنعت انرژی مانند سیمان و زنجیره فولادی اشاره کرد و گفت که اختلال انرژی امسال چشم انداز تولید جدی این صنایع را به شما داده است و نمی توان دقیقاً از میزان کاهش تولید قدردانی کرد. بسیاری از شرکت ها همین مشکل را تحت الشعاع قرار دادند.

وی گفت: “بازار سرمایه در حال حاضر در شرایطی است که مذاکرات خارجی همچنان تأثیر تعیین کننده ای بر روند دارد و متأسفانه سیاست نامناسب داخلی که در طول سالها در بازار آسیب دیده است ، هنوز تغییر نکرده است.” امید است که تصمیمات آینده با یک رویکرد متخصص اتخاذ شود که براساس منافع سهامداران برای دستیابی به بازده واقعی اعتماد به بازار سرمایه انجام شود.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا