واکنش چین به فشارهای آمریکا: تصاحب معادن جهان
در گزارشی ، فایننشال تایمز گزارش داد که چین برای کاهش فشار ایالات متحده و تحویل مواد اولیه مورد نیاز ، یک معدن در سراسر جهان خریداری کرده است.
براساس این گزارش ، با استناد به یکشنبه ، چین سال گذشته ۱۰ قرارداد معدنی امضا کرد. این بالاترین تعداد از سال ۲۰۱۳ است.
“افزایش این قراردادها نشان دهنده تلاش های چین تا حدی برای تقویت فضای ژئوپلیتیکی است ؛ جو که چین کمتر به عنوان یک سرمایه گذار در کشورهای کلیدی مانند کانادا و ایالات متحده پذیرفته است.
براساس این گزارش ، این قراردادهای اصلی شامل معادن طلا در قزاقستان ، غنا و ساحل عاج ، یک معدن مس در زامبیا ، یک معدن مس و طلا در برزیل و سهم ۵۰ ٪ از یک پروژه عناصر نادر Elema در تانزانیا بود.
چین بزرگترین پالایشگاه عناصر نادر در جهان است. همچنین ۹۰ ٪ از ظرفیت پردازش جهانی این عناصر است.
پکن امنیت منابع معدنی را به عنوان یک اولویت استراتژیک ملی ، مانند رشد انرژی پاک و محصولات پیشرفته فناوری تعریف کرده است. تقاضای جهانی برای فلزات مانند لیتیوم ، کبالت و نیکل افزایش یافته است.
دولت های غربی سعی کرده اند دسترسی چین به مواد معدنی مهم و فناوری های پردازش را محدود کنند تا زنجیره تأمین آنها ایمن تر شود و وابستگی چین را کاهش دهد.
ایالات متحده و متحدین آنها سعی می کنند با مسدود کردن سرمایه گذاری های چینی ، قریب الوقوع صادرات و شروع همکاری جدید با سایر کشورها ، منابع معدنی را از مسیرهای جایگزین تأمین کنند.
رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ به عنوان یك اولویت استراتژیک ، دسترسی به منابع معدنی را افزایش داده و آنها را با دیپلماسی و حل و فصل مناقشه مرتبط می كند.
ماه گذشته ، رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو با واسطه گری ایالات متحده توافق صلح را امضا کردند ، که از این طریق ترامپ گفت که این معامله دسترسی ما به منابع معدنی کنگو را تضمین می کند.
در ماه آوریل ، واشنگتن همچنین با اوکراین توافق معدنی امضا کرد که به عنوان بخشی از بازپرداخت کمک های نظامی ارائه شد.
پایان پیام/