ایجاد منطقه آزاد مشترک میان ایران و آذربایجان؛ بازدید مسرور از اراضی مستعد در آستارا
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ، به دنبال سفر غیر رسمی رئیس جمهور ، به آستارا ، و تأکید وی بر ایجاد یک منطقه آزاد مشترک بین ایران و آذربایجان ، صبح امروز از ظرفیت های بندر بندر ، رسم و آسترا بازدید کرد.
رضا ماورور گفت: “به منظور تأکید بر رئیس جمهور برای توسعه همکاری های اقتصادی با کشورهای همسایه و ایجاد مناطق رایگان مشترک ، برنامه ریزی جدی با چندین کشور آغاز شده و تحت پیگیری است.”
ماسرور با توصیف برنامه های دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد برای ایجاد یک منطقه رایگان مشترک با ترکیه ، پاکستان و آذربایجان اظهار داشت: ایجاد یک منطقه آزاد مشترک بین ایران و ترکیه دنبال می شود و یک کارگروه مشترک بین دو کشور تأسیس شده و اقدامات انجام شده است.
وی افزود: یکی دیگر از مناطق آزاد مشترک توسط مرز ریمدان با پاکستان دنبال می شود ، با توافق های اولیه و مراحل قانونی آن باید در دولت و پارلمان باشد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار داشت که یکی از کشورهایی که توانایی ایجاد یک منطقه آزاد مشترک با ایران را از نظر جغرافیایی ، سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی دارد ، ادامه داد: امروز ، یک بازدید میدانی از سرزمین های با استعداد و زیرساخت های آسترا با استعدادی می تواند با جمهوری آذربایجان برقرار شود.
ماسور با اشاره به تأکید رئیس جمهور محترم بر توسعه روابط با همسایگان ، به ویژه جمهوری آذربایجان ، گفت: آستارا ، به عنوان دروازه صادرات به جمهوری اسلامی ایران به زمینه ژئوپلیتیکی قفقازی ، از ظرفیت بالایی برای اتصال به آذربایجان برخوردار است و در صورت ایجاد منطقه آزاد مشترک ، دستیابی به آن حاصل می شود.
وی افزود: “امروز ، کشورها دیگر منطقه آزاد جدیدی را ایجاد نمی کنند ، اما آنها به طور کلی به دنبال نسل ششم مناطق آزاد ، مناطق آزاد مشترک هستند.” منطقه آزاد مشترک بین ایران و آذربایجان علاوه بر اثرات اقتصادی و ارتباط فعالان اقتصادی و تولید کنندگان دو کشور ، عواقب سیاسی و امنیتی مثبتی نیز خواهد داشت.
به گفته دبیر شورای عالی مناطق اقتصادی آزاد و ویژه ، مذاکرات دو جانبه با طرف آذری باید در آینده نزدیک انجام شود تا در صورت دستیابی به توافق ، اجرای پروژه را آغاز کند.
در بخش دیگری از سفر خود ، با اشاره به ظرفیت های غفلت شده از گردشگری دریایی در شمال کشور ، ماسورور گفت: یکی از محورهای مهم توسعه آستارا رونق گردشگری دریایی است که امروز در بندر آستارا مورد بازدید قرار گرفت و عملیات لایروبی انجام می شود که ماه آینده آماده خواهد بود.
وی افزود: برنامه ریزی برای ایجاد مارینا در مجاورت بندر آستارا برای امکان امکان استفاده از کشتی های مسافرتی و کروز ، افزود: این پروژه می تواند نقطه عطفی در رونق گردشگری شمالی با هدف اتصال به سایر تفنگداران دریایی خزر ، از جمله بندر خزر باشد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ، با اشاره به اینكه این اقدامات با هماهنگی فرماندار گیلان و نماینده آستارا در پارلمان انجام می شود ، گفت: “ما امیدواریم كه با حمایت دولت ، ما بتوانیم در مسیر توسعه متعادل و پایدار در این منطقه اقدامات مؤثر انجام دهیم.”