ترندهای روز

ابداع دانشمند ایرانی: تراشه‌ای به نازکی مو که ۱۰۰ میلیون کتاب را در ۷ دقیقه منتقل می‌کند

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

تیمی از محققان ، به رهبری یک دانشمند ایرانی ، تراشه نوری را اختراع کرده اند که می تواند داده ها را با سرعت تقریباً ۵ برابر سریعتر از سیستم های فعلی منتقل کند ، ضمن کاهش مصرف انرژی. این فناوری می تواند مشکل عطش غیرقابل توقف برای مراکز اطلاعاتی مصنوعی را برای انرژی حل کند.

براساس گزارش جالب مهندسی ، با رشد سریع هوش مصنوعی ، مراکز داده مدرن با یک مسئله مهم روبرو شده اند: مصرف انرژی بسیار بالایی. تیمی از محققان در مرکز اپتیک ، فوتونیک و لیزر (COPL) در دانشگاه لاوال ، به رهبری Alireza Gravand ، یک راه حل جالب را تهیه کرده اند.

تراشه دانشمند جدید ایرانی برای افزایش سرعت انتقال داده

محققان موفق شده اند یک تراشه فوتونیک (سبک) را که از نور استفاده می کند برای انتقال داده ها به جای برق استفاده کند. عملکرد این تراشه از هر نظر شگفت انگیز است. این تراشه می تواند داده ها را با سرعت ۱ گیگابایت (یک شاخه) منتقل کند. با این حال ، سیستم های پیشرفته فعلی حداکثر سرعت حدود ۱ گیگابایت دارند.

برای درک بهتر این سرعت ، Alireza Gravand ، نویسنده اصلی این مقاله ، می گوید:

“شما می توانید یک مجموعه داده کامل آموزشی ، معادل بیش از ۲ میلیون کتاب در کمتر از ۵ دقیقه را منتقل کنید ؛” تقریباً به اندازه زمان دم کردن یک فنجان قهوه. “

شگفت انگیزتر از سرعت مصرف انرژی این تراشه است. این دستگاه فقط ۲ انرژی برای چنین انتقال عظیم مصرف می کند. مبلغی که فقط برای گرم کردن یک میلی لیتر آب به اندازه یک درجه c کافی است.

این پیشرفت بزرگ ناشی از نوآوری در استفاده از مدولهای میکرووره ای (MRM) است. این دستگاه های حلقه شکل و میکروسکوپی به شکل سیلیکون ، نور را برای اطلاعات کدگذاری تغییر می دهند. قبل از این ، سیستم ها فقط برای انتقال داده ها از “شدت” نور استفاده می کردند. اما تیم دانشگاه لاوال با استفاده از یک سیستم دوگانه ، موفق شد از “فاز” نور (تغییر موج) به عنوان ابعادی جدید برای اطلاعات کدگذاری استفاده کند. این رویکرد به صورت تصاعدی پهنای باند و ظرفیت انتقال داده را افزایش می دهد.

مراکز داده مدرن که هزاران پردازنده دارند ، با مشکلات ارتباطی آهسته و بالا روبرو هستند. گراند می گوید: “شما با سیستمی که کیلومتر طول دارد ، روبرو هستید.” اما با این فناوری جدید ، پردازنده ها می توانند ارتباط برقرار کنند که گویی فقط چند متر از هم فاصله دارند. این می تواند مشکل مصرف انرژی زیاد صنعت هوش مصنوعی را حل کند.

یافته های این مطالعه در طبیعت منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا