فعال ماندن حساب بانکی اتباع خارجی در شرکتهای صوری | تهدید ظهور پروندههای پولشویی و تروریسم
رئیس مرکز اطلاعات مالی گفت: تاکنون ، شرکت های رسمی که اتباع بیگانه بوده اند با بیش از ۶ تریلیون تومانس شناسایی شده اند و این روند ادامه دارد. متأسفانه ، این شرکت ها عمدتاً توسط اتباع خارجی که پس از ثبت نام شرکت از کشور خارج شده اند ، ثبت شده اند ، اما شرکت ها و حساب های بانکی آنها فعال هستند و گاهی اوقات در موارد پولشویی یا تأمین مالی ظاهر می شوند.
هادی خانی ، معاون وزیر اقتصاد و رئیس مرکز اطلاعات مالی ، گفت: “برای مبارزه مؤثر در برابر پولشویی ، قاچاق ارز و سایر جرایم اقتصادی ، اجرای کامل قانون ضد پولی و قانون تأمین مالی ضد ترور ضروری است و معتمدان باید جدی بگیرند.”
این مقام با اشاره به عدم توجه به سازمان های اجرایی در اجرای وظایف حقوقی طی سالهای گذشته ، گفت: “عدم توجه به از بین بردن تعامل کار پرخاشگرانه و نظارت بر افراد پرخطر در سرتاسر جهان باعث شده است که دولت به جای تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه ، تقویت امنیت ، امنیت ، امنیت و دستگاه های قضایی”.
وی افزود: “این رویکرد باعث افزایش حجم آژانس های قضایی و قضایی شده است و آنها را به ابزاری برای اصلاح خرابکاری که در منبع جرم رخ داده است ، تبدیل کرده است.” با این حال ، اگر از این جنایات جلوگیری کنیم و قوانین موجود را به درستی اجرا کنیم ، نیازی به هزینه های سنگین برای رسیدگی به پرونده های قضایی و افزایش زندان ها و مشکلات اجتماعی نخواهیم داشت.
خانی در پاسخ به سؤالی در مورد دستگاههای کم درآمد در اجرای قوانین ضد شستشوی و تأمین مالی تروریسم ، گفت: “قانون شستشوی ضد مین صریحاً وظیفه دارد سیستم پولی ، مالی و اقتصادی کشور را از نظر شناسایی فساد و فرآیندهای شستشوی پولشویی شناسایی کند.” این اقدام به مدت پنج تا شش سال به تأخیر افتاده است و این طرح برای اصلاح فرآیندها و از بین بردن تعامل با فشار زیاد به دستگاه ها اعلام شده است.
وی گفت ، با اشاره به اینکه تعاملات شرکتی چه شرکتهای رسمی ایجاد کرده و هویت های اجاره ای را ایجاد کرده اند ، تعداد بالای حساب های بانکی اجاره ای توسط اتباع یا افراد کم درآمد نشان دهنده ضعف سیستم بانکی است ، در حالی که قوانین مربوط به پولشویی وظایف روشنی را برای اینها تعیین کرده است.
خانی با اشاره به الزامات قانونی برای شناسایی حساب بانکی ، ثبت نام یک شرکت یا صدور مجوزهای اقتصادی ، گفت: “اگر این ارزیابی ها خارج از چارچوب های قانونی باشد ، چنین تعاملی نباید انجام شود.” به عنوان مثال ، اخیراً مشخص شد که تعدادی از افراد تحت پوشش آژانس های پشتیبانی به عنوان اعضای هیئت مدیره شرکت سازماندهی شده اند. با این حال ، با اعتبارسنجی دقیق و نظارت بر ثبت نام شرکت ها ، می توان از این تخلفات جلوگیری کرد.
وی افزود: تاکنون شرکت های رسمی که اعضای هیئت مدیره بوده اند ، با گردش بیش از ۶ تریلیون تومان شناسایی شده اند و این روند ادامه دارد. متأسفانه ، این شرکت ها عمدتاً توسط اتباع خارجی که پس از ثبت نام از کشور خارج شده اند ، ثبت شده اند ، اما شرکت ها و حساب های بانکی آنها فعال هستند و گاهی اوقات در پرونده های پولشویی یا تأمین مالی ظاهر می شوند.
خانی تأکید کرد که پیشگیری در منبع جنایات از تحقیقات پس از جرم و جنایت مؤثرتر است و می گوید: “ما در حال شناسایی و اصلاح در پایین دست هستیم ، در حالی که منبع این مشکلات کنار گذاشته شده است.” آژانس های نظارتی و قضایی باید جرایمی را ترتیب دهند که پس از وقوع آن می توان از خراش جلوگیری کرد.
سرانجام ، وی در مورد استفاده از حساب های بانکی اجاره ای هشدار داد: طبق قانون ضد شستشو و قانون برنامه توسعه هفتم ، وزارت کشور موظف است یک پایگاه داده ملی ملی ایجاد کند ، اما ما عقب مانده ایم. تکمیل این پایگاه برای شناسایی تعداد و نوع فعالیت اتباع در کشور ضروری است. اگرچه همه چیز آغاز شده است ، ما باید سریعتر حرکت کنیم.