ترندهای روز

محققان: تعامل با دیگران نشاط را افزایش می‌دهد اما به خستگی نیز منجر می‌شود

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

آیا تا به حال بعد از یک دوره سرگرم کننده احساس خستگی و خستگی کرده اید؟ این مطالعه جدید این سکانس عاطفی را در زندگی روزمره بررسی کرده است و نشان داده است که تعاملات اجتماعی مانند “غذای شیرین” عمل می کنند: آنها در حال حاضر به ما انرژی می دهند ، اما چند ساعت بعد آنها باعث خستگی می شوند.

روانشناسان مدتهاست که آگاه بودند که بودن با دیگران می تواند احساس خوبی داشته باشد ، اما بررسی دقیق این روند در دنیای واقعی همیشه مسئله ای بوده است. محققان دانشگاه علوم بهداشت کارل لندشتاین اکنون این پدیده را با یک روش نوآورانه مورد بررسی قرار داده اند. آنها همچنین بعد از حضور در جمعیت ، احساسات و خستگی را توالی کردند.

تأثیر تعامل اجتماعی بر نشاط عاطفی و احساس خستگی

در این مطالعه ، چهار شرکت کننده به سؤالات مربوط به وضعیت عاطفی خود (از جمله نشاط ، خستگی ، افسردگی و عصبانیت) به مدت دو هفته از طریق تلفن هوشمند چهار بار در روز پاسخ دادند. در همین زمان ، تلفن های آنها به طور منفعلانه دستگاه های بلوتوث نزدیک برای اندازه گیری “حضور اجتماعی” (تعداد افراد اطراف خود) اسکن شد. این روش ترکیبی بیش از ۲ داده عاطفی و ۲،۰۰۰ سیاهه بلوتوث را برای تجزیه و تحلیل ارائه داد.

تجزیه و تحلیل داده ها الگوی ثابت و قابل پیش بینی تغییر احساسات را نشان می دهد: وقتی افراد در کنار دیگران بودند ، سطح نشاط و انرژی عاطفی آنها به شدت افزایش می یابد و احساسات منفی مانند افسردگی کاهش می یابد. اما سه تا چهار ساعت بعد ، سطح خستگی شرکت کنندگان شروع به افزایش چشمگیر کرد.

دکتر دیوید ویلینجر ، رئیس مطالعه ، این پدیده را به یک سرخوشی شیرین اجتماعی تشبیه می کند: “در حال حاضر عالی است ، اما همچنان هزینه دارد.”

این مطالعه همچنین نشان داد که هرچه “حضور اجتماعی” شدیدتر و تعداد افراد بیشتر باشد ، احتمال انتقال از سرزندگی به خستگی بیشتر است. به عبارت دیگر ، مزایای تعامل شلوغ ممکن است زودتر از هزینه های عاطفی آن از بین برود. همچنین ، افرادی که احساس کنترل بیشتری بر وضعیت اجتماعی خود داشتند نیز سریعتر از این خستگی بودند و ثبات عاطفی خود را حفظ می کردند.

نتایج این مطالعه در مجله Iscience منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا