تنش تجاری جدید میان چین و کانادا
سفارت چین در اتاوا بر تعرفه های گمرکی که در چند روز گذشته توسط کانادا مطرح شده است ، تأکید کرده است که این اقدام قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می کند و قانون تجارت جهانی را مختل می کند.
توضیح این پیام در روز جمعه به سؤالات رویترز واکنش نشان داد و سپس در ماه ژوئن چین و کانادا موافقت کردند که روابط دو جانبه را بهبود بخشند و اولین اقدامات را برای بازسازی روابط تجاری شلوغ خود انجام دهند.
نخست وزیر کانادا ، مارک کارنی روز چهارشنبه گفت که این کشور قبل از پایان ماه ژوئیه ، ۲۵ درصد از واردات فولاد را از همه کشورها تحمیل می کند و فولاد برای اولین بار در چین ذوب شده و ریخته می شود.
سخنگوی پیام چینی گفت که چنین اقداماتی قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می کند ، دستورالعمل تجاری بین المللی را مختل می کند و منافع چین را مختل می کند.
براساس این گزارش ، کارنی سعی می کند از صنعت فولاد کانادا حمایت کند ، که از ورود فولاد ارزان قیمت توسط سایر کشورها شکایت دارد. این جریان ارزان واردات فولاد به کانادا به دلیل تعرفه ۵۰ ٪ در واردات فولاد به ایالات متحده توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده بود.
کانادا پیش از این ۲۵ ٪ برای واردات فولاد و آلومینیوم از چین تعرفه ای را تحمیل کرده بود و این هفته سعی داشت در سایر کشورها که در کشورهای دیگر پردازش می شوند ، پردازش شود.
چین دومین شریک تجاری کانادا در سال گذشته بود و حجم تجارت دو جانبه بین دو کشور به ۱۲۰ میلیارد دلار در کانادا (۸۷.۴۸ میلیارد دلار) رسید ، اما اکنون روابط آنها سنگین است.
پیام کانادایی گفت: “رویکرد کانادا مهمترین توجیه را از دست داده است ، هیچ مبنای قانونی ندارد و بی اثر خواهد بود.” این مرحله به طور قابل توجهی به همکاری های عادی اقتصادی و تجاری بین چین و کانادا آسیب می رساند.
دفتر کارن بلافاصله به درخواست پاسخ نداد. نخست وزیر چین کارنی و لی چیانگ ماه گذشته موافقت کردند که مذاکرات تجاری را از سر بگیرند.
در گفتگو با رویترز روز پنجشنبه ، وزیر بازرگانی بین المللی کانادا ، ماینر سیدو گفت که مقامات کانادایی در اسرع وقت با همکاران چینی خود صحبت خواهند کرد.
سال گذشته ، کانادا تعرفه ۱۰۰ ٪ برای واردات خودروهای برقی چینی را تحمیل کرد که دیگر آنها در بازار محلی فروخته نمی شوند. در مقابل ، پکن تعرفه های کشاورزی و مواد غذایی کانادا را بیش از ۲.۶ میلیارد دلار کشاورزی و مواد غذایی کانادا تحمیل کرد.
پایان پیام/