پژوهش جدید: شیرینکننده محصولات «بدون قند» میتواند ریسک سکته مغزی را افزایش دهد
محققان شواهد جدیدی ارائه داده اند که نشان می دهد اریتول ، شیرین کننده مشترک مورد استفاده در بسیاری از محصولات “بدون قند” مناسب برای دیابتی ها ، می تواند به سلولهای مغزی آسیب برساند و خطر لخته شدن خون ، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.
Erictol ، که توسط FDA در سال ۲ تأیید شد و در مارک های شناخته شده ای مانند Truvia و Splenda یافت شد ، به دلیل تأثیر جزئی آن بر قند خون و انسولین یکی از بهترین گزینه های قند بود. اما یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه کلرادو بولدر ، مکانیسم های مخرب سلولیزم این ماده را نشان داده است.
اثر مخرب شیرین کننده مشترک بر روی محصولات بدون قند
به گفته آینده گرایی ، در محیط آزمایشگاهی ، دانشمندان سلولهای رگ خون خون مغز انسان را در معرض غلظت اریترتول معادل یک نوشیدنی رژیم غذایی استاندارد قرار دادند. نتایج نشان داد که منجر به زنجیره ای از وقایع مضر می شود:
Erinetol تولید “رادیکال های آزاد” در سلول ها را به شدت افزایش می دهد و منجر به التهاب و پیری سلولی می شود.
این شیرین کننده تولید اکسید نیتریک (مولکولی که به آرامش و استراحت رگ ها کمک می کند) و افزایش تولید اندوتلین -۲ (پروتئین برای کوچک شدن و تنگی) را کاهش می دهد.
واکنش طبیعی سلول ها به ترکیبات لخته (مانند ترومبین) به شدت اختلال ایجاد و توانایی بدن در حل لخته های خون را کاهش می دهد.
محققان این روند را خلاصه می کنند: “اگر رگها محکم تر باشند و توانایی شما در تجزیه و تحلیل لخته های خون ، خطر سکته مغزی افزایش می یابد.”
نکته نگران کننده این است که همه این اثرات منفی فقط با غلظت آریتریتول معادل یک نوشیدنی بدون قند مشاهده می شود. پروفسور کریستوفر دسوزا ، رئیس مطالعه ، هشدار می دهد که این اثرات التهابی می تواند برای افرادی که بیش از یک محصول مصرف می کنند حاوی بیش از یک محصول حاوی این شیرین کننده روزانه باشد ، بدتر باشد.
توصیه نهایی محققان چیست؟
با توجه به اینکه افراد مبتلا به دیابت دو برابر سکته مغزی هستند ، این یافته ها برای آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. محققان تأکید می کنند که این مطالعه ، اگرچه در مراحل اولیه ، پیام احتیاطی مهمی دارد. پروفسور دسوزا می گوید: “ما معتقدیم که این هوشمندانه بر مصرف شیرین کننده های غیر مغذی مانند این ماده نظارت می کند.” وی به مصرف کنندگان ، به ویژه کسانی که در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی هستند ، به بررسی دقیق برچسب محصولات برای یافتن کلماتی مانند اریتیتول یا الکل شکر توصیه می کند.
یافته های این مطالعه در مجله فیزیولوژی منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو