قیمتگذاری دستوری یا اقتصاد آزاد؟ / چالش تداوم دخالت دولت در بازار خودرو
مشارکت دولت در قیمت گذاری مانعی برای رقابت و شفافیت است.
الیاسسکوردی ، یک کارشناس بازار سرمایه ، بر آسیب طولانی مدت نمادها مانند “ماشین” در مورد کاهش نقدینگی بازار و نارضایتی از سهامدار خرد تأکید کرد. وی از ادامه سیاست مداخله گرایانه دولت در صنعت خودرو انتقاد کرد و تأکید کرد که قیمت ها باید در یک بازار آزاد و رقابتی تعیین شود.
سفارت الیاس کرد کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس اوراق بهادار وی با توجه به تأثیرات بسته شدن نمادها بر وضعیت نقدینگی بازار ، گفت: هرچه یک نماد طولانی تر برای مدت زمان طولانی تر بسته شود ، نقدینگی موجود در بازار کاهش یافته است.
وی گفت: “با توجه به ارزش بالای بازار نماد” ماشین “، مطمئناً بخش مهمی از سهامداران تمایل به خرید آن دارند و اکنون وقتی نماد بسته شود ، دارایی های شما عملاً در نمونه کارها نیستند.” به همین دلیل ، بسیاری از سهامداران خرد دسترسی آزاد به بخشی از سرمایه خود ندارند و همین امر باعث نارضایتی آنها شد.
با بستن نمادهای بزرگ ، به اعتماد به بازار آسیب می رساند
الیاسکوردی تأکید کرد: در بازاری که نقدینگی یکی از مهمترین مزایای آن است ، بسته شدن طولانی مدت می تواند مضر باشد و تأثیر منفی بر اعتماد و رفتار سرمایه گذاران داشته باشد.
پیام الیاسکوردی ، در رابطه با اختلاف نظر بین شورای رقابت و وزارت بهداشت در سیاست قیمت ، گفت: “به نظر می رسد که هیچ تمایل به کاهش نقش خود در تجارت ، به ویژه با قیمت گذاری دستوری وجود ندارد.”
نیاز به کاهش مداخله دولت در قیمت گذاری
وی افزود: مشکل اصلی این است که ما باید برای کاهش مداخلات دولتی در روند قیمت تلاش کنیم ، زیرا هر اقدامی توسط وزارت بازرگانی ، هیئت رقابت یا سایر موسسات برای جلوگیری از دستیابی به قیمت ها اشتباه خواهد بود. ” اقتصاد باید به مکانیسم بازار واگذار شود و تجربه نشان داده است که این مسیر به نفع مصرف کننده خواهد بود. البته واردات نیز منتشر می شود.
الیاسکوردی تأکید کرد: انتظار نمی رود که هزینه های مداخلات قیمت دولت از جیب مردم پرداخت شود. اگر قیمت گرامری از بین برود و بازار با مراقبت و تقاضا سازگار شود ، شفافیت ، رقابت سالم و رضایت مصرف کننده واقع بینانه تر می شود.
نیاز به تعیین قیمت ها بر اساس مکانیسم بازار
الیاسکوردی بر لزوم تعیین قیمت های مبتنی بر مکانیسم بازار تأکید کرد: به نظر من روند فعلی در هنگام بررسی و قیمت گذاری چیز خوبی نیست و باید در بازار واضح و واقعی باشد.
“این فرایند در نهایت به نفع مصرف کننده خواهد بود. البته اگر مصرف کننده نیز صلاحیت خرید خودروها را در هر زمان و بدون محدودیت داشته باشد اگر قیمت پایین باشد و قیمت بالاتر باشد. در واقع ، دانش دسترسی و حذف موانع یکی از مهمترین الزامات برای دانش یک بازار آزاد و کارآمد است.
بیشتر بخوانید: بازار سرمایه در سنگ سطح دشواری و خطر سیاسی
انتقاد از دستورالعمل های محدود کننده صنعت خودرو
الیاسکوردی ، یک کارشناس بازار سرمایه ، در مصاحبه با بورس اوراق بهادار گفت و از ادامه دستورالعمل های محدود کننده در صنعت خودرو انتقاد کرد و تأکید می کند: افزایش نهایی بازار بستگی به شکل گیری رقابت واقعی دارد ، به خصوص در اتومبیل های وارداتی با کیفیت پایین. به طوری که افراد دارای تعرفه پایین تر می توانند به گزینه های مختلف دسترسی پیدا کنند. این باید در سال های آینده تعرفه های تدریجی و هدفمند باشد.
شکست خوردن
وی گفت: تعرفه ها باید کاهش یابد و دسترسی به مردم از دهه ۱۹۸۰ دسترسی به خودرو آسانتر شده و اضافه شده است: “متأسفانه ، این وعده ها برآورده نشده است ، و در نتیجه ، تولید کنندگان اتومبیل های خانگی در سالهای اخیر با هزینه های این ضرر ، ضررهای مکرر را تجربه کرده اند.
الیاسکوردی افزود: “شکاف قیمت بین قیمت بازار و جایزه مصرف کننده همواره فرصتی را برای واسطه ها و فروشندگان فراهم کرده است.” به نظر من ، زمان آن رسیده است که واردات خودکار را آزاد کنیم و قیمت گذاری دستوری کاملاً از صنعت خارج شود. این رویکرد می تواند منجر به تعادل ، شفافیت و رقابت در بازار خودرو شود.
پایان