ارزهای دیجیتال

تولید کود شیمیایی زیر تیغ ناترازی انرژی و بحران ارزی

صنعت تولید کود نه با پول کافی و نه با مواد اولیه تأمین می شود. وضعیتی که به گفته فعالان بخش خصوصی ، می تواند امنیت غذایی کشور را به خطر بیندازد.

براساس اخبار تجاری ، ارز ویژه برخی از کالاهای اساسی هفته گذشته تغییر کرد. ارز اشیاء مانند گندم ، جو ، ذرت ، وعده غذایی سویا ، روغن و برنج ارزهای ترکیبی (ترجیح و مبادله) بودند.

از این رو واردات نفت خام (ارز ترجیحی ۱.۵ تومان) به ۱ (مبادله یا توافق با قیمت فعلی بیش از ۲ هزار تومانی) ، نخل ۱-۴ ، دانه های نفتی (ارز ارجح) و ۱ (ارز ارز) ، برنج (اولویت) ، گندم (ارز ارز) و ارز ترجیح) و ارز (ارطال ارقام ارزش ارز) (ارز ترجیح) (ارز ترجیحی) (ارز ترجیحی).

در گذشته ، رئیس انجمن تولید کنندگان کود اظهار داشت که ارز ترجیحی بیش از یک سال به تولید کود اختصاص نداشته است که منجر به کاهش تولید سال گذشته شد.

سید فرهادی ، عضو هیئت مدیره انجمن کود ، تولید کننده کود ، در مورد این واقعیت که این یک تغییر ارز برای خبرنگار در صورت عدم اختصاص به مواد اولیه است مهر وی گفت: بخش خصوصی تنها وارد کننده مواد اولیه کود شیمیایی نیست و بخشی از کودهای اساسی توسط دولت وارد می شود.

وی افزود: کود فسفات ۵ ٪ از دولت است زیرا کود یارانه و توسط خود دولت توزیع می شود.

وی گفت: امسال برخی از محصولات لازم باید به دلیل عدم تأمین به موقع و کودهای فسفات کافی و کودهای پتاس از خارج از کشور به ناچار وارد شوند.

فرهادی ادامه داد: کود کلرید پتاسیم نیز توسط دولت وارد می شود.

وی افزود: مواد اولیه سولفات پتاسیم نیز توسط بخش خصوصی وارد می شوند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی به اطلاعات انرژی اشاره کرد: این امر به تولید داخلی آسیب رسانده است. به عنوان مثال ، کود اوره ۲ ٪ داخلی است و دو برابر بیشتر از نیازهای کشور ساخته می شود. نیاز بازار در حال حاضر ۲.۵ میلیون تن است که ۲ میلیون تن در کشور تولید می شود.

این تولیدکنندگان کود در کشور همچنان می گویند: با این حال ، مصرف بزرگ فسفات در بخش کود وارد می شود. ضرورت این بخش و ضرورت کود پتاس حدود ۶۰۰۰ تن بود که تنها ۴۰۰۰ تن در آلمان تولید می شود و بقیه وارد می شوند.

وی توضیح داد: “ما ۶۰۰۰ تن کلرید پتاسیم و ۶۰۰۰ تن سولفات پتاسیم مصرف می کنیم که فقط ۲۰۰۰ تن کلرید پتاسیم در تولید و ۶۰۰۰ تن از این کودها وجود دارد.” از این تعداد ، ۵۰۰۰ تن سولفات پتاسیم وارد شده و ۶۰۰۰ تن توسط یک شرکت دولتی وارد می شود.

یکی از اعضای هیئت مدیره کشور افزود: “از آنجا که ارز اختصاص داده نشده است ، هم تأمین سولفات پتاسیم و هم کلرید پتاسیم دشوار است.”

افسر اتحادیه گفت: “امسال ، کشور در رشد پاییز با مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد.” فروش پسوند پاییز کود باید از ابتدا باشد شهریور هنگام توزیع کودهای وارداتی شروع کنید.

فرهادی همچنین در مورد میزان واگذاری ارز به بخش خصوصی امسال گفت: دی ۱ به اردیبهشت امسال ۵ میلیون یورو برای مواد اولیه اختصاص داده شد ، در حالی که ۵ میلیون دلار آمریکا مورد نیاز بود. در حقیقت ، تنها ۵ ٪ از ارز مورد نیاز در این بخش ارائه شده است.

منبع: isna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا