اخبار اقتصاد ایران

امید به حل بحران آب در سیستان و بلوچستان زنده شد/انتقال آب از سد ماشکید اولیاء :: افق میهن

امین کیخئی گفت: در حالی که بحران مالی و چالش های مالی این کشور بسیاری از پروژه های زیرساختی را رکود کرده است ، پروژه انتقال آب از سد مشکید به مهرستان به مهرستان و هیران در سیستان و استان بلوچستان با پیشرفت ۵ ٪ به مرحله نهایی رسیده است.

پروژه های آبرسانی نقش مهمی در رفع نیازهای حیاتی مردم دارند ، در حالی که به گفته ناجواخ ، استان سیستان و بلوچستان با خشکسالی شدید و منابع آب محدود روبرو هستند. در زیر مکالمه ای از ایلنا از روند اجرای یکی از پروژه های کلیدی استان سیستان و بلوچستان با امین کیخای ، مدیر مهندسی عمران ، برنامه های انتقال آب زاهدان و سد مشکید اولیا است.

بحران آب زاهدان و یک محلول اضطراری

امین کیخئی در مورد مراحل پیشبرد این پروژه و اهمیت آن گفت: استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای خشک کشور است و میانگین بارندگی در این استان بسیار پایین تر از میانگین ملی است. زاهدان علی رغم داشتن منابع آب ، در سالهای اخیر در بحران جدی بوده است. چهار تا پنج سال از زمان انتشار آب از افغانستان گذشته بود ، اما سال گذشته با ساخت شیرین کننده آب ، این مشکل تا حدودی برطرف شد و در حال حاضر نیازهای آب پایتخت استان برآورده شد.

موزون

کیخئی توضیح داد: در مناطق جنوبی استان ، بارندگی های موسمی تابستانی داریم که باعث ایجاد چند سد کوچک با ۱ ، ۲ ، ۲ و حتی ۵ میلیون متر مکعب شده است. اما مشکل اصلی این است که خطوط انتقال آب برای این سدها هنوز اجرا نشده و پروژه ها نیمی از آن هستند.

وی در ادامه به پروژه اصلی خود پرداخت: پروژه ای که هم اکنون در حال انجام است مربوط به خط انتقال آب از سد سد مشکید به سه شهر مهرستان ، سوران و کر است. این سد از سال ۴ سیل شده بود ، اما پروژه انتقال آب به مناطق مورد نظر ، که متعلق به آب منطقه ای بود ، تا سال ۵ پیشرفت زیادی نداشته است.

کیخئی گفت: در اول ژوئیه ، این پروژه به شرکت ما منتقل شد ، در این زمان پیشرفت فیزیکی این پروژه حدود ۲ ٪ و تنها در حدود ۲ کیلومتری خط حدود ۲ کیلومتر بود. طی یک سال گذشته ، ما توانسته ایم خط باقیمانده ، ۲ کیلومتر را اجرا کنیم. ما همچنین به پالایشگاه پروژه برای پیشرفت فیزیکی در حدود ۲ ٪ و ایستگاه های پمپاژ نصب شدیم.

انتقال آب به سه شهر

وی گفت: “ما اکنون توانسته ایم آب را به این سه شهر بیاوریم.” برای پالایش اولیه ، ما دو فیلتر شن و ماسه را نصب کرده ایم که در حال حاضر نیازهای آب مردم را تأمین می کنند. البته مرحله نهایی پالایشگاه در حال انجام است و با عملکرد کامل ، کیفیت آب افزایش می یابد.

مدیر پروژه همچنین در مورد وضعیت اجرای گفت: در اوج فعالیت پروژه ، حدود ۵ نفر در حال کار بودند و ما نباید فراموش کنیم که سیستان و بلوچستان هم یک استان ویژه هستند و هم از نظر لجستیکی دشوار هستند و بیشتر پروژه های استان به حمل و نقل هوایی احتیاج دارند ، زیرا پروژه ها زمان بیشتری می گیرند.

از تأمین آب گرفته تا توسعه کشاورزی

وی گفت: “بین شمال و جنوب سیستان و استان بلوچستان در حدود ۲ کیلومتری از زاهدان تا کندوهای یک کشور کوچک فاصله دارد. این برنامه ریزی باعث می شود اجرای پروژه های زیرساختی مانند تأمین آب ، پیشرفته تر و گران تر باشد.

وی گفت: “پروژه ما علاوه بر تأمین آب آشامیدنی ، به توسعه کشاورزی کمک خواهد کرد.” قبل از این پروژه ، مناطق هدف آب پایدار نداشتند. فقط چند چاه وجود داشت که در زمان های خاصی فعال می شدند. اما امروز با ورود آب ، شرایط کاملاً تغییر کرده است.

۵ ٪ پیشرفت ؛ پایان پروژه نزدیک است

Keikhaei با اشاره به فرایند اجرای پروژه ، گفت که این پروژه تا به امروز حدود ۵ ٪ پیشرفت فیزیکی داشته است ، هم تصفیه خانه اصلی و هم زیر مجموعه ها به اتمام می رسند. که تا آخر امیدواریم مهر مون یا در نهایت آ بان در ماه امسال ، هم پالایشگاه و هم دو شهر کوچکتر که اخیراً به ما اختصاص داده شده اند ، مورد بهره برداری قرار می گیرند. در حال حاضر ، آب به افرادی می رسد که از فیلتر ماسه ای برای تهیه پالایشگاه استفاده می کنند.

سد کهیر ، بزرگترین در جنوب شرقی

وی به پروژه دیگری در این منطقه اشاره کرد و افزود: “این سد یک پروژه بسیار مهم است که در سال ۲ آغاز شده است و با حدود ۲ درصد پیشرفت در سال ۲. پس از آنکه شرکت ما مدیریت پروژه را از طریق وزارت انرژی به دست گرفت ، ما در مدت پنج تا شش ماه به کم آبی رسیدیم. ۳ میلیون مخزن مکعب بزرگترین Reservoir در جنوب شرقی کشور است.

وی توضیح داد: از ابتدا این پروژه در منطقه آب منطقه ای بود ، اما از سال ۲ شرکت آب به عنوان یک معتمد جدید معرفی شده است. در این مدت ، ما پروژه را با پیمانکاری و پیمانکاران پیشبرد کردیم. این بازسازی به پروژه کمک کرد تا از رکود اقتصادی خارج شود.

نقش بخش خصوصی و نیمه خصوصی

کیخئی در پاسخ به سؤال در مورد نقش آژانس های دولتی و شرکت های خصوصی در اجرای این پروژه گفت: “این پروژه ها عمدتاً توسط شرکت های خصوصی یا نیمه خصوصی اجرا می شوند.” شرکت هایی مانند “جهاد نصر” و “کوسر” مدیران بودند. مؤسسات حاکمیت مستقیم مانند پایگاه خاتام در این پروژه ها حضور نداشتند.

“مأموریت اصلی ابنیرو در گذشته ساخت سدهای بزرگ و نیروگاه های آب بود ؛ مانند پروژه هایی با میلیاردها تانک در کارون چهار ، کارها یا گوتوند. اما در سالهای اخیر ، به دلیل مشکلات مالی این کشور ، ما نیز به اجرای پروژه های کوچکتر در مناطق محروم رسیده ایم.

تأمین مالی مشکل

کیخای بر ظرفیت اجرایی شرکت تأکید کرد: ما در زمینه فنی مشکلی نداشتیم. نه در طراحی ، در اجرای و نه در تهیه مواد. اما چالش اصلی تأمین مالی و نقدینگی است. اگر تأمین مالی به موقع انجام شود ، پروژه ها دقیقاً در زمان آنها به پایان می رسند و مردم سریعتر سود می برند.

وی در پاسخ به نقش دولت در این پروژه ، گفت: “ما به نوعی نماینده دولت هستیم. کارفرما یک شرکت دولتی است و هدف آن خدمت به مردم است. به ویژه در دولت فعلی ، تمرکز ویژه ای بر پروژه های آبرسانی آشامیدنی در مناطق محروم ، مانند سه شهر اصلی سیستان و بلوچستان وجود دارد.

برنامه پایان پروژه و ثبات شبکه

در پایان ، کیخئی بر آینده این پروژه تأکید کرد: با برنامه ریزی ، پالایشگاه اصلی آ بان عملیاتی است که عملیاتی شود و همین امر باعث می شود شبکه آبرسانی کاملاً پایدار و دسترسی مردم به آب آشامیدنی سالم باشد. شرکت ما در حال حاضر یکی از بزرگترین مدیران پروژه های آب این کشور است و با تمرکز بر رسالت خود ، سعی دارد مردم را از مناطق کم درآمد محروم کند.

پیگیری شخصی وزیر انرژی و دولت

وی به اهمیت این پروژه اشاره کرد: اهمیت این پروژه به حدی است که وزیر انرژی شخصاً سه بار در هفته از این پروژه بازدید یا دیدار می کند ، که نشان می دهد این پروژه نه تنها یک برنامه توسعه بلکه یک اولویت ملی است. این وزارتخانه چندین بار در هفته با ما در تماس است.

کیخئی ادامه داد: “شرکت ما اکنون بزرگترین شرکت در زمینه ساخت و ساز و اجرای پروژه های آبرسانی در کشور است.” در این پروژه خاص ، ۵ ٪ از عملیات آبرسانی در سه شهر هدف ، با وجود همه مشکلات ، انجام شد.

وی افزود: با وجود همه مشکلات کشور ، از جمله درگیری های منطقه ای و بحران های مالی ، اگر مسئله تأمین مالی برای شرکت ها حل شود ، هیچ پروژه ای در این زمینه وجود نخواهد داشت. ” قدرت اجرایی ما زیاد است و ما فقط به نقدینگی به موقع نیاز داریم.

کیخئی بر حمایت جدی دولت تأکید کرد و گفت که وزیر شخصاً وارد ، دنبال می شود ، ملاقات می کند ، ملاقات می کند و حتی وارد جزئیات پروژه ها می شود و نشان می دهد که دولت کاملاً مصمم است که سریعتر کار کند. سفارشات و دنبال کردن بسیار دقیق است.

جنگ نتوانست پروژه را نیز متوقف کند

وی با اشاره به شرایط ویژه اخیر ، گفت: “در طول جنگ شش روزه گذشته ، پروژه ما برای لحظه ای بسته نشده بود. این کار در دو شیفت ادامه داشت. ما وقتی که برخی از قسمت های کشور بمباران و ناآرامی بودند ، کار خود را متوقف نکردیم. این بدان معنی است که در این تیم اراده جمعی وجود داشت که مردم منتظر آب نخواهند بود.

مهندس کیخئی افزود: “هدف ما از این اطلاعات فقط ثبت نام عملکرد نیست. ما می خواهیم به مردم و رسانه ها در استانهایی که سالها محروم شده اند بگوییم ، اتفاقات خوبی رخ داده است. اگر این مصاحبه و گزارش با سرعت و دقت منتشر شود ، ما با تمام ظرفیت رسانه خود بازنشسته می شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا