شاخص بورس به کدام سو می رود؟
چیزی را گزارش کنید نبض بازار سهامشاخص کل بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته با افت ۶۳ هزار واحدی، افتی نزدیک به ۳ درصدی، افت محسوسی را تجربه کرد. در این مدت ۳۲۰۰ میلیارد تومان وجه نقد توسط سهامداران خرد و بورس های سال گذشته از بورس خارج شد.روز هفته ارزش معاملات خرد تقریبا ۳۰ درصد کاهش یافت.
علت ریزش شاخص بورس در هفته گذشته چه بود؟
همه اینها پس از آن اتفاق افتاد که وزارت نفت با دستور جدید قیمت فرآورده های نفتی را در پالایشگاه ها تغییر داد. این دستور پخت که می تواند منجر به کاهش سود این شرکت ها شود، منجر به تشکیل صف های فروش بزرگ در بورس شد. اما این تمام ماجرا نیست و یکی از دلایل افت بازار سهام در هفته گذشته افزایش ریسک های ژئوپلیتیکی تحت تاثیر تنش های منطقه ای بود.
سهامداران بر سر دوراهی هستند!
با وجود افزایش ریسک های سرمایه گذاری در بورس، آمارها حاکی از آن است که عوامل اساسی که می تواند محرک رشد شاخص بورس باشد، افزایش یافته و این مشکل برای سهامداران دوراهی ایجاد کرده است. از یک سو قیمت دلار افزایش یافته، از سوی دیگر ارزش بازار آن به نقاط جذابی رسیده است.
به عبارت دیگر، قیمت سهام شرکت ها به محدوده ای رسیده است که جذابیت خرید سهام به دلیل کاهش مداوم قیمت ها افزایش یافته و در عین حال ارزش کل بازار به کمترین محدوده تاریخی خود در سال های اخیر رسیده است. رشد دلار و کاهش قیمت
آیا شاخص بورس رشد خواهد کرد؟
همشهری نوشت: بر اساس داده های موجود در حال حاضر ارزش کل بورس در محدوده ۱۶۴ میلیارد دلار قرار دارد و سوابق آماری نشان می دهد در دوره هایی که ارزش کل بورس به این محدوده رسیده است، حجم تقاضا. نیز افزایش یافته است، اما نکته ای که باید به آن پرداخته شود، این بود که شرایط فعلی از نظر ریسک در بازار با گذشته متفاوت است. از یک سو انتشار خبرنامه های اقتصادی افزایش یافته است که می تواند بر سود شرکت ها تاثیر بگذارد، اما از سوی دیگر ریسک های ژئوپلیتیکی افزایش یافته است. علاوه بر این، از نظر فنی هفته گذشته شاخص کل بورس تهران نتوانست واکنش مثبتی به محدوده ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی که به نوعی خط حمایتی برای بورس محسوب می شود، نشان دهد و با شکست مواجه شد. از این منطقه در مساحت ۲۱۲۳۰۰۰ واحد قرار گرفت. .
توصیه های مهم کارشناسان
با توجه به اینکه بورس در چنین شرایطی پتانسیل بالایی برای رشد دارد، به سهامداران توصیه می شود از یک سو با دقت بیشتری در بورس سرمایه گذاری کنند و از سوی دیگر شاخص های بورس را با دقت بیشتری رصد کنند، زیرا اگر ریسکهای ژئوپلیتیکی کاهش مییابد، امکان افزایش شاخصهای بورس، حداقل بهطور موقت وجود دارد.