ترندهای روز

تحقیق جدید: قهوه می‌تواند اثربخشی برخی آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش دهد

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

محققان دانشگاه Tobingen در آلمان دریافتند که ترکیبات روزمره مانند کافئین در قهوه می توانند بر پاسخ باکتری ها به آنتی بیوتیک تأثیر بگذارند.

در این مطالعه ، دانشمندان باکتریایی اشریشیا کلی (E. coli) را در معرض ۹۴ ماده مختلف از جمله داروها ، آنتی بیوتیک ها و مواد مغذی قرار داده اند تا تغییرات ژنتیکی و پروتئین آن را بررسی کنند. نتایج نشان داده است که حتی موادی مانند نوشیدنی های کافئین می توانند سیستم ایمنی باکتریایی را فعال کرده و نحوه ورود یا خروج داروها را تغییر دهند.

تأثیر کافئین موجود در قهوه

به گفته محققان ، کافئین یک تنظیم کننده ژن به نام ROB را فعال می کند و این فرایند در نهایت چندین پروتئین انتقال در باکتری را تغییر می دهد.

این تغییرات باعث جذب برخی از آنتی بیوتیک ها مانند سیپروفلوکساسین می شود. به اندازه کافی جالب ، این واکنش در سالمونلا enterica (یک باکتری دیگر) ، با وجود شباهت نزدیک به E. coli ، نشان می دهد که حتی باکتری های مشابه لزوماً رفتار یکسانی ندارند.

این یافته ها ، که در مجله زیست شناسی PLOS منتشر شده است ، به نوعی مقاومت سطح پایین اشاره دارد که از جهش های ژن کلاسیک اما از سازگاری محیطی ناشی می شود. به دلیل رژیم غذایی ، استفاده همزمان از داروها و حتی زمان بندی درمان می تواند در کارآیی آنتی بیوتیک ها نقش داشته باشد. بنابراین ، آنچه ما می خوریم یا می نوشیم می تواند در اثربخشی درمان های ضد باکتریایی تعیین کننده باشد.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا