قیمت یک دست کلهپاچه/ اینفوگرافی

کله پاچه غذایی محبوب در بین ایرانیان است که افزایش قیمت آن مانند سایر غذاها بر رفتار مصرف کننده تاثیر می گذارد. عوامل زیادی بر تغییر الگوی مصرف کله پاچه تأثیر می گذارد. تورم، کاهش قدرت خرید، تغییر قیمت کالاها و افزایش هزینه های زندگی. تغییر سبک زندگی همراه با عوامل دیگر می تواند رفتار مصرف کننده را تغییر دهد. اخیرا قیمت این خوراک به دلیل کمبود عرضه به دلیل فرا رسیدن فصل سرما و کاهش عرضه از کشتارگاه ها، کمبود خوراک دام و افزایش هزینه پخت در طباخی افزایش یافته است.
افزایش قیمت کله پاچه در میان سرآشپزها با رقابت تعیین می شود. تجارت نیوز درباره این غذای پرطرفدار با عبدالرضا احمدیان، رئیس اتحادیه طباخان گفت وگو کرده است. احمدیان به تجارت نیوز گفت: قیمت یک دست بهترین کله پاچه در حال حاضر یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.
در فصل سرما عرضه کله پاچه برای سرآشپزها گران می شود/ قیمت آن نسبت به تورم و نه به اندازه سایر اقلام افزایش یافته است.
تغییرات اخیر قیمت برای Kalepache چه بوده است؟
در فصل سرما عرضه به کشتارگاه های کشور کاهش می یابد و با توجه به واردات گوشت این مشکل بر عرضه آشپزها نیز تاثیر می گذارد. می توان گفت که قیمت نسبت به تورم آنچنان افزایش نیافته است. افزایش قیمت ماهی کپور به اندازه سایر اقلام نبود.
قیمت کله پاچه مرغوب در حال حاضر بین ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. یعنی بهترین کله مثلاً گوسفند شیشک درجه یک که ۶-۷ نفر می توانند بخورند این قیمت را دارد. البته برخی از سرآشپزها کله پاچه با کیفیت پایین تری را با قیمت ارزان تری ارائه می دهند.
قیمت ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته و تعداد مشتریان نیز کاهش یافته است. کله پاچه به دلیل کاهش قدرت خرید مردم دیگر در سبد خانوار اولویت ندارد.
آیا تأثیر تغییرات قیمت بر تقاضا تأثیر محسوسی داشته است؟
این در حالی است که قیمت ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته و تعداد مشتریان کاهش یافته است. کله پاچه یک غذای سنتی است که واقعا برای مردم مفید است. با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، اکنون دیگر در سبد خانوار اولویت ندارد. مشتری که هفته ای سه بار به طباخی می آمد، امروز هر پانزده روز یک بار مجاز است کله پاچه بخورد. مردم ترجیح می دهند در سایر بخش های زندگی خود تعادل برقرار کنند.
جایگاه کله پاچه در رژیم غذایی تغییر کرده است / اگر قبلاً فقط یک دست می خریدید، اکنون این مقدار به نصف دست کاهش یافته است.
به نظر شما جایگاه جلبک دریایی در الگوهای غذایی مردم چگونه تغییر کرده است؟
کلم یک ماده غذایی مغذی است که می تواند تا چند ساعت پس از خوردن آن انرژی افراد را تامین کند. اگر دفعات مصرف کله پاچه در برخی دهک های درآمدی تغییر نکرده باشد، در هر وعده غذایی، مقدار کمتری می خرند. مثلاً اگر قبلاً هر بار یک دست می خریدند، الان این مبلغ به نصف کاهش یافته است. علاوه بر این، تمایل نوجوانان به خوردن کله پاچه در کنار خانواده افزایش یافته و جایگاه آن در الگوی غذایی کمی تغییر کرده است.










