محیط زیست

افزایش انواع سرطان‌ در سال ۱۴۰۴ به ۱۶۰ هزار مورد / آلودگی هوا چه تاثیراتی بر سلامتی دارد؟

به گزارش خبرگزاری افق میهن، محمدرضا صبری امروز – سه شنبه ۱ اسفند – در نشست مشترک کارشناسان و مسئولان حوزه بهداشت و درمان با محوریت ارائه راهکاری برای کاهش آلاینده ها و جلوگیری از اثرات زیانبار آنها بر سلامت محیط زیست و جامعه اظهار داشت: : چند سالی است که با مشکل آلودگی هوا مواجه هستیم. که هر روز بدتر می شود، اما شاهد تلاش سازمان های ذیربط برای رفع این مشکل هستیم و شاید این تلاش ها همچنان کافی نباشد.

وی با بیان اینکه آن طور که باید به موضوع آلودگی هوا رسیدگی نشده است، گفت: به آن نیاز داریم دستگاه ها و مسئولان ذیربط اقدامات موثری در این زمینه انجام دهند، افزود: ترویج فرهنگ سلامت و افزایش آگاهی مردم در حوزه پزشکی و سلامت، تغییر رویکرد سلامت و سرمایه گذاری کافی برای تامین سلامت، پیشگیری و کنترل، اطلاع رسانی و اطلاع رسانی مردم درباره وظایف سازمان سیستم پزشکی است.

معاون آموزشی و پژوهشی نظام پزشکی اصفهان ادامه داد: کاهش امید به زندگی، افزایش خطر سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی، بیماری های تنفسی مانند سرطان ریه و آسمکاهش عملکرد ریه در کودکان در حال حاضر رشد، افزایش احتمال سقط جنین در زنان باردار، احتمال نقایص مادرزادی، ناباروری و مشکلات پوستی از جمله اثرات آلودگی هوا بر سلامت انسان است.

صبری با ارائه راهکارهای مقابله با آلودگی هوا خاطرنشان کرد: معرفی خودروهای برقی با همت این وزارتخانه، استفاده از انرژی های جایگزین و استفاده از پنل های خورشیدی، کاهش مصرف انرژی برای جلوگیری از سوختن سوخت، افزایش درختکاری، تحمیل محدودیت در مصرف پلاستیک و استفاده بیشتر از کیسه های پارچه ای یکی از راهکارهای جلوگیری از آلودگی هوا است.

وی با بیان اینکه ایران چهارمین کشور سرطانی جهان است، افزود: آلودگی هوا سهم زیادی در ابتلا به سرطان دارد. طبق تحقیقات، تنها ۱۱۲۰۰۰ نوع مختلف سرطان در سال ۲۰۱۵ وجود داشت و این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۱۶۰۰۰۰ نوع افزایش خواهد یافت.

معاون آموزشی و پژوهشی نظام پزشکی اصفهان تصریح کرد: تعداد زیادی پوستر و اینفوگرافیک با همت شهرداری و سازمان محیط زیست برای اطلاع رسانی به مردم و همچنین تهیه آثار رسانه ای و رسانه ای در سطح شهر تهیه و توزیع شد. مطالبی برای اطلاع عموم و بیان مشکل آلودگی هوا از اقدامات انجام شده.

صبری با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، تصریح کرد: با بدتر شدن وضعیت آلودگی هوا تنها محل زندگی شهرک های بهداشتی خواهد بود. باید با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از آلودگی هوا جلوگیری کنیم نه اینکه پس از آلودگی هوا به فکر راه حل باشیم.

وی تاکید کرد: شهر پکن در ژاپن یکی از آلوده ترین شهرهای جهان بود که به دلیل کارخانجات و صنایع، خودروهای برقی، توسعه فرهنگ دوچرخه سواری و توجه به حمل و نقل عمومی به ویژه مترو باعث کاهش آلودگی شد.

معاون آموزشی و پژوهشی نظام پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: اخیراً وزارت آموزش و پرورش روی حوزه خودروهای برقی و ورود این خودروها به! ناوگان حمل و نقل عمومی را در اولویت قرار داده است اما برای خودروهای برقی فقط یک ایستگاه شارژ در اصفهان داریم.

صبری گفت: ماسک هایی که دارای لایه کربنی و دریچه ای برای تغییر هوای داخلی هستند به حفظ سلامت و کاهش تنفس هوای آلوده کمک می کند. برخی سازمان ها و نهادها در تلاش برای تولید و توزیع این ماسک ها هستند که اقدام خوبی برای حفظ سلامت مردم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا