اقتصاد جهان

پیشرفت ایران در شاخص توسعه انسانی/ سازمان ملل: ایران توسعه یافته تر از 115 کشور جهان شد

چیزی را گزارش کنید خبرگزاری افق میهنسازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش های توسعه انسانی، امتیاز ایران را در شاخص توسعه انسانی به ۰.۷۸ امتیاز رساند.

شاخص توسعه انسانی شامل اعداد صفر تا یک است. هر چه این عدد برای یک کشور بیشتر باشد، آن کشور در حوزه انسانی توسعه یافته تر است..

در گزارش قبلی سازمان ملل متحد، ایران در شاخص توسعه انسانی سال ۲۰۲۱ امتیاز ۰.۷۷۶ را کسب کرده بود، اما در گزارش امسال که مربوط به سال ۲۰۲۲ است، امتیاز بالاتر ۰.۷۸ را کسب کرده است که نشان دهنده رشد و بهبود انسان است. وضعیت توسعه ایران در سال جاری سال با سال قبل مقایسه می شود.

با این مقدار، ایران از نظر شاخص توسعه انسانی در بین ۱۹۳ کشور در رتبه ۷۸ کشورهای جهان قرار دارد. به عبارت دیگر توسعه انسانی ایران در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۱۵ کشور جهان و کمتر از ۷۷ کشور بوده است.

در عین حال، ایران در سال جاری در رتبه بندی جهانی توسعه انسانی یک پله سقوط کرده است. ایران در سال ۲۰۲۱ از نظر توسعه انسانی در رتبه ۷۷ جهان قرار گرفت.

سازمان ملل متحد ایران را به عنوان یکی از کشورهای دارای سطح بالای توسعه انسانی معرفی کرده است. در گزارش این سازمان، کشورهای جهان از نظر توسعه انسانی به چهار گروه کشورهای با توسعه انسانی بسیار بالا، کشورهای با توسعه انسانی بالا، کشورهای با توسعه انسانی متوسط ​​و کشورهای با توسعه انسانی پایین تقسیم شده اند.. ایران تنها ۹ قدم با گروه کشورهای با توسعه انسانی بسیار بالا فاصله دارد و با پشت سر گذاشتن ۹ کشور می تواند وارد گروه کشورهای با توسعه انسانی بسیار بالا شود.

در گزارش جدید سازمان ملل، ۶۹ کشور در گروه اول قرار گرفته اند، یعنی توسعه انسانی بسیار بالایی دارند و ۴۹ کشور در گروه دوم، ۴۱ کشور در گروه سوم و ۳۴ کشور در گروه چهارم قرار دارند..

* ایران توسعه یافته تر از برزیل، لبنان، آذربایجان، هند و مصر است

برخی از کشورهایی که توسعه انسانی کمتری نسبت به ایران در سال ۲۰۲۲ دارند عبارتند از: برزیل، آذربایجان، الجزایر، ترکمنستان، اردن، اوکراین، تونس، مصر، ازبکستان، لبنان، مراکش، عراق و هند.

برخی از کشورهایی که در رتبه های بالاتر از ایران قرار دارند عبارتند از: آلمان، آمریکا، سوئد، انگلیس، ژاپن، فرانسه، روسیه، قطر، ترکیه، عمان، کویت، روسیه و مجارستان.

* اولین جایگاه در توسعه انسانی در جهان به سوئیس رسید

گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد، سوئیس را به عنوان توسعه یافته ترین کشور جهان از نظر توسعه انسانی معرفی کرده است. امتیاز این کشور در شاخص توسعه انسانی ۰.۹۶۷ است. نروژ و ایسلند در رده های دوم و سوم قرار دارند. مکان های ۴ تا ۱۰ نیز به هنگ کنگ، دانمارک، سوئد، آلمان، ایرلند، سنگاپور و استرالیا رسید..

آمریکا با ارزش ۰.۹۲۷ در رده بندی جهانی بهتر از ۲۰ عمل نکرد.

سومالی با مقدار ۰.۳۸ در شاخص توسعه انسانی در رتبه آخر جهان از این نظر قرار دارد..

میانگین امتیاز جهانی در شاخص توسعه انسانی ۰.۷۳۹ است.

انتهای پیام//

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا