روایت سعید محمد از دلایل عدم موفقیت اقتصادی دولتها؛ از افزایش افسارگسیخته مالیات تا قطعی مکرر برق
سعید محمد با اشاره به نامگذاری سال با رویکرد اقتصادی نوشت: سوال اینجاست که با وجود ادعای دولت ها برای تحقق این شعار چرا شاهد افزایش تولید نبوده ایم؟
افق میهن، سعید محمد فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیاء و کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ در توییتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
رهبر معظم انقلاب چندین سال متوالی نامگذاری سال را با رویکرد اقتصادی و مشخصاً افزایش تولید برگزیدند. سوال اینجاست که با وجود ادعای دولت ها برای تحقق این شعار چرا شاهد افزایش تولید نبوده ایم؟
با بررسی میدانی مشخص می شود که عوامل زیر به ترتیب از تولید جلوگیری می کنند:
۱- عدم حمایت بانک ها در تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی.
۲- افزایش لجام گسیخته مالیات استانی از واحدهای تولیدی به اشکال مختلف برای رفع کسری بودجه دولت بویژه مزاحمت مالیات بر ارزش افزوده تولیدکنندگان.
۳- تداخل با ادارات نظارتی دولتی مانند استانداردها و مجریان قوانین کار، بهداشت و محیط زیست و غیره و تولیدکنندگان کیسه.
۴-مشکلات ایجاد شده توسط بانک مرکزی برای تولیدکنندگان در تامین ارز برای واردات مواد اولیه و مزاحمت صادرکنندگان در قراردادهای ارزی و تعهدات تسویه.
۵- قطع مکرر برق و گاز واحدهای تولیدی- صنعتی و کاهش راندمان تولید و افزایش هزینه تولید.
۶- وجود رانت برای برخی تولیدکنندگان مرتبط با نهادهای دولتی و ایجاد تبعیض و در نتیجه تضعیف تولیدکنندگان بخش خصوصی.
۷- عدم اتصال شرکت های دانش بنیان به بخش تولید برای ایجاد هم افزایی.
۸- بخش شبه دولتی به جای انحصارطلبی و کارآفرینی توسعهدهنده عمل کند و ورود بخش خصوصی و عمومی را به بنگاهها تسهیل کند و پس از استقرار بخش خصوصی و دولتی از کسبوکار خارج شود.
برای رفع مشکلات مذکور، شخص رئیس جمهور یا در نهایت معاون اول وی باید هماهنگی لازم را بین مؤلفه های اقتصادی دولت از جمله بانک مرکزی، وزارتخانه های حراست، اقتصاد، جهاد کشاورزی، نفت، کار و راه ایجاد کند. و شهرسازی و با تقسیم کار مناسب و کنترل و نظارت دقیق باعث افزایش تولید می شود که قطعا در یک سال نتایج خود را نشان می دهد. باور کنید خیلی پیچیده نیست.»