درآمد طبقه متوسط ماهانه کاهش مییابد
یک کارشناس اقتصادی گفت: همزمان با افزایش سقف پرداخت یارانه ها، جمعی از کارشناسان اعلام کردند که با توجه به نرخ تورم پیش رو، اگرچه ممکن است در سال اول کاهش نرخ فقر داشته باشیم، اما نرخ تورم بالا باعث خواهد شد. همه این شاخص ها را ببلعید. . مرتضی افکه درباره آخرین گزارش مرکز پژوهش های مجلس […]
یک کارشناس اقتصادی گفت: همزمان با افزایش سقف پرداخت یارانه ها، جمعی از کارشناسان اعلام کردند که با توجه به نرخ تورم پیش رو، اگرچه ممکن است در سال اول کاهش نرخ فقر داشته باشیم، اما نرخ تورم بالا باعث خواهد شد. همه این شاخص ها را ببلعید. .
مرتضی افگه درباره آخرین گزارش مرکز پژوهش های مجلس گفت: نرخ فقر در دو سال اخیر یک درصد کاهش یافته و پس از رشد ۱۱ درصدی از سال ۹۹ تا ۱۴۰۰ به ۳۰ درصد رسیده است. با توجه به اینکه یارانه پس از حذف ارز ترجیحی چند برابر شده است، می توان تصور کرد که افراد کم درآمد که معمولا افراد بیشتری در این خانوار دارند، یارانه بیشتری دریافت کنند در حالی که سقف پرداخت یارانه بالاست. گروهی از کارشناسان اعلام کردند با توجه به نرخ تورم پیش رو، اگرچه ممکن است در سال اول کاهش نرخ فقر داشته باشیم، اما نرخ تورم بالا همه این شاخص ها را در خود فرو خواهد برد.
وی تاکید کرد: باید منتظر معکوس شدن نرخ فقر در سال ۱۴۰۲ و سال آینده باشیم.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد نیز شاهد این روند کاهش نرخ فقر بودیم، البته در سال اول که هنوز تورم ناشی از هدفمندی یارانه ها دیده نشده بود و درآمد خانوارها به ویژه خانوارهای پرجمعیت به عنوان در نتیجه دریافت یارانه ها افزایش یافت و نرخ فقر کاهش یافت، اما در سال های بعد که نرخ تورم به شدت رشد کرد، همه این مزایا را بلعید.
افکه ادامه داد: اکنون این نرخ معکوس نرخ فقر با توجه به تورم در این دوره شدیدتر می شود و اثر افزایش درآمد اقشار کم درآمد به دلیل دریافت یارانه را خنثی می کند.
وی گفت: لازم به ذکر است در سال اول که یارانه پس از حذف ارز ترجیحی افزایش یافت، قدرت خرید ۴۶ درصد کاهش یافت و با تداوم نرخ تورم، این اثر افزایش درآمد ناشی از یارانه کاهش خواهد یافت
این کارشناس اقتصادی با اشاره به حذف اقشار و دهک های متوسط درآمدی و هشدارها درباره تبعات ایجاد دو قطب غنی و فقیر در کشور، گفت: چند سالی است که از روند حذف طبقه متوسط جامعه می گذرد. کشور آغاز شد و دقیقا پس از آغاز تشدید تحریم ها در سال ۲۰۱۷، شاهد این امر بودیم. ما یک جریان هستیم و با سیاست های غلط به خصوص در سال گذشته که به گفته دولت می خواهند تحریم را از سفرهای مردم جدا کنند، می بینیم که فشار بیشتری به مردم وارد شده و سفره مردم کوچکتر شده است. به طوری که هر ماه درآمد بیشتر خانوارهای متوسط کاهش می یابد.
وی ادامه داد: همزمان با کاهش درآمد خانوارها، مالیات بر آنها نیز افزایش یافته است. وقتی بر درآمد ۳۰ میلیون تومانی ۳۰ درصد یا بیشتر مالیات اعمال می شود در واقع نیروهای متخصص کشور را تحت فشار قرار می دهد و سریعتر به طبقه پایین سقوط می کنند.
به گزارش ایلانا؛ افکه درباره جمعیت زیر خط فقر در کشور گفت: خط فقر بر اساس شاخص های وزارت بهداشت محاسبه می شود که نشان می دهد یک فرد برای زنده ماندن به چه میزان مواد غذایی اعم از پروتئین و غیره نیاز دارد خانوار با دو نفر مواجه هستیم. فقر شدید و مطلق و در فقر شدید فقط نیازهای غذایی محاسبه می شود و در فقر مطلق نیازهای اساسی دیگر مانند پوشاک، مسکن و … در نظر گرفته می شود. در مورد جمعیت زیر خط فقر، آمار اجماع ۳۰ میلیون نفر است، اما اگر معیارهای استاندارد را در نظر بگیریم، این رقم به حدود ۶۰ میلیون نفر می رسد که همان رقمی است که وزارت کار در دوره ریاست جمهوری آقای روحانی اعلام کرد. مردم اعلام کرد که شامل سبد حمایتی می شوند اما اگر همین تعداد ۳۰ میلیون نفر را مبنا قرار دهیم، این رقم برای جمعیت ایران قابل توجه و بسیار زیاد است.