اخبار اقتصاد ایران

کلنگ احداث کارگاه صنعتی گلاب‌گیری در شفت به زمین زده شد

سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به اهمیت حل ارزش در صنعت پرورش گل محمدی و گلابگیری گفت: تولید اسانس و گلاب در استان وجود دارد و سیاست سازمان جهاد کشاورزی دستیابی به حلقه نهایی است تا از خام فروشی پرهیز شود و ارزش داشته باشد. محصول افزوده گل محمدی حفظ شود.

افق میهن، صبح امروز همزمان با مراسم روز مزرعه گل محمدی و با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان کلنگ احداث کارگاه صنعتی گلاب گیری در منطقه گیلده شفت به زمین زده شد.

اداره سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در حاشیه این مراسم گفت: ۱۵ روستا در شهرستان شفت به کشت و کار پرورش گل محمدی می پردازند.

صالح محمدی گفت: ۱۳ کارگاه گلابگیری به صورت سنتی و ۲ کارگاه به صورت نیمه سنتی فعالیت دارند و ۷ هزار لیتر گلاب و عرقیات در این شهرستان می‌پردازند.

وی افزود: ۸۰ بهره بردار در این شهرستان به پرورش گل محمدی هستند.

سیاست سازمان جهاد کشاورزی گیلان دستیابی به حلقه نهایی ارزش گل محمدی است

صالح محمدی صبح امروز(یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه) در مراسم روز مزرعه گل محمدی در روستای گیلده شفت گفت: متکی بودن اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی و تأثیرپذیری آن از مسائل سیاسی و اقتصادی، باعث آسیب پذیری اقتصاد کشور می شود و یکی از راه های مقابله با این چالش ها، توسعه تولید می شود. که ضمن بهبود وضعیت اقتصاد باعث افزایش غیرنفتی شود.

وی مشخص شد: در مقایسه با گیاهان دیم مانند گندم، جو و حبوبات، گیاهان دارویی سازگار با محیط می توانند عملکرد قابل توجهی داشته باشند که از نظر درآمد و مقرون به صرفه باشد.

محمدی تاکید کرد: گل محمدی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین گونه‌های گل رز است که سه سال طول می‌کشد تا به مرحله گلدهی برسد و با توجه به زمین‌های مستعد و امکانات موجود در گیلان، امکان افزایش سالانه ۵۰ گلستان گلستان گل محمدی در این استان وجود دارد. .

قنه مگولتول تتره گرد: آدم

سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان تعداد بهره برداران این فعالیت را در استان بیش از ۵۰۰ بهره بردار دانست و گفت: علاوه بر شفت، ارتفاعات رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مناطق مستعدی برای کشت گل محمدی در گیلان هستند.

وی افزود:زمان از چندی پیش گل محمدی را برداشت اردیبهشت آغاز و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

محمدی با اشاره به فعالیت‌های شهرستان شفت در زمینه پرورش گل محمدی و گلابگیری تولیدان کرد: این شهرستان در گل محمدی و گلاب گیری با دارا بالاترین سطح زیر کشت رتبه اول را در استان گیلان به خود اختصاص داده است و در حال حاضر در سطح زیر کشت قرار دارد. کشت گل محمدی در شهرستان شفت ۳۰ زمین بوده که پیش بینی می شود بالغ بر ۶۰ تن محصول تر با ارزش اقتصادی ۳۰ میلیارد ریال از باغات شهرستان برداشت می شود.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان تعداد روستاهای زیر گل محمدی را در شفت ۱۵ روستا دانست و گفت:۱۳ کارگاه گلابگیری به صورت سنتی و ۲ کارگاه نیمه سنتی به تولید ۷ هزار گلاب و عرقیات در این شهرستان می‌پردازد و ۸۰ بهره بردار در این شهرستان است. شهرستان شهرستان به کشت و کار گل محمدی هستند.

وی در خاتمه به برنامه های سازمان جهاد کشاورزی گیلان برای توسعه به منظور ترغیب سطح زیرکشت گل محمدی در استان پرداخت و گفت: باغداران و فعالین در تولید و توسعه سطح زیر کشت این محصول در طی دو سال متوالی، توزیع نهال رایگان گل محمدی، اعطای تسهیلات کم بهره در توسعه باغات و صنایع فرآوری گلابگیری و همچنین حضور محققین معین مرکز تحقیقات در کلاس ها و کارگاه های آموزشی از جمله سازمان جهاد کشاورزی گیلان بوده است.

گفتنی است روز مزرعه گل محمدی قرار بود پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه همزمان با روز ملی گل محمدی و گلابگیری در روستای گیلده شفت برگزار می شود که دلیل بارندگی شدید و شرایط جوی این برنامه امروز منتقل شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا