درآمد ۲۲ هزار میلیاردی بیمه از بیماری | مردم چقدر پول دادند، چقدر خسارت گرفتند؟
عمل به وعده های درمانی، دارویی و … در سال گذشته ۶۲ هزار میلیارد تومان برای شرکت های بیمه هزینه داشت؛ عددی که قسمت مهمی از حق بیمه دریافتی را می بلعد و قادر است درآمد حاصل از فروش بیمه درمانی را کاهش دهد.
افق میهن، مردم ایران در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۸۴ هزار میلیارد تومان بابت حق بیمه درمان پرداختند و شرکت های بیمه نیز حدود ۶۲ هزار میلیارد تومان به مردم، پزشکان و داروخانه ها بازگرداندند.
به گزارش فردا؛ بیمه مرکزی ایران گزارش عملکرد سال ۱۴۰۲ این صنعت را منتشر کرده است. جمع و تفریق ساده نشان می دهد که در حوزه بیمه و درمان، شرکت های بیمه توانسته اند ۲۲ هزار میلیارد تومان از بیمه درمان درآمد کسب کنند. مردم ایران سال گذشته ۲۷۹ هزار میلیارد تومان حق بیمه برای خرید انواع بیمه نامه به شرکت های دولتی و خصوصی پرداخت کردند که سهم حق بیمه درمان ۸۴ هزار میلیارد تومان است. به عبارتی نزدیک به یک چهارم هزینه مردم برای خرید بیمه به بیمه درمان اختصاص دارد.
مردم چقدر پول پرداختند، چقدر خسارت دریافت کردند؟
ایرانی ها در سال ۱۴۰۲ بیش از ۸۴ هزار میلیارد تومان بابت خدمات بیمه درمانی به بیمه ها پرداخت کردند. بیمه مرکزی ایران در گزارشی که در سایت رسمی این شرکت و به بررسی عملکرد سال گذشته صنعت بیمه در ایران منتشر شد، تایید کرد که شرکت های بیمه در سال گذشته بیش از ۶۲ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده اند.
ضریب ضرر در بیمه های درمان مربوط به پرداخت هایی مانند تسویه حساب با داروخانه ها، استرداد وجه به خریداران بیمه های تکمیلی و … است که اعداد و ارقام به زبان ساده و با روایتی شیرین می گوید شرکت های بیمه ۷۲ درصد از حق بیمه دریافتی از مردم را پرداخت کرده اند. برای تعهدات آنها و ۲۸ درصد مابقی به عنوان درآمد محاسبه شده است. معامله بدی نیست؛ نه؟
غرامت بیمه ای در قالب خدمات درمانی ۶۲ هزار میلیارد تومان است. این مبلغ در قالب تشکیل ۶۸۹۸۸۰۰۰ پرونده پرداخت شده است. یعنی پارسال ایرانی ها حدود ۶۹ میلیون بار از بیمه درمانی خود استفاده کردند و توانستند بخشی از هزینه های خود را جبران کنند.
حق امتیاز توسط شرکت های بیمه پرداخت شده است
بیمه نیز مانند هر صنعت دیگری با سودآوری و کسب درآمد به حیات خود ادامه می دهد. با وجود میزان خسارت و سرانه خسارت در بیمه های درمانی، شرکت های بیمه برای ادامه فعالیت به سمت فرانشیز می روند.
فرانشیز به عبارت ساده به این معناست که طبق قانون، دارندگان بیمه باید خود درصدی از وجه خسارت را بپردازند، حتی اگر سقف هزینه های آنها مساوی یا کمتر از سقف خسارت بیمه باشد. فرض کنید فردی یک میلیون تومان برای دارو یا درمان هزینه می کند و طبق قرارداد بیمه موظف است سالانه پنج میلیون تومان به او بپردازد، اما صاحب امتیاز اینجا وارد می شود و به بیمار می گوید بین ۱۵ تا ۳۰ درصد هزینه، بسته به نوع قرارداد بیمه تا خودش بپردازد
تعداد بالای پرونده های خسارت پزشکی نشان می دهد که جمعیت کسانی که بر اساس قراردادی که با بیمه ها بسته اند، درخواست جبران بخشی از هزینه های خود را داشته اند، زیاد است و ممکن است هر فرد نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد. بیمارستان و چندین بار در هفته، ماه یا سال. یک درمانگاه باشد
بیشتر بدانید در سال گذشته ۳۰ درصد از کل فروش بیمه نامه ها توسط شرکت ها، بیمه درمانی بوده است. از سوی دیگر ۳۸ درصد غرامت به خریداران بیمه سلامت پرداخت شده است.
هزینه درمان و دارو در ایران در سال گذشته ۶۲ هزار میلیارد تومان برای شرکت های بیمه برآورد شد. عددی که بخش مهمی از حق بیمه دریافتی را می بلعد و می تواند درآمد شرکت ها از بیمه درمانی را کاهش دهد، اما قانون بیمه در اینجا به موضوع فرانشیز می رود و به شرکت ها اجازه می دهد در انواع خسارت های مربوط به بیمه هزینه ها را تعدیل کنند. انواع برای استفاده
فرانشیز بیمه درمانی می گوید با وجود اینکه فردی تا سقف پنج میلیون پوشش حق بیمه خریداری کرده است، اما وقتی به پزشک مراجعه می کند و نسخه یک میلیون تومانی دریافت می کند، موظف است مبلغی معادل ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان را در فرم پرداخت کند. از یک کسر این وزن متعادل به نوعی برای ثبات صنعت بیمه طراحی شده است.
سرانه خسارت بیمه درمانی
بر اساس گزارش بیمه مرکزی، شرکت های بیمه درمان در سال گذشته به طور متوسط برای هر مورد ۹۰۰ هزار تومان پرداخت کرده اند. به این عدد پرداخت خسارت سرانه گفته می شود و منظور از آن به زبان ساده، نسبت خسارت پرداختی به تعداد قراردادهای بیمه ای منعقد شده در آن سال است. البته در مورد بیمه درمانی یک موضوع می تواند گمراه کننده باشد و آن اینکه تعداد زیادی از افراد در قالب بیمه مکمل درمانی گروهی در قالب قرارداد بیمه می شوند.
رقابت ساید بای ساید با خودروهای شخص ثالث
آیا شرکت های بیمه از فروش بیمه درمانی سود می برند؟ درآمد با سود متفاوت است. در نگاه اول نمی توان تمام درآمد ۲۲ هزار میلیاردی بیمه سلامت را به عنوان سود در نظر گرفت، زیرا آنها هزینه های دیگری دارند و مثلاً باید حقوق کارمندان خود را پرداخت کنند. تبلیغ و…، اما برای اینکه تا حدودی متوجه شوید وضعیت چگونه است، پیشنهاد می کنیم درآمد بیمه درمان را با بیمه شخص ثالث خودرو مقایسه کنید.
بیمه مرکزی تایید کرده است که در سال ۱۴۰۲ بیمه ها نزدیک به ۷۸ هزار میلیارد تومان بابت بیمه شخص ثالث خودرو از مردم دریافت کردند و تا پایان سال کمی بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کردند. شرکت های بیمه از این محل ۲۳ هزار میلیارد تومان درآمد داشته اند. بنابراین درآمد شرکت ها از فروش بیمه درمان تقریباً برابر با درآمد حاصل از فروش بیمه شخص ثالث است.
شرکت ها هنگام ارائه سود و زیان عوامل دیگری را در نظر می گیرند. مثلاً هزینه ها، حقوق، مزایا و… شرکت ها را از درآمد خود کسر می کنند و نمی توان با تکیه بر این آمار بیمه مرکزی، میزان «سود» شرکت های بیمه را محاسبه کرد.
حق بیمه پرداختی مردم به شرکت ها (مجموع بیمه نامه ها) در سال گذشته معادل ۲۷۹ هزار میلیارد تومان بوده است و از سوی دیگر شرکت های بیمه باید ۱۶۲ هزار میلیارد تومان برای جبران انواع خسارات پرداخت کنند. به این ترتیب درآمد شرکت های بیمه از حق بیمه در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۷ هزار میلیارد تومان می رسد.
صنعت بیمه از اعداد و ارقام چندان راضی نیست، زیرا علیرغم رشد ۵۹ درصدی ارزش ریالی حق بیمه، میزان خسارت پرداختی نیز ۶۱.۴ درصد رشد داشته و باعث از بین رفتن سود حاصل از فروش بیمه شده است. جلوی چشمانشان