درخواست ۳۶ شرکت رمز ارزی برای اخذ مجوز در آفریقای جنوبی
به گزارش افق میهن، رگولاتور آفریقای جنوبی، معروف به اداره رفتار مالی (FSCA)، بررسی درخواست های ۳۶ شرکت ارزهای دیجیتال را که به دنبال مجوز فعالیت در این کشور هستند، در ماه دسامبر آغاز خواهد کرد. این اقدام پس از دریافت ۱۳۸ پیشنهاد مجوز از سوی شرکتهایی صورت میگیرد که به دنبال تبدیل شدن به ارائهدهنده خدمات دارایی رمزنگاری (CASP) هستند.
بر اساس گزارشی که منابع محلی منتشر کرده اند، رگولاتوری در این کشور قصد دارد از ماه جاری میلادی بررسی این موارد را آغاز کند. FSCA قصد دارد چندین اصل راهنما از جمله مشارکت در بازار، حمایت از مصرف کننده و مدیریت ریسک را برای شناسایی شرکت های مناسب اعمال کند.
از مجموع ۱۳۸ درخواست ارسالی، ۹۳ درخواست در مهرماه و ۱۲۸ درخواست تا ۹ آبان آخرین روز ارسال درخواست ثبت شده است. FSCA اعلام کرد که ۱۹ درخواست به دلیل عدم تجربه، کمبود در خط مشی ها و رویه ها و مسائل عملیاتی مکرر پس گرفته شده است.
تمرکز بر ایمنی سرمایه گذار
دولت آفریقای جنوبی قصد دارد طیف خدمات ارائه شده توسط شرکت ها را بررسی کند، به ویژه تعداد و کیفیت خدمات و اینکه آیا این خدمات از بازارهای عمومی مانند سیستم های پرداخت و نگهداری پشتیبانی می کنند یا خیر.
به گفته کارشناسان، با افزایش تعداد کاربران دارایی های دیجیتال، این امر می تواند به افزایش سرمایه گذاری ایمن در کشور کمک کند.
معیارهای ارزیابی دقیق از مقامات نظارتی
علاوه بر این، FSCA توانایی شرکت ها در مدیریت ریسک های سایبری و ریسک های اعتباری و رسیدگی به شکایات را برای جلوگیری از نارضایتی مصرف کننده و کاهش اعتماد سرمایه گذاران به بازار بررسی می کند.
رشد بازار و توسعه قانونی
تلاش های تنظیم کننده با رشد قابل توجه بازار دارایی های دیجیتال در آفریقای جنوبی همزمان شد.
مطالعه اخیر منتشر شده توسط FSCA نشان دهنده افزایش حجم تراکنش ماهانه است که با ارزش کل ۸ میلیارد R (ZAR) به بالاترین سطح خود در کشور رسیده است.
مدل سازی کشورهای دیگر از MiCA
بازار دارایی های دیجیتال در سال های اخیر با چندین رویداد کلاهبرداری مواجه شده است که باعث افزایش فشار نظارتی بر بازارها شده است. این فشار به دنبال فروپاشی شبکه Terra و فروپاشی صرافی بزرگ FTX تشدید شده است که میلیاردها دلار خسارت به بار آورد.
با آغاز روند شکلگیری چارچوب قانونی در کشورهای آفریقایی، کارشناسان، از جمله چندین انجمن بلاک چین، به مدل اروپایی به عنوان یک راهحل خوب اشاره کردهاند. یعنی شکلگیری بازار دارایی ارزهای دیجیتال (MiCA) به عنوان بستری برای همکاری سهامداران، مشارکتهای فراملی و ایجاد قوانین پایه.