۷ همت اعتبار برای صندوق بیماریهای صعبالعلاج دیده شد
به گزارش افق میهن، محمدمهدی نشی در گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به راهاندازی صندوق بیماریهای سختگیر گفت: برخی بیماریها گران هستند و با توجه به طولانی بودن روند درمان، تحمل این هزینهها برای خانوادهها کار کمرشکن است. خود رئیس جمهور برای حمایت از این صندوق اهمیت داده و وام های خوبی برای آن در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه دولت در سال اول ۵۰۰۰ میلیارد تومان برای این کار اختصاص داد و امسال این رقم به ۷۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است، گفت: درخواست ما برای سال آینده با توجه به اینکه حداقل ۲۰۰۰ بیمار ثبت نام شده است، داریم. این است که حداقل این وام را دو برابر کنیم.
وی با یادآوری اینکه مبلغ پیشنهادی بیمه سلامت برای این صندوق در سال آینده ۱۸ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: رقم در نظر گرفته شده ۷ میلیارد تومان است اما از آنجایی که بودجه سال آینده هنوز نهایی نشده است، امیدواریم مجلس شورای اسلامی ، دولت و سازمان در نظر دارند این تعداد را افزایش دهند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران خاطرنشان کرد: این صندوق در گذشته پنج بیماری خاص را پوشش می داد، اکنون ۱۰۷ مورد را تحت پوشش قرار داده است.
وی افزود: کمیته های استانی داریم که به عنوان کمیته ویژه بیماران ترمینال، نمایندگان بیمه ها، نمایندگان دانشگاه ها، حتی نمایندگان مجلس فعالیت می کنند و ممکن است برخی از بیمارانی که هنوز به عضویت این صندوق درآمده اند نیز از خدمات بیمه سلامت خارج شوند. با ارسال فاکتور دریافت کنید.
نشی تصریح کرد: بسته های مختلفی برای بیماری های خاص وجود دارد. تا به امروز، ۴۰۰۰ بسته خدمات به روز شده است. انواع مختلف سرطان و درصد پوشش آنها شناسایی شد.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران با بیان اینکه هزینه درمان بیماران سرطانی در بخش دولتی رایگان است، افزود: پوشش درمانی سرطان نیز نسبت به بیمه پایه افزایش یافته است.
وی همچنین گفت: تعداد زیادی از داروهای مربوط به سرطان، دیابت و فشار خون به ترتیب حدود ۱۶ و ۲۰ داروی قلبی و دیابت تحت پوشش این صندوق بوده که حتی بیمه پایه هم ندارد.
نشی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از مبتلایان به سرطان، بیماری های قلبی عروقی، ام اس و اس ام ای تحت پوشش این صندوق هستند، یادآور شد: ۱۰۰ درصد هزینه های دولت توسط بیمه سلامت ایران و ۹۰ درصد دارو نیز تحت پوشش این صندوق است.
وی تصریح کرد: برخی از داروهای هپاتیت بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد و داروهای SMA تا ۱۰۰ درصد تحت پوشش هستند. قیمت ایجاد شده را بپذیرید.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران بر توسعه همکاری با ۴۷ انجمن حمایتی یا سازمان مردم نهاد در زمینه حمایت از بیماران خاص تاکید کرد و گفت: اکثر بیماری های صعب العلاج تحت پوشش این صندوق قرار می گیرد.
وی در عین حال گفت: برخی از داروها در فارماکوپه کشور وجود ندارد و فرض بر این است که داروهای جدید برای درمان این بیماری های صعب العلاج از کشور دیگری تهیه شود. اینها مردم را با مشکل مواجه می کند و در عین حال بیمه سلامت صلاحیت قانونی برای پوشش این داروها را ندارد.
نشی یادآور شد: این نوع دارو نیز داروی ارزان قیمتی نیست به طوری که هزینه یک درمان آن حدود ۵۰۰ میلیون تومان است. این موارد نه در حیطه اختیارات دولت است و نه واقعاً نیازی به تجویز برخی از این داروها که هنوز در دسترس نیستند نیست، در حالی که مردم می توانند از داروهای مشابهی که در دسترس هستند استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید بر پیشگیری از بیماری ها تمرکز کنیم، گفت: هرکسی که بیمه پایه داشته باشد می تواند به عضویت این صندوق درآمده و از خدمات بیمه ای آن استفاده کند. خوشبختانه سازمان تامین اجتماعی اطلاعات بیماران خود را وارد سامانه بیمه سلامت کرده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سازمان بیمه اجتماعی در کشور گستردگی بیشتری دارد به طوری که ۹۰ درصد در روستاها و مناطق خاص و ۶۰ درصد در شهرها پوشش بیمه ای دارد و بنابراین بهتر است همه با هم هماهنگی داشته باشیم.
نشی افزود: بیمه بوندسوهر نیز بیمه پایه خود را با بیمه تکمیلی تلفیق کرده است به طوری که پرداختی بیماران اکنون کمتر از بیمه درمانی و اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد: می توان با مراجعه به سامانه شهروندی بیمه سلامت، وارد لینک بیماران خاص شد و ثبت نام کرد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران همچنین درباره خدمات این بیمه گر به زوج های نابارور توضیح داد: ۲۰۵ مرکز ناباروری با ما طرف قرارداد هستند و بیمه سلامت ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی در بخش غیردولتی و ۹۰ درصد را پوشش می دهد. هزینه های بخش دولتی پوشش می دهد.
وی با بیان اینکه تعرفه عمومی غیردولتی حدود سه برابر تعرفه خصوصی متفاوت است، گفت: هم اکنون ۵۷ هزار زوج نابارور شناسایی و از مزایای آن برخوردار شده اند.
نشی با بیان اینکه نزدیک به ۱۵۶ خدمات تشخیصی، درمانی و دارویی به لیست درمان های ناباروری اضافه می شود، گفت: میانگین پاسخگویی به درمان در مراکز ناباروری در بهترین مراکز دنیا بین ۲۵ تا ۳۵ درصد است. بازدید از مراکز ناباروری استان های مختلف نشان داد که این آمار در ایران با آمارهای جهانی همخوانی دارد.
بیش از ۵۳ هزار مؤسسه طرف قرارداد بیمه سلامت هستند و همین تعداد مؤسسه با سایر شرکت های بیمه پایه مانند بیمه اجتماعی و بیمه بوندسوهر قرارداد دارند و تنها چند مؤسسه هستند که با آنها قرارداد ندارند. بيمه پايه مثلا بيش از ۹۰۰ بيمارستان دولتي و خصوصي با بيمه پايه قرارداد دارند و فقط حدود ۹۰ مركز قرارداد ندارند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران خاطرنشان کرد: خودمان به دلیل شرایطی که در این مجموعه و خود بیمارستان وجود دارد با برخی از بیمارستانها قرارداد نمیبندیم و برخی از آنها حتی مجوزهای تایید شده ندارند، اما در بخش دولتی میتوانیم انجام دهیم. این با همه آنها مؤسسات می گویند «ما قرارداد دولتی داریم.