پژوهش جدید روی موشها: مغز ظاهراً در هنگام خواب سعی دارد آینده را پیشبینی کند
بر اساس تحقیقات جدید روی موش ها که می تواند منجر به بهبود درمان اختلالات عصبی مانند آلزایمر شود، مغز نه تنها رویدادهای گذشته را در طول خواب به خاطر می آورد، بلکه سعی می کند شرایط آینده را نیز پیش بینی کند. در واقع، در این تحقیق، محققان روی موشها آزمایش کردند که آیا خواب به درک جدیدی از مشکلی که در بیداری تجربه میشود کمک میکند یا خیر.
بر اساس گزارش ScienceAlert و مقاله منتشر شده در Nature، محققان دانشگاه میشیگان امواج مغزی موش ها را قبل، حین و بعد از خواب تجزیه و تحلیل کردند. آنها به این موش ها آموزش دادند که از پیچ و خم عبور کنند و در انتهای مسیر جایزه بگیرند. سپس ارتباط نورون ها و تأثیر خواب بر مغز این موش ها را بررسی کردند.
مغز هنگام خواب می خواهد آینده را پیش بینی کند
محققان از یادگیری ماشینی برای بررسی نورون های خاص در مغز موش ها و ارتباط آنها با یکدیگر استفاده کردند. به عبارت دیگر، به لطف این فناوری، محققان توانستند به جای بررسی تک تک سلول ها، روابط نورون ها را با یکدیگر تجزیه و تحلیل کنند. این رویکرد به محققان اجازه داد تا فعالیت نورونها را نه تنها در زمانی که موشها در پیچ و خم بودند، بلکه زمانی که موشها به خواب میرفتند، اندازهگیری کنند.
بر اساس فعالیت نورونهایی که در طول خواب شلیک میکنند و سپس در پیچ و خم بیدار میشوند، موشها نه تنها در مورد مکانهایی که قبلاً در پیچ و خم دیدهاند خواب میبینند، بلکه مغزشان نیز در مسیرهای احتمالی که نرفتهاند کار میکند. گرفتن
هنگامی که موش ها پس از خواب دوباره وارد پیچ و خم شدند، مغز آنها سعی کرد با توجه به فعالیت عصبی خود در طول خواب، محیط جدید را پیش بینی و کشف کند. اگرچه اندازه گیری فعالیت نورون ها چندان دقیق نبوده است، اما محققان معتقدند که بین رویاها و اهداف آینده ارتباطی وجود دارد.
محققان می گویند که تغییرات مشاهده شده در مغز موش ها، سپس رویکرد جدید حیوانات به ماز پس از بیدار شدن، نشان دهنده چگونگی تلاش مغز آنها برای پیش بینی آینده و مکان های جدید هنگام خواب است.
منبع: دیجیاتو