ترندهای روز

هوش مصنوعی ذهن‌خوان ساخته شد

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

با یادگیری تمرکز بر بخش‌های خاصی از مغز، یک هوش مصنوعی ذهن‌خوان می‌تواند افکار انسان را با دقت بی‌سابقه‌ای بخواند و از آنها تصاویر بسازد.

با بازسازی موفقیت آمیز تصاویر فعالیت مغز، محققان به پیشرفت های قابل توجهی در زمینه علوم اعصاب و هوش مصنوعی دست یافته اند.

با استفاده از یک سیستم هوش مصنوعی بهبود یافته ذهن خوانی، آنها می توانند نزدیک ترین بازسازی ممکن تصاویر را از افکار، به ویژه در هنگام استفاده از ضبط مستقیم فعالیت مغز، ایجاد کنند.

این شاهکار قابل توجه توسط دانشمندان دانشگاه رادبود در هلند انجام شد. آنها مطالعه قبلی خود را با آخرین تحقیقات ترکیب کردند تا بازسازی های دقیقی ایجاد کنند.

اوموت گوچلو، عضو تیم تحقیقاتی، می گوید: «تا جایی که من می دانم، اینها نزدیک ترین و دقیق ترین بازسازی ها هستند.

این فناوری ذهن خوانی این پتانسیل را دارد که راه را برای درمان های جدید از دست دادن بینایی هموار کند.

دو مطالعه برای درک عمیق تر

این تیم دو مطالعه متفاوت انجام دادند. در اولین مطالعه، آنها چندین داوطلب را در داخل دستگاه تصویربرداری تشدید مغناطیسی کاربردی (fMRI) قرار دادند. این دستگاه تغییرات جریان خون در مغز را اندازه گیری می کند که می توان از آن برای درک فعالیت مغز استفاده کرد.

به داوطلبان تصاویری از چهره‌ها و فعالیت عصبی ثبت شده توسط fMRI در قشر بینایی آنها نشان داده شد که سپس به الگوریتم هوش مصنوعی وارد شد. در نهایت هوش مصنوعی توانست تصاویری را بازسازی کند که بسیار شبیه به تصاویر اصلی بودند.

مطالعه دوم شامل تجزیه و تحلیل مجدد داده‌های آزمایش‌های قبلی بود که در آن آرایه‌های الکترودی در مغز میمون‌های ماکاک برای ثبت فعالیت در حین مشاهده تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی کاشته شد.

این بار هوش مصنوعی بهبودیافته توانست تصاویر اصلی را با دقتی تقریباً عالی بازسازی کند و تصاویر تولید شده از فعالیت مغزی میمون ها تقریباً مشابه تصاویر اصلی بود.

این به این دلیل است که دستگاه های کاشته شده اطلاعات دقیقی در مورد فعالیت مغز میمون ارائه می دهند.

سپس محققان از یک سیستم هوش مصنوعی پیشرفته برای تجزیه و تحلیل داده های فعالیت مغز هر دو آزمایش استفاده کردند. این سیستم هوش مصنوعی منحصربه‌فرد بود زیرا می‌توانست یاد بگیرد که روی کدام قسمت‌های مغز تمرکز کند.

او با این کار توانست تصاویری بسازد که بسیار شبیه به تصاویر اصلی بود که داوطلبان و میمون ها دیده بودند.

گوچلو می گوید: اساساً هوش مصنوعی یاد می گیرد که هنگام تفسیر سیگنال های مغزی توجه خود را به کجا معطوف کند.

طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی

کاربردهای این فناوری شامل زمینه های مختلفی می شود. در زمینه پزشکی، به طور بالقوه می‌تواند بینایی را با تحریک مغز برای ایجاد تجربیات بصری غنی‌تر برای افراد دارای اختلالات بینایی بازیابی کند.

علاوه بر این، این پتانسیل را دارد که با ارائه روش‌های جدید تعامل و بیان، ارتباطات را برای افراد دارای معلولیت متحول کند.

محققان در این مطالعه نتیجه گرفتند: با توجه به سرعت پیشرفت در زمینه مدل‌سازی مولد، ما معتقدیم که این چارچوب احتمالاً منجر به بازسازی‌های چشمگیر تری از ادراک و احتمالاً حتی تصویربرداری در آینده نزدیک می‌شود.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا