اخبار بورس

شرکتی که سهامدار عمده اش بازداشت شد!

چیزی را گزارش کنید نبض بازار سهام۱۱ آذر ۱۳۹۷ آخرین روز معاملاتی نماد و آداک بود. نمادی که متعلق به شرکت است صنعت و تجارت آداک بود. زمانی که قیمت نهایی این سهم در فرابورس ۱۱ هزار و ۴۱۹ بود، شاید سهامداران آن فکر نمی کردند که این نماد به مدت چهار سال و یک ماه متوقف شود.

اما این ممنوعیت چهار ساله چیست؟

۱۱ آبان ماه ۲۰۱۸ می تواند آغاز ماجراجویی باشد و آداک بود. آن روز خبری از این نماد در خبرگزاری ها منتشر شد که سهامداران را شوکه کرد. در این پیام آمده بود: سهامدار عمده و عضو هیئت مدیره شرکت بورس دستگیر شد!

در متن این پیام آمده است:

بهزاد ظهیری، مدیرعامل ایران ترانسفو (مدیرعامل وقت) خواستار بررسی روند واگذاری سهام مدیریتی این شرکت بورسی شد و گفت: چگونه یک نفر می تواند ۱۰۸ میلیارد تومان سود سهام دریافت کند؟ این فرد ۸۵۰ میلیارد تومان سهام داشت و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان سهام فروخت. چگونه می تواند با پرداخت ۵۰، ۶۰ میلیارد تومان و سال ها ۳۲۱ میلیارد تومان بدهی به دولت صاحب ۱۳۰۰ میلیارد تومان سود سهام شود؟ چرا سازمان خصوصی سازی قرارداد را فسخ نمی کند؟

به گفته وی، این فرد یک سال و نیم است که ۳۴ میلیارد تومان از پول شرکت را ضبط کرده و آن را پس نمی دهد.

بر اساس این گزارش، آیت الله رئیسی رئیس قوه قضائیه نیز در جلسه امروز (۲۱ خرداد) حضور داشت. آبان ۲۰۱۸) شورای اداری استان زنجان با اشاره به گزارشات دریافتی از ترانسفو و مشکلات آن، گفت: بخشی از سهام ایران ترانسفو بدون سپرده به فردی که صاحب یک میلیارد تومان شد واگذار شد.. موضوع مهمی که نه تنها مورد قبول سهامداران، کارگران و جمعیت استان نیست، بلکه باید هرچه سریعتر به آن رسیدگی شود.

بر اساس این گزارش، شرکت صنعت و تجارت آداک ۸۷ میلیارد تومان سرمایه دارد آبان ۹۳ در بازار پایه فرابورس تاسیس و پذیرفته شده است مالک بیش از ۲۹ درصد سهام ایران ترانسفو است.

این شرکت مرداد وی در سال ۹۴ بلوک ۲۸.۳۸ درصدی «بی ترانس» را به ارزش ۳۵.۵ میلیارد تومان خریداری کرد. مهدی مومنی طاهری که پیش از این نایب رئیس کارگزاری آراد ایرانیان بود او یکی از صاحبان آداک و رئیس هیئت مدیره است.

در ضمن دیر فروردین در سال گذشته (۱۳۹۶) ۴۹.۴ درصد از سهام شرکت صنعت و تجارت آداک متعلق به سهامدار عمده مذکور بود. پروین کریمی طاهری برای عرضه در بازار سوم معاملات فرابورس آماده شد.

شایان ذکر است که حکم بازداشت در همان سال صادر شده است مهدی مومنی طاهری از سوی رئیس قوه قضاییه صادر شد.

ممنوعیتی که چهار سال به طول انجامیده است

علیرغم اینکه وداک اخیرا جلسه خود را برگزار کرده است (فیلم این دیدار را اینجا ببینید) و او تمام گزارشات مالی خود را در حال حاضر در کدال آپلود کرده است، اما امروز ۲ دی ماه ۱۴۰۲ تعلیق این نماد تا زمانی که با اطلاعیه ای روی کد متوقف شد ادامه داشت و آداک بیش از چهار سال و یک ماه

حسابرسی صورتهای مالی و سالانه و عدم صدور نظر حسابرس

آخرین گزارش های مالی حسابرسی شده در کدال منتشر می شود ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ است. در این صورت‌های مالی، حسابرس بنا به دلایل خاصی تصمیم گرفته است که چنین است بدون شرح داده است. یکی از این دلایل به شرح زیر است:

طبق یادداشت های ۱-۱۳ صورت های مالی سازمان خصوصی سازی بدون موافقت شرکت مورد بررسی، ۸۸۸,۹۴۴,۵۵۶ سهم از سهام شرکت ایران ترانسفو را به ارزش دفتری ۳,۷۰۶,۵۱۲ میلیون ریال که در تعهد این سازمان بود، به شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و ساز، آبرسانی واگذار کرد. و محصولات برق . (ساتکاب) با نرخی کمتر از نرخ رسمی بورس اوراق بهادار واگذار می شود (یادداشت های ۶-۱۳ صورت های مالی). با توجه به اینکه مطالبات سازمان خصوصی سازی بابت اقساط معوق کمتر از ارزش بازار در تاریخ واگذاری سهام مذکور بود، هیئت مدیره و چند تن از سهامداران شرکت با طرح دعوی مبنی بر ابطال واگذاری سهام مذکور، شکایت کردند. ، که با توجه به اطلاعات دریافتی در حال حاضر در حال بررسی می شود. . اما هنوز نتایج آن در دسترس نیست و هیچ سندی در این زمینه به حسابرسان ارائه نشده است. در این زمینه، تعیین تأثیر تعدیلات احتمالی که به دلیل رفع ابهامات اساسی ذکر شده در بالا مورد نیاز است، بر صورت‌های مالی گزارش‌شده برای این مؤسسه امکان‌پذیر نیست.

روی افق میهن: دلیل ادامه توقف چیست؟

فردی که از علت ادامه تعلیق آداک در گفتگو با افق میهن خبر داد، گفت: تمام دارایی های آداک همان سرمایه گذاری در ایران ترانسفو (بترانس) است و آداک فرض می کند که واگذاری سهام ایران ترانسفو به ساتکاب توسط سازمان خصوصی سازی. درست نبود او دفترش را ترک نمی کند.

او اضافه کرد: مشکل در واقع عدم شفافیت اطلاعات و گزارش های مالی آداک در نتیجه واگذاری مهمترین دارایی این شرکت است.

سهامدار اصلی این سهام کیست؟

الان سهامدار اصلی آداک خانم است پروین کریمی طاهری این است مالک ۸۸ درصد اینها سهام و اوراق قرضه هستند. ۸.۸۹ درصد سهام نیز متعلق به سایر اشخاص حقیقی است. یعنی در مجموع ۳.۱۱ درصد از سهام شرکت متعلق به سایر سهامدارانی است که سهامداران خرد محسوب می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا