ترندهای روز

کیک کُمُش دِن؛ کیک خوشمزه و اصیل ترکمنی

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

فرارو: کیک کمش دان یک کیک اصیل ترکمنی است که از ترکیب آرد سفید، برنج نیم کوب، تخم مرغ، روغن و شیر تهیه می شود و بسیار خوشمزه است.

کیک کوموش دین;  کیک خوشمزه و اصیل ترکمنی

کیک ها از جمله دسرها و عصرانه های لذیذ و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که به صورت میوه، خامه، شکلات، پنیر و … تهیه می شوند که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک های میوه ای، شکلاتی، کیک تولد، چیزکیک، پای و … مواجه می شوید که افق میهن از بین آنها بسیار سخت است. کیک کمش دان یکی از کیک های اصیل و بسیار معروف ترکمنی است که دستور پخت آن با سایر کیک ها بسیار متفاوت است. این کیک خوشمزه از ترکیب آرد گندم و برنج کوبیده تهیه شده و طعم فوق العاده ای دارد که حتما یکبار آن را امتحان کنید. اگر عاشق پخت کیک هستید و دوست دارید این کیک خوشمزه را امتحان کنید، در ادامه این مقاله با آموزش کیک دن ترکمانی همراه ما باشید.

عناصر

تخم مرغ: ۶ عدد

شکر: ۳ فنجان (فنجان فرانسوی)

روغن جامد ذوب شده: ۱ و نیم لیوان

شیر: ۲ و نیم لیوان

برنج نیم کوب شسته و خشک شده: ۳ لیوان

آرد سفید قنادی: ۲ و نیم پیمانه

وانیل: ۱۰ گرم

بکینگ پودر: یک و نیم قاشق غذاخوری

طرز تهیه

کیک کوموش دین;  کیک خوشمزه و اصیل ترکمنی

برای تهیه این کیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ ها را به همراه شکر و وانیل در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی به مدت ۱۰ دقیقه بزنید تا تخم مرغ ها کاملا کرمی و کشدار شوند. در مرحله بعد روغن را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید سپس شیر را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید. حالا ۲ لیوان از مخلوط آرد و بیکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط کرده و سه بار الک کرده اید به مایه کیک اضافه کنید و با همزن برقی سی ثانیه مواد را هم بزنید تا آرد حل شود. حالا همزن برقی را خاموش کنید و کنار بگذارید. در این مرحله باید برنج نیم کوب شده را اضافه کنید.

توجه داشته باشید که باید برنج نیم دانه را از قبل ۵ تا ۶ ساعت خیس کنید و سپس آبکش کنید و برنج را روی پارچه تمیز پهن کنید و یک روز فرصت دهید تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن برنج، آن را با غذاساز یا مخلوط کن برقی چند ثانیه بکوبید تا یکدست شود. برنج نباید پودر و شبیه آرد شود و همین که له شد کافی است. حالا برنج له شده را به مایه اضافه کنید و با همزن دستی در یک جهت هم بزنید سپس بقیه آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نسبتا غلیظ شود. کف و دیواره های قالب مورد نظرتان را با کره سرد چرب کنید و خمیر را داخل قالب بریزید و کمی شکر روی آن بپاشید. قالب کیک را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا کیک بپزد. بعد از پخت حتما بگذارید کیک خنک شود سپس آن را از قالب خارج کرده و نوش جان کنید.

نکات مهم برای تهیه کیک در خانه

کیک کوموش دین;  کیک خوشمزه و اصیل ترکمنی

۱- برای تهیه کیک، مواد را به دمای محیط برسانید. پس سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیک آرد و مواد خشک مانند پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هوادهی و سبک شدن آرد می شود و در نتیجه بافت کیک شما بهتر می شود.

۲- دمای دقیق فر نقش بسیار مهمی در پخت کیک دارد. وقتی قالب را در فر می گذارید باید دقیقا به همان دمایی که در دستور گفته شده برسد و در حین پخت دما تغییر نکند. معمولا دما و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. مثلاً اگر دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه در دستور ذکر شده باشد، ممکن است با این دما و مدت زمان، نتیجه مطلوب در فر شما حاصل نشود و این به این دلیل است که فر شما به دمای مشخص شده نرسیده است، یعنی شما فر را روی ۱۷۵ درجه تنظیم کرده اید. اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند معمولا از تابه استفاده می کنند. مثلاً می دانند که اگر دمای فری که استفاده می کنند ۱۷۵ درجه باشد، این دما به ۱۸۵ درجه می رسد. اگر زیاد با فر کار نکرده اید و دمای فر خود را نمی دانید بهترین کار این است که یک دماسنج فر تهیه کنید. همانطور که گفتیم حداکثر دمای فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را در کف فر آویزان کنید. به خاطر داشته باشید که معمولا درجه حرارت ذکر شده در دستورالعمل بر اساس فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتیگراد بالاتر قرار دهید. دمایی که گفته می شود بستگی به فر شما دارد و باید بتوانید آن را تحمل کنید. با چند بار امتحان متوجه دما و زمان پخت خواهید شد.

۳- سعی کنید ترازوی دیجیتالی و معیارهای پخت استاندارد تهیه کنید. زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه گیری دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه گیری با ترازوی دیجیتال دقیق تر از اندازه گیری نوار است. بسیاری از مردم روش صحیح استفاده از اقدامات را نمی دانند. بنابراین اگر توانایی مالی دارید، حتما یک ترازو دیجیتال تهیه کنید. اگر می خواهید با پیمانه اندازه گیری کنید، برای اندازه گیری مواد خشک مانند آرد و پودر کاکائو، قبل از اندازه گیری، مواد را با قاشق هم بزنید. زیرا این مواد پس از مدتی فشرده می شوند. نکته مهم دیگری که در مراحل اندازه گیری باید رعایت کنید این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و هرگز پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد قرار ندهید. زیرا در این حالت اندازه گیری ها دقیق نیستند. وقتی مواد را داخل فنجان می ریزید نباید پر و گنبدی شکل باشد.

۴- همیشه موقع هم زدن تخم مرغ ها چند بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کاردک تمیز کنید و داخل ظرف بریزید تا تخم مرغی داخل کیک نماند در غیر این صورت حتی اگر از وانیل یا وانیل استفاده کنید. اسانس باز هم کیک بوی تخم مرغ می دهد. بسیاری از مردم فکر می کنند که وانیل و طعم دهنده ها باعث بوی بد تخم مرغ می شوند. در حالی که این فکر اشتباه است. چیزی که بوی بد تخم مرغ را از بین می برد، هم زدن درست تخم مرغ است. پس این مرحله را با دقت انجام دهید.

۵- در افق میهن قالب کیک دقت کنید. اگر قالب در مقایسه با مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه خوبی نخواهد داشت. همیشه باید قالبی را افق میهن کنید که وقتی مواد کیک را داخل آن می ریزید ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید اولین بار است که متوجه نمی شوید چه فرمتی مناسب است. باید کیک را چندین بار درست کنید تا چشمتان به اندازه ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را افق میهن کنید.

۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک، افق میهن نوع قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. زمانی که برای خرید قالب می روید به دلیل تنوع ممکن است در افق میهن قالب دچار سردرگمی شوید. یکی از بهترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که قیمت مناسبی نسبت به سایر قالب ها دارد. قالب گالوانیزه ای است که معمولا از تمام لوازم قنادی می توانید تهیه کنید و در طرح ها و اشکال مختلف موجود است.

۷- نکته بسیار مهمی که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید این است که به هیچ عنوان در فر را قبل از ۳۰ دقیقه باز نکنید. اگر این کار را انجام دهید تمام زحمات شما به هدر می رود زیرا در این صورت کیک شما بالا نمی آید.

۸- در نهایت سعی کنید در پخت کیک و شیرینی از مواد اولیه مرغوب استفاده کنید. اگر مواد شما از کیفیت خوبی برخوردار نباشند، نتیجه خوبی نخواهید گرفت. به عنوان مثال، شما ممکن است تمام نکات را رعایت کرده باشید. اما در نهایت کیک شما سفت شده است. این می تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا