آمار زنان خانهدار؛ زیر ۲۵ میلیون نفر/ توجه به انعطاف شغلی زنان در برنامه هفتم توسعه
به گزارش خبرگزاری میهن تجارت و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، لاله فرهنگ متین امروز دوشنبه چهارم آذرماه در جلسه ای بود. کمک راننده با توجه به بررسی طرح ها و اقدامات انجام شده در زمینه تسهیل نقش مادر در جامعه که به همت اندیشکده موج برگزار شد، او بیان کردبر اساس نتایج تحقیقات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد زنان خانه دار تقریباً کمتر از ۲۵ میلیون نفر است.
وی افزود: تعداد زنان شاغل حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد اشتغال فعال است. در واقع تعداد زنان خانه دار از زنان شاغل بیشتر است و زنان خانه دار بخش بزرگی از جمعیت کشور ما را تشکیل می دهند.
دستیار برنامه مقدار کمی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به تحقیق آماری که این کار را از بانک جهانی انجام داده است، گفت: آمارهای تحقیقاتی بانک جهانی را در بازه زمانی ۱۹۷۰ تا ۲۰۲۰ درباره وضعیت اقتصادی زنان و نرخ باروری انجام دادیم. نتایج نشان داد که میانگین وضعیت اقتصادی زنان در جهان ۵۰ درصد است. وضعیت اقتصادی زنان در کشور ما در سال ۷۰ بسیار پایین بود اما اکنون به حدود ۱۵ درصد رسیده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر وقتی به نرخ باروری نگاه می کنیم متوجه می شویم که میانگین نرخ باروری جهانی در سال ۷۰ حدود ۲.۲ درصد بوده است اما همین آمار در کشور ما در آن بازه زمانی بیش از ۶.۵ درصد بوده است. در حال حاضر نرخ باروری در کشورهای پیشرفته حدود ۱.۵ تا ۱.۷ است اما در کشور به حدود ۱.۶ رسیده است.
فرهنگ متین بر ضرورت گفتمان سازی در نظام مسائل زن و خانواده تاکید کرد و خاطرنشان کرد: دیدگاه ها و منویات رهبری باید به گفتمان تبدیل شود. باید با بسته هایی مانند رویداد بزرگ خانواده و فرهنگ عامه که در ۹ محور توسط معاونت امور زنان و خانواده اجرا می شود، این گفتمان را ایجاد کنیم.
برنامه دستیار مقدار کمی و با هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه همه برنامه ها و سیاست های معاونت امور زنان و خانواده برگرفته از اسناد عالی رتبه و سیاست های عالی حاکم بر جمهوری اسلامی ایران است، افزود: یکی از آخرین برنامه های معاونت امور زنان و خانواده در حوزه زنان، هیئت علمی بود، موانع رشد و شکوفایی این زنان را بررسی کردیم، اخیرا با نخبگان جلسه ای داشتیم. جامعه بااستعداد ببینند از جمع بندی این گفتگوها چه نتیجه ای می گیریم. شاغل یا خانه دار بودن این زنان در مناطق روستایی یا شهری نیز مشکلات آنها را متفاوت می کند.
وی بیان کرد: نگاه اصلی به منویات رهبری و الگوی سوم زنان باید با روح قوانین باشد تا مسائل زنان و خانواده را درک کنیم، خلأهایی در اجرای قوانین وجود دارد. او موظف به انجام برخی کارها در حوزه زنان و خانواده نبوده و همین امر باعث بروز مشکلاتی شده است.
فرهنگ متین با اشاره به برنامه هفتم توسعه افزود: یکی از موضوعاتی که معاونت زنان در برنامه هفتم و در فصل زنان، خانواده و جمعیت مطرح کرده، بحث انعطاف پذیری شغلی زنان است. کمی خیلی کند است. البته این موضوع عوارض خود را دارد زیرا بین مشاغلی مانند معلمی و برخی مشاغل دیگر که فرد باید در محیط کار حضور داشته باشد تفاوت دارد. روند کار از راه دور باید به گونه ای باشد که آسیبی به آن وارد نشود و زن استرس بیشتری نگیرد.