با این پلوی بینظیر از کنایه مادرشوهر خلاص شو!
جعفری پلو یکی از سبزی پلوهای خوشمزه و منحصر به فرد است که به دلیل سبزی داخل آن بسیار مقوی و سرشار از ویتامین است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه جعفری پلو با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ فنجان |
جعفری خرد شده | ۲ فنجان |
سینه یا ران مرغ | ۲۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
سیر | ۲ عدد |
لیمو | ۱ عدد |
نمک و زردچوبه | ۲/۳ قاشق چایخوری از هر کدام |
پودر زنجبیل و سیر | ۲/۳ قاشق چایخوری از هر کدام |
ادویه دارچین و مرغ | ۲/۳ قاشق چایخوری از هر کدام |
دانه گشنیز و پودر پاپریکا | ۲/۳ قاشق چایخوری از هر کدام |
فلفل سیاه | به اندازه لازم |
روغن برای چاشنی | ۱ قاشق |
مرحله اول
ابتدا مرغ را که بنا به ذائقه خود می توانید از ران، سینه یا فیله مرغ استفاده کنید به اندازه های دلخواه خرد کرده و در ظرفی بریزید سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و بشویید و به صورت نگینی خرد کرده و در ظرف قرار دهید.
مرحله دوم
سپس مرغ و پیاز را کاملا با هم مخلوط کرده و سپس یک عدد لیموی تازه را شسته و از وسط نصف کرده و آب آن را روی مرغ ها بریزید تا کاملا به خورد آنها برود و طعم و عطر لیمو به خوبی در مواد پخش شود. می توانید از آب لیمو استفاده کنید. نیز استفاده کنید
مرحله سوم
سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل، پودر سیر، دارچین، ادویه مرغ، زیره و پودر پاپریکا را به مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه ها کاملا در مواد پخش شود و آنها را بخورند و سپس اضافه کنید. مقداری روغن روی مواد بریزید.
مرحله چهارم
سپس همه مواد را خوب مخلوط کنید و روی ظرف را با سلفون یا پلاستیک فریزر بپوشانید و حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ ها مزه دار شوند و عطر و طعم همه ادویه ها کاملا به خورد مرغ ها برود و سپس آن را از یخچال خارج کنید. آوردن
مرحله پنجم
سپس در قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و سپس مرغ ها را در آن تفت دهید تا همه قسمت های آن طلایی شود و سپس سیرهایی را که از قبل خرد کرده اید داخل قابلمه بریزید و تفت دهید تا عطر سیر شود. . پخش شود
مرحله ششم
بعد جعفری را که از قبل تمیز و خشک کرده اید خرد کرده و در ماهیتابه می گذاریم و به مدت ۱۰ دقیقه خوب تفت می دهیم تا سرخ شده و رنگ آن تیره شود و سپس تمام مواد میانی جعفری پلو را با هم مخلوط کرده و حرارت می دهیم.
مرحله هفتم
حالا در قابلمه ای مقداری آب جوش بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و سپس برنجی را که از شب قبل در آب خیس کرده اید داخل قابلمه بریزید و کمی نمک و مقداری روغن اضافه کنید و بگذارید ۶ تا ۷ دقیقه بپزد. جوشیدن
مرحله هشتم
سپس برنج را آبکش کرده و کنار می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود سپس در قابلمه ای دیگر مقداری روغن بریزید و کف و دیواره قابلمه را خوب چرب کنید و سپس یک لایه نان یا برش های سیب زمینی کف قابلمه قرار دهید. ته دیگ
مرحله نهم
سپس یک لایه برنج کف قابلمه بریزید و سطح آن را صاف کنید و یک لایه از مواد میانی را روی برنج بریزید و آن را پخش کنید تا کاملا سطح برنج را بپوشاند و سپس یک لایه دیگر برنج بریزید و مواد میانی را به همین ترتیب ادامه دهید تا برنج تمام شود.
مرحله دهم
توجه داشته باشید که لایه آخر برنج است، وقتی همه مواد تمام شد، مقداری روغن کرمانشاهی روی برنج بریزید و پخش کنید، سپس درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج بپزد و مرغ ها خوب شوند. پخته و آماده .
مرحله یازدهم
سپس برنج را حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت می جوشانیم و مرغ ها را خوب می پزیم، سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسبی برمی داریم تا در قالب بیرون بیاید و سپس روی آن را با مقداری جعفری تزئین می کنیم و برگ نعنا انجام دهید