ترندهای روز

آموزش تهیه دوغ محلی به ۲ روش خانگی و سنتی

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

اگر قصد دارید خودتان دوغ درست کنید، در اینجا دستور تهیه دوغ خانگی آورده شده است.

دوغ محلی یک نوشیدنی مغذی و بسیار خوش طعم است و تهیه آن در خانه طعم منحصر به فرد و طبیعی تری خواهد داشت.

داشتن دوغ محلی در کنار برخی غذاها (مانند آبگوشت، دیزی، کباب کوبیده) یکی از ضروریاتی است که طعم فوق العاده ای به این غذاها می دهد، اما اگر قصد دارید دوغ را خودتان درست کنید، دستور پخت خانگی آن را به شما پیشنهاد می کنیم:

مواد لازم برای دوغ محلی:

ماست: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

شیر: یک لیتر

نمک: یک قاشق غذاخوری

شکر: نصف قاشق چایخوری

یک حبه قند کوچک (به جای شکر)

طرز تهیه دوغ محلی با شیر

در این روش ابتدا شیر و آب را با هم مخلوط کرده و یک لیوان از این مخلوط را جدا کرده و کنار بگذارید.

بقیه مخلوط مایع را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود اما نجوشد. فقط آن را آنقدر داغ کنید که وقتی داخل آن می گذارید دستتان نسوزد.

بعد از گرم شدن مخلوط شیر و آب، نمک، شکر و ماست را به همراه یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظر بریزید و در ظرف را محکم ببندید و چند بار تکان دهید. سپس برای چند روز (۳ تا ۴ روز) در جای گرم قرار دهید تا دوغ آماده شود. برای تهیه زودتر دوغ می توانید آن را زیر آفتاب یا کنار بخاری قرار دهید.

نکته درست دوغ محلی: اگر شکر زیاد در دوغ باشد، دوغ بد مزه می شود و باعث بدمزه شدن دوغ می شود.

یک لیوان دوغ که حدود ۲۰۰ میلی لیتر است، تنها ۷۷ کالری دارد.

دوغ محلی در بارداری؟

دوغ سرشار از کلسیم و مواد مغذی است، اما زنان باردار در صورت توصیه پزشک نباید آن را مصرف کنند.

دستور دوم برای دوغ محلی

مواد لازم برای دوغ گازدار خانگی:

ماست: هر چقدر دوست دارید

آب: دو برابر ماست

شکر: ۲ عدد

نمک: به اندازه کافی

طرز تهیه دوغ گازدار خانگی با ماست

برای تهیه دوغ گازدار باید از ماست ترش استفاده کنید و اگر ماست ترش در دسترس ندارید باید ۲ روز بیرون از یخچال بگذارید تا ماست ترش شود.

ماست را با چنگال خوب هم بزنید تا براق شود. سپس ۲ برابر حجم ماست را به آب سرد اضافه کنید و به اندازه کافی نمک در آن بریزید و خوب هم بزنید تا دوغ گلوله نشود.

۲ حبه قند داخل آن بریزید تا دوغ گازدار شود. اما به هیچ وجه تعداد حبه های شکر را زیاد نکنید زیرا باعث بدمزه شدن دوغ می شود. سپس مخلوط مخلوط شده را در ظرف هایی که می خواهید بریزید و در آن را محکم ببندید و به مدت یک ربع به طور مداوم تکان دهید. سپس ظروف را به مدت یک هفته در هوای آزاد نگه دارید تا دوغ آماده شود. برای خوش طعم شدن و خوش طعم شدن دوغ می توانید از کمی پودر گل یا نعناع و پونه کوهی یا پودر کاکوتی، پودر نعناع یا موسیر استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا