ترندهای روز

کشف جدید دانشمندان: هسته زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار تکان می‌خورد

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

محققان چینی کشف کرده اند که هسته داخلی زمین هر ۸.۵ سال یکبار نوسانات ریتمیک می کند و احتمالاً بر میدان مغناطیسی سیاره تأثیر می گذارد. کشف این چرخش چرخه ای در هسته زمین ممکن است دیدگاه سنتی محققان در مورد میدان مغناطیسی و خواص دینامیکی و ژئوفیزیکی زمین را تغییر دهد.

بر اساس مقاله ای که در نیچر منتشر شده است، محققان ژئوفیزیک دانشگاه ووهان چین یک پدیده ریتمیک را در هسته داخلی زمین کشف کرده اند. به نظر می رسد که هسته درونی زمین هر ۸.۵ سال یک بار به دور محور چرخش خود تکان می خورد. این لرزش ناشی از یک ناهماهنگی کوچک بین هسته داخلی زمین و گوشته آن است.

کشف محققان چینی و ارتعاش ریتمیک هسته زمین

در عمق حدود ۲۹۰۰ کیلومتری، هسته زمین به دو قسمت تقسیم می شود. یک لایه بیرونی مایع و در حال چرخش و یک لایه داخلی عمدتا جامد. این بخش از هسته چندین جنبه حیاتی از عملکرد زمین را تعیین می کند. از جمله طول روز و سپر مغناطیسی که از تشعشعات مرگبار نور خورشید جلوگیری می کند.

نوسانات کشف شده در هسته داخلی نیز به تغییرات احتمالی در شکل و حرکت هسته مایع اشاره دارد. این تغییرات ممکن است خود بر میدان مغناطیسی زمین تأثیر بگذارد. این کشف مهم از تحلیل پیچیده حرکت قطبی زمین و اندازه گیری محور چرخش سیاره نسبت به پوسته آن به دست آمده است.

محققان این نوسان هسته داخلی را با مشاهده انحرافات ظریف در حرکت قطبی که هر ۸.۵ سال یک بار رخ می دهد و ارتباط آنها با تغییرات جزئی روزانه در سراسر کره زمین کشف کردند. یافته‌های جدید نظریه‌های سنتی را با فرض هم‌ترازی بین هسته داخلی و محورهای چرخش گوشته زیر سوال می‌برند.

در واقع، تحقیقات جدید نشان داد که یک شیب ۰.۱۷ درجه بین هسته داخلی و گوشته وجود دارد. این شیب احتمالاً به دلیل متراکم تر بودن نیمکره شمال غربی در هسته، همراه با تغییرات چگالی بین لایه های داخلی و خارجی هسته است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا