این غذای قزوینی واقعا ارزش امتحان کردن داره!
– ۲ عدد پیاز بزرگ (خرد شده)
– رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
– ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
– نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
– ۱ قاشق غذاخوری گل رز خشک
– ۱ تکه چوب دارچین
– ۵-۶ دانه فلفل سیاه
– ۳-۴ عدد هال سبز
– ۱ قاشق چایخوری زعفران دم کرده
– ۵۰ گرم کره
– تکه ای از پوست پرتقال (به میزان دلخواه)
– خلال بادام و پسته (به میزان دلخواه)
– زرشک ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱. سرخ کردن پیاز و گوشت:
ابتدا پیازها را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. سپس ماهیچه های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. زردچوبه و دانه های فلفل سیاه را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا عطر ادویه ها بلند شود.
۲. اضافه کردن ادویه و رب گوجه فرنگی:
بعد از تفت دادن گوشت، رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خامی رب به دست آید. سپس چوب دارچین، هل و گلاب را به قابلمه اضافه کنید.
۳. پختن گوشت:
چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید تا گوشت در آب بجوشد. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت آرام آرام بپزد و نرم شود.
۴. تهیه مخلفات:
در این مرحله پوست پرتقال را که از قبل تلخی آن را برداشته اید در کره سرخ کنید. سپس خلال بادام و پسته را در کره تفت دهید تا عطر و طعم آنها به خوبی آزاد شود. زرشک را با کمی کره و زعفران سرخ کنید.
۵. افزودن زعفران:
در آخرین مرحله از پختن گوشت، زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید تا عطر و رنگ قیمه شما کامل شود. اجازه دهید خورش چند دقیقه دیگر بجوشد تا طعم ها با هم مخلوط شوند.
۶. با قیمه سرو می شود:
قیمه نثار را با برنج زعفرانی سرو کنید. برای تزیین، مخلوط خلال (پرتقال، بادام، پسته) و زرشک را روی برنج بریزید. این تزیین به زیبایی غذا می افزاید و طعم خاصی به آن می بخشد.
نکات:
– برای کاهش تلخی پوست پرتقال می توانید آن را چند بار در آب بجوشانید و آب آن را دور بریزید.
– استفاده از کره در تهیه این غذا به طعم آن کمک می کند اما می توانید به دلخواه از روغن هم استفاده کنید.
قیمه نثار قزوینی با طعمی بی نظیر برای مهمانی ها و مجالس افق میهنی عالی است. این غذا با ترکیبی لذیذ از گوشت، آجیل، زعفران و ادویه های خاص، دل هر عاشق غذا را به دست می آورد.