ترندهای روز

خواص جادویی سیر که بهتر است بدانید

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

سیر یکی از پرطرفدارترین مواد در ترکیب غذایی ایرانیان است و همچنین دارای ترکیبات مفیدی برای سلامتی است. سیر حاوی ترکیبات قدرتمند، مغذی و بسیار کم کالری است و گفته می شود که به محافظت در برابر بیماری ها از جمله سرماخوردگی کمک می کند.

سیر یکی از گیاهانی است که در طب سنتی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد و ادعا می شود فواید بسیاری برای سلامتی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.

خواص جادویی سیر که باید بدانید

سیر حاوی ترکیباتی با خواص قوی، بسیار مغذی با کالری بسیار کم است. سیر می تواند به محافظت در برابر بیماری ها از جمله سرماخوردگی کمک کند و ترکیبات فعال موجود در سیر می تواند فشار خون را کاهش دهد. سیر سطح کلسترول را بهبود می بخشد و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک کند. مکمل های سیر نیز ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد. خوردن سیر ممکن است به سم زدایی بدن از فلزات سنگین و بهبود سلامت استخوان کمک کند.

به گفته دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، سیرخام منبع خوبی از منگنز، ویتامین B6 و همچنین حاوی کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1 است. سیر به اشکال مختلف (خام، پخته و ترشی) مصرف می‌شود و تمام اشکال آن برای اندازه‌شان سرشار از مواد مغذی است، از جمله ویتامین‌های B و آنتی‌اکسیدان‌های ضد سرطان که می‌توانند طیف وسیعی از فواید سلامتی را ارائه دهند. اما ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

نتایج برخی مطالعات نشان می دهد که سیر ممکن است پاسخ ایمنی بدن را تقویت کند. یک مطالعه ۱۲ هفته ای انسانی نشان داد که مصرف روزانه مکمل سیر سرماخوردگی را تا ۶۳ درصد در مقایسه با دارونما کاهش می دهد. همچنین نتایج یک مطالعه دیگر نشان داد که عصاره سیر کهنه شده در دوزهای بالا (۲.۵۶ گرم در روز) روزهای بیماری ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا را تا ۶۱ درصد کاهش می دهد. مطالعه سوم شواهد را ناکافی نشان داد و گفت که به داده های بیشتری نیاز است.

نتایج چندین مطالعه انجام شده بر روی انسان نشان می دهد که سیر می تواند تأثیر قابل توجهی بر فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا داشته باشد. در واقع، نتایج یک مطالعه نشان داد که ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم عصاره سیر کهنه شده به اندازه داروی فشار خون آتنولول در کاهش فشار خون در یک دوره ۲۴ هفته ای موثر است. برای دیدن این فواید، باید روزانه مقدار بسیار زیادی سیر مصرف کنید. حدود چهار قرص

خوردن سیر می تواند سطح LDL یا کلسترول “بد” و کلسترول کل را کاهش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های سیر ممکن است LDL و کلسترول کل را در افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهد.

سیر ممکن است کلسترول را کاهش دهد و توجه زیادی به تأثیر مثبت بالقوه سیر بر سلامت قلب و عروق شده است. سیر خام نیز ممکن است از سرطان جلوگیری کند. موسسه تحقیقات سرطان آمریکا نشان می دهد که مصرف مقادیر زیاد سیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان پانکراس، مری، پروستات و سینه را کاهش دهد. علاوه بر این، موسسه ملی سرطان می گوید که تجزیه و تحلیل داده ها نشان داده است که هر چه سیر خام و پخته بیشتر مصرف شود، خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ کاهش می یابد.

نشان داده شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر به محافظت در برابر آسیب اندام ناشی از سمیت فلزات سنگین در هنگام مصرف سیر در دوزهای بالا کمک می کند. مطالعه‌ای که کارکنان یک کارخانه باتری خودرو را دنبال کرد – که در طول کارشان در معرض سطوح بالای سرب قرار داشتند – به مدت چهار هفته نشان داد که مصرف سیر باعث کاهش ۱۹ درصدی سطح سرب خون آنها می‌شود. همچنین علائم سمیت مانند سردرد و فشار خون بالا را کاهش داد. کارمندان سه دوز سیر در روز مصرف کردند که در نهایت علائم را کاهش داد.

یک قاشق غذاخوری سیر خام حاوی ۲۰ گرم کالری، ۵ گرم پروتئین، ۲ گرم کربوهیدرات، صفر گرم سدیم و صفر گرم قند است.

برخی از افراد ممکن است واکنش های نامطلوبی به سیر یا سیر تخمیر شده داشته باشند. همچنین می تواند با برخی داروها واکنش منفی نشان دهد. قبل از افزودن سیر به رژیم غذایی یا مصرف مکمل سیر، به خصوص در دوزهای بالا، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

به گفته دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، از آنجایی که سیر می تواند خون را رقیق کند، خوردن مقادیر زیاد سیر می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. همچنین می تواند با سایر رقیق کننده های خون مانند سالیسیلات (آسپرین)، وارفارین (کومادین) و کلوپیدوگرل (پلاویکس) واکنش نشان دهد. سیر ممکن است با داروی ضد HIV ساکویناویر نیز تداخل داشته باشد.

در برخی افراد، سیستم ایمنی به اشتباه سیر را به عنوان یک تهدید تشخیص می دهد و باعث واکنش آلرژیک می شود. علائم آلرژی به سیر شامل التهاب پوست، کهیر، احتقان یا آبریزش بینی، خارش بینی، عطسه، خارش یا آبریزش چشم، تنگی نفس یا خس خس سینه، تهوع و استفراغ، گرفتگی معده و اسهال است. شدت علائم می تواند متفاوت باشد.

افرادی که از داروهای ضد انعقاد استفاده می کنند باید در مصرف سیر احتیاط کنند. همچنین افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار گیرند باید ۷ تا ۱۰ روز قبل از عمل از خوردن سیر خودداری کنند. زیرا زمان خونریزی را طولانی تر می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا