ورزشی

پیشتازی قطر و عربستان؛ فوتبال ایران دیگر عنوان هم ندارد!

مراسم برترین های سال ۲۰۲۳ آسیا روز گذشته (سه شنبه) برگزار شد و شرایط فوتبال ایران تقریباً مشابه سال های گذشته بود. فوتسال و هیچ چیز دیگر.

فدراسیون فوتبال ایران در رده بهترین فدراسیون، مهدی طارمی در رده بهترین لژیونر و سعید احمد عباسی در رده بهترین بازیکن فوتسال نامزد شدند.

ایران سال هاست که تقریباً از جوایز سالانه کنفدراسیون فوتبال آسیا کنار گذاشته شده و حتی کشورمان در دو دوره اخیر در بین سه نامزد سال کنفدراسیون فوتبال آسیا نماینده ای نداشت. طارمی و سردار آزمون نیز سه بار نامزد دریافت جایزه بهترین لژیونر آسیا شدند که به رقبای خود شکست خوردند.

در شرایطی که فوتبال ایران همواره قدردان استعداد ذاتی بازیکنانش است، دو دهه است که بازیکنان کشورمان از دریافت ارزشمندترین جایزه فوتبال آسیا کوتاهی کرده اند. بدون در نظر گرفتن لغو دو ساله جوایز به دلیل شیوع ویروس کرونا، عنوان بهترین بازیکن آسیا در ۲۰ سال اخیر به بازیکنانی از ۹ کشور تعلق گرفته است که قطر و عربستان سعودی با چهار جایزه پیشتاز هستند. .

فوتسال اما روند همیشگی خود را حفظ کرده است. از سال ۲۰۰۶ کنفدراسیون فوتبال آسیا جایزه مرد سال فوتسال آسیا را به عناوین خود اضافه کرد و ۱۱ بار این عنوان را به بازیکن ایرانی، علی اصغر حسن زاده چهار بار، وحید شمسایی سه بار و محمد طاهری، محمد کشاورز، مسلم اولاداقباد اهدا کرد. و سعید احمد. عباسی هر کدام یک بار بر بام فوتسال آسیا ایستاد.

همچنین جایزه بهترین تیم فوتسال یک سال به تیمی از ایران هفت بار (۶ بار به تیم ملی فوتسال و یک بار به تیم تاسیسات دریایی) رسید که این عنوان در سال های بعد حذف شد. مسعود مرادی یک بار و علیرضا فغانی، رضا سخنان و محمدرضا منصوری هر کدام دو بار جایزه بهترین داور آسیا را دریافت کردند. فدراسیون فوتبال ایران در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ جایزه بهترین فدراسیون آسیا و در سال ۲۰۱۷ عنوان فدراسیون الهام بخش این قاره را از آن خود کرد.

به جز جوایزی که ذکر شد، فوتبال ایران در ۲۰ سال اخیر موفقیت خاصی در جوایز بهترین های آسیا کسب نکرده است. حتی اگر گفته می شود ارتباط با تصمیم گیران کنفدراسیون فوتبال آسیا در انتخاب های کنفدراسیون فوتبال آسیا هم تاثیر دارد، چرا ایران در این زمینه موفق نبوده است؟

در این میان نقش شکست های ایران در رقابت های باشگاهی و ملی آسیا را نمی توان انکار کرد. به عنوان مثال اکرم عفیف به لطف قهرمانی قطر و درخشش با پیراهن قهوه ای مایل به مرد سال ۲۰۲۳ آسیا شد و لئونهو لی که در سال ۲۰۱۲ برنده این جایزه شد با درخشش با اولسان هیوندای و قهرمانی بهترین بازیکن آسیا شد. لیگ قهرمانان آسیا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا